Μπύρα-καφές! Η νέα καινοτομία από τη συνεργασία Coffee Island – Νήσος

Μπύρα-καφές! Η νέα καινοτομία από τη συνεργασία Coffee Island – Νήσος

1658566572555

Η γνωστή εταιρεία καφεκοπτείων Coffee Island μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε διάφορες καινοτομίες γύρω από τον καφέ.

Η τελευταία της ανακοίνωση όμως μας άφησε έκπληκτους! Και αυτό καθώς η νέα καινοτομία της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός προϊόντος που είναι ταυτόχρονα καφές και μπύρα!

Το συγκεκριμένο προϊόν προέρχεται από τη συνεργασία της Coffee island με την ΝΗΣΟΣ.

Η COFFEE COLD BREW BEER είναι μια «πρωτιά» στην ελληνική αγορά. Είναι το μονααδικό προϊόν που, για πρώτη φορά, «παντρεύει» τα δύο δημοφιλή ποτά: την Μπύρα και τον Καφέ.

Η COFFEE COLD BREW BEER είναι παράλληλα αρωματικός παγωμένος καφές φτιαγμένος όπως μία artisanal, μαύρη μπύρα τύπου porter.

Το προϊον COFFEE COLD BREW BEER

Η COFFEE COLD BREW BEER είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής σκέψης και συνεργασίας των Coffee Island και της ΝΗΣΟΣ με έδρα, παραγωγή και ιδιοκτησία στην Ελλάδα!

Σκοπός είναι να δημιουργήσει μια νέα συνήθεια απόλαυσης για την παρέα στις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι:

  • Αρώματα καφέ, σοκολάτας και φρούτων
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεϊνη
  • Χαμηλή πικράδα
  • Πλούσιος αφρός και σώμα
  • Φυσικό ανθρακικό και
  • 5% αλκοόλ από τη ζύμωση

Παρασκευάζεται στο microbrewery της ΝΗΣΟΣ στην Τήνο, χρησιμοποιώντας Ελληνική καβουρδισμένη, «μαύρη» βύνη κριθαριού και βρόμης, εξωτικούς αρωματικούς λυκίσκους, και χαρμάνι Arabica specialty coffee (κόκκους των μονοποικιλιών Obata Brazil και Castillo Colombia) που είναι καβουρδισμένο σε βαθμό medium-dark στο roastery της Coffee Island στην Πάτρα.

Tο νέο προϊόν, αρχικά θα πωλείται αποκλειστικά στα καταστήματα Coffee Island και στο website / app της εταιρείας.

Το πλαίσιο συνεργασίας

Οι δύο εταιρείες υπηρετούν τις αξίες μιας δυναμικής, δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας με διεθνή παρουσία.

Επίσης και οι 2 εταιρείες είναι μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η συνεργασία ευοδώθηκε με εμπιστοσύνη και κοινές αξίες. Οι δύο εταιρείες μοιράζονται κοινή κουλτούρα για την αριστεία και τη καινοτομία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Coffee Island

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδημιουργήσαμε με τη NISSOS Beers το νέο προϊόν-καινοτομία COFFEE COLD BREW BEER. Mια νέα εμπειρία, νέα συνήθεια, νέα γεύση που θα απολαμβάνει το κοινό στα καταστήματα Coffee Island. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό, είναι ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ δύο διεθνώς βραβευμένων και δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων που είναι μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Essentially Greek και μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

Η δηλώσεις του CEO της Coffee Island

O Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO Coffee Island δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή η συνεργασία μας με την μπύρα ΝΗΣΟΣ, που είναι 100% Ελληνική και πολυβραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μας συνδέει η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και οι αξίες της Αριστείας και του Δίκαιου επιχειρείν και τώρα θα μας συνδέσει και το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε παρέα, ο καλύτερος παγωμένος καφέ με το twist μιας porter μπύρας και μαζί μια νέα συνήθεια για τους Έλληνες καταναλωτές».

Οι δηλώσεις του ιδρυτή της ΝΗΣΟΣ

O Αλέξανδρος Κουρής, Ιδιοκτήτης και ιδρυτής της ΝΗΣΟΣ, δήλωσε σχετικά: Πρωτοπορούμε ακόμα μία φορά. Η ποιοτική Μπύρα και o Ποιοτικός Καφές ταυτίζονται στην μοναδική COFFEE COLD BREW BEER της Coffee Island και της ΝΗΣΟΣ παιδί της δημιουργικής συνεργασίας των ομάδων μας.

Συνδυάσαμε την τέχνη και την επιστήμη του καφέ και της μπύρας σε όλη την διαδικασία παραγωγής από το κόκκο του καφέ και της βύνης και τους αρωματικούς λυκίσκους έως το καβούρδισμα, την ζύμωση, και την εκχύλιση και σας προσφέρουμε ίσως την καλύτερη εμπειρία παγωμένου καφέ που έχετε δοκιμάσει έως σήμερα.

Γεύση και αρώματα καφέ αλλά και νέα στοιχεία όπως ο πλούσιος και σταθερός αφρός, το δροσιστικό, φυσικό ανθρακικό από την ζύμωση και το 5% αλκοόλ που απογειώνει το σύνολο.

Σχετικά με τη ΝΗΣΟΣ

Η ΝΗΣΟΣ είναι μια πολυβραβευμένη ελληνική, ανεξάρτητη, οικογενειακής ιδιοκτησίας ζυθοποιία. Δημιουργήθηκε το 2012 από το μηδέν μέσα στην Ελληνική κρίση, από τον Αλέξανδρο Κουρή και τη Μάγια Τσόκλη.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη Ελληνική premium μπύρα. Έγινε γρήγορα γνωστή και παρόλο το μικρό της μέγεθος επηρέασε την αγορά όσο λίγοι παίκτες.

Οι δημιουργοί της οραματίστηκαν να φτιάξουν μπύρες κορυφαίας ποιότητας, γεύσης και ευεργετικής αξίας, που να αντανακλούν τον τρόπο ζωής και τις αξίες του Τόπου μας, των Κυκλάδων και των Ελληνικών νησιών.

Οι ποιοτικές, διεθνώς βραβευμένες, απαστερίωτες μπύρες ΝΗΣΟΣ παράγονται και εμφιαλώνονται στο ιδιόκτητο, πιστοποιημένο κατά FSSC 22000 ζυθοποιείο στην Τήνο. Ζυθοποιούνται με αργές, παραδοσιακές, φυσικές διαδικασίες και κορυφαίες, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Δεν υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (παστερίωση), δεν περιέχουν συντηρητικά και σταθεροποιούνται με μικροφίλτρανση και τα φυσικά τους αντιοξειδωτικά.

Σχετικά με την Coffee Island

Η Coffee Island είναι σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της.

Το δίκτυο των 428 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 50 νομούς και 100 πόλεις της Ελλάδας. Διαθέτει ακόμα 52 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, UAE, Ελβετία, Ρουμανία, Αίγυπτο). Επίσης, τα προϊόντα της διατίθενται και μέσα από το οργανωμένο λιανεμπόριο.

Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα. Εκεί επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του δικτύου της.

Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς, στις χώρες παραγωγής καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της το direct trade με το 90% του καφέ, σήμερα, να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.

Η Coffee Island απασχολεί 215 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει