Χωρίς κανόνες – Ο καινοτόμος τρόπος διοίκησης του Netflix

Χωρίς κανόνες – Ο καινοτόμος τρόπος διοίκησης του Netflix

Χωρίς Κανόνες Netflix

Αλήθεια, σε τι οφείλεται η επιτυχία του Netflix; Τι είναι αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει και το έκανε μια εταιρία αξίας δισεκατομμυρίων; Στο βιβλίο “Χωρίς κανόνες” θα δούμε τους βασικούς κανόνες ακολουθούν στο Netflix, κανόνες που έχτισαν μια ψυχαγωγική αυτοκρατορία!

Από τις απεριόριστες διακοπές για τους εργαζομένους ως την κατάργηση της διαδικασίας των εγκρίσεων, το Netflix ακολουθεί έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, έναν τρόπο που θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζει με τα χρόνια που ζούμε… Ποιοι είναι κατά την γνώμη μου οι σημαντικότεροι κανόνες;

Χωρίς Κανόνες Ι: Εκπληκτικοί συνάδελφοι!

Πρώτος και κύριος σκοπός πρέπει να είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας που αποτελείται από εκπληκτικούς συναδέλφους. Όταν σε μία ομάδα παραμένουν άτομα που δεν έχουν την επιθυμητή απόδοση, μειώνεται η απόδοση όλων. Η άνθρωποι και οι ομάδες που αποτελούν είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία κάθε εταιρείας.

Χωρίς Κανόνες ΙΙ: Ειλικρίνεια!

Αυξήστε τις προϋποθέσεις για την αύξηση της ειλικρίνειας, συμπεριλαμβάνοντας στιγμές ανάδρασης στις τακτικές σας συσκέψεις.

Διαχωρισμός προσωπικού

Χωρίστε το προσωπικό σας σε δημιουργικούς και λειτουργικούς εργαζομένους. Πληρώστε τους δημιουργικούς με τους υψηλότερους μισθούς της αγοράς γιατί στην ουσία αυτοί είναι που συνεισφέρουν στην δημιουργία και υλοποίηση νέων ιδεών.

“Μην προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον προϊστάμενό σου”.

Σύμφωνα με τον Reed Hastings, συνιδριτή και CEO του Netflix, σε μία μεγάλη και καινοτόμα επιχείρηση, η λήψη μεγάλων και σημαντικών αποφάσεων πρέπει να διασπείρεται στο προσωπικό σε όλα τα επίπεδα και να μην κατανέμεται σύμφωνα με την ιεραρχική θέση.

Τεστ επιλογής

Πρόκειται για μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου σχετικά με το προσωπικό σου:

“Ποιον από τους υφισταμένους μου, αν μου έλεγε ότι φεύγει για μια παρόμοια δουλειά σε άλλη εταιρεία, θα πάλευα με κάθε τρόπο για να τον κρατήσω”;

Το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον αυτό το βιβλίο, γιατί δείχνει ένα είδος management αρκετά καινοτόμο και αποτελεσματικό! Εσένα ποια είναι η γνώμη σου;

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!