Το κουαρτέτο του Πλούσιου μπαμπά

Το κουαρτέτο του Πλούσιου μπαμπά

Το κουαρτέτο του Πλούσιου Μπαμπά

Το δεύτερο σε σειρά βιβλίο του Robert Kiyosaki, συγγραφέα του Παγκόσμιου Best Seller “Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς“, είναι το Κουαρτέτο του Πλούσιου Μπαμπά.

Σε αυτό το βιβλίο ο Robert Kiyosaki αναλύει τους τέσσερις τρόπους που θα σε οδηγήσουν προς τον πλουτισμό.

Οι 4 τρόποι πλουτισμού – Το κουαρτέτο του Πλούσιου Μπαμπά

Ακολουθεί η Λίστα:

  • Υπάλληλος
  • Αυτοαπασχολούμενος
  • Επιχειρηματίας
  • Επενδυτής

Ο Υπάλληλος

Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα έχουμε περάσει από αυτή την θέση. Ο υπάλληλος, ανεξαρτήτου θέσης, είναι εξαρτημένος από την επιχείρηση στην οποία δουλεύει, ο μισθός του είναι συνήθως σταθερός και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης για αυτόν.

Ο Robert Kiyosaki αναφέρει μάλιστα πως αυτός είναι και ο δυσκολότερος τρόπος για κάποιον, να πλουτίσει!

Ο Αυτοαπασχολούμενος

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί κτλ. Είναι ένα είδος εργασίας το οποίο εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Δεν είμαστε δεσμευμένοι για κάποιες συγκεκριμένες ώρες εργασίας ούτε είμαστε δεσμευμένοι σε κάποιον μισθό.

Συνήθως πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και χρεώνουμε “με την ώρα”. Οι αυτοαπασχολούμενοι συνήθως έχουν καλύτερες απολαβές από τους υπαλλήλους, όμως εξαρτώνται από τον εαυτό τους και αν σταματήσουν να δουλεύουν, σταματάει να έρχεται και εισόδημα στο πορτοφόλι τους!

Οι επιχειρηματίες & Οι επενδυτές

Οι δυο τελευταίες κατηγορίες είναι και οι κατηγορίες που έχουν την μεγαλύτερη απόδοση σύμφωνα με το κουαρτέτο του πλούσιου μπαμπά. Είναι οι γρηγορότεροι τρόποι πλουτισμού, οι γρηγορότεροι δρόμοι για την οικονομική ελευθερία.

Βέβαια υπάρχουν διαφορετικά είδη επενδυτών και πρέπει να αναφέρουμε πως το επιχειρείν δεν είναι κάτι που μπορούν να αντέξουν και να το κάνουν όλοι!

Το κουαρτέτο του Πλούσιου Μπαμπά

Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, αυτές είναι οι 4 κατηγορίες μέσα από τις οποίες μπορεί να πλουτίσει κάποιος, σύμφωνα πάντα με τον ρόλο που έχει. Ο Robert Kiyosaki αναλύει αρκετά τις κατηγορίες αυτές μέσα στο βιβλίο και έχει πολύ να ενδιαφέρον να μάθετε το πως.

Αν σας κινεί το ενδιαφέρον και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε στην οικονομική ελευθερία, μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία και να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!