Ελληνική Startup πάει για βράβευση στα top Vegan προϊόντα της Ευρώπης!

Ελληνική Startup πάει για βράβευση στα top Vegan προϊόντα της Ευρώπης!

alexis_pantziaros_economy_today

Εταιρεία με Κύπριο ιδρυτή και CEO και ε΄΄λληνα συνιδρυτή, με έδρα στην Ελλάδα είναι προτεινόμενη σε παγκόσμιο διαγωνισμό! Η εταιρεία παρέχει ένα από τα καλύτερα Vegan προϊόντα στην Ευρώπη σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Μιλώντας στο Economy Today ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Αλέξης Πάντζιαρος εξηγεί ότι η Coffe-Eco είναι απο τις πρώτες εταιρίες food upcycle στην Ευρώπη η οποία συνδυάζει τα υπολείμματα καφέ espresso και καινοτόμες διαδικασίες upcycle για να παράγει πρώτες ύλες δερμοκαλλυντικών και προϊόντων υγιεινής. ​​

Σημειώνει ότι η Coffe-eco συλλέγει και επεξεργάζεται το απόβλητο καφέ espresso για την παραγωγή πρώτων υλών σε καλλυντικά. Παράγει ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε εταιρίες παραγωγής καλλυντικών δέρματος, με κύρια βάση τα αντηλιακά και αντιγηραντικά καλλυντικά.

Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, το καινοτόμο προϊόν της Coffe-eco μπορεί να προσδώσει στις συνεργαζόμενες εταιρείες μοναδικά χαρακτηριστικά. Πλέον της ενίσχυσης του δείκτη βιωσιμότητας της εκάστοτε εταιρείας, μεταξύ των οποίων η υψηλή αντιγηραντική δράση στα τελικά προϊόντα, καθώς και η μεγάλη προστασία από την ακτινοβολία UV.

Όπως εξηγεί ο κ. Πάντζιαρος λόγω της προσεγμένα σχεδιασμένης αλυσίδας παραγωγής της Coffe-eco, η τιμή πώλησης του προϊόντος της βρίσκεται έως και 30% κάτω από τις τιμές της αγοράς. Συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά τα οποία πληρούν όλες τις προδιαγραφές για εταιρίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Πώς ξεκίνησε η εταιρεία;

Η εταιρία Coffe-Eco ξεκίνησε το 2016 μετά από μια συνάντηση των 2 συνιδρυτών της από τη σχολή χημικών μηχανικών στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε στο εργαστήριο φαινομένων μεταφοράς και φυσικοχημικής υδροδυναμικής του Κύπριου καθηγητή Χριστάκη Παρασκευά.

Από τις αρχές του 2013, σχεδόν μια 10ετία τώρα, ο διδακτορικός φοιτητής τότε Αλέξης Πάντζιαρος είχε ως σκοπό στην έρευνά του την επεξεργασία αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων (υπολείμματα τα οποία παράγονται κατά τη διαδικασία τελικών προϊόντων τροφίμων). Είχε ως βασικό σκοπό την ανάπτυξη οικονομικών μοντέλων τα οποία να μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού πλάνου.

Κάπου στα μέσα του 2016 και ενώ είχαν δοκιμαστεί υπολείμματα ελαιοτριβείου διφασικού και τριφασικού και υπολείμματα στέμφυλων, ο Αλέξης Πάντζιαρος συνάντησε το Μάριο Βλαχογιάννη. Μαζί ξεκίνησαν πλέον τις δοκιμές για τα υπολείμματα καφέ espresso οι οποίες έδειχναν να έχουν όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Τι σημαίνει για την εταιρεία η υποψηφιότητα στα V-Label Awards

Σήμερα η Coffe-Eco έχει προταθεί στο διαγωνισμό για ένα από τα καλύτερα προϊόντα Vegan (V-Label) στην Ευρώπη. Όχι σε μία, αλλά σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες!

Ενδεικτικά όπως μπορείτε να δείτε και στο σύνδεσμο https://awards.v-label.com/live/en/page/winners-2021ο περσινός νικητής στη κατηγορία Sustainability –  Vegan ήταν η κατηγορία  προϊόντων Vemondo της Lidl Γερμανίας.

Ο Αλέξης Πάντζιαρος αναφέρει ότι Η V-Label και η V-LABEL GREECE είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, καταχωρημένη σφραγίδα που χρησιμεύει ως απόδειξη αυθεντικότητας για vegan και χορτοφαγικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Είναι ένας αξιόπιστος, χρήσιμος οδηγός αγορών για καταναλωτές που ιδρύθηκε στην Ελβετία το 1996 με περισσότερα από 40.000 καταχωρημένα προϊόντα από 3.500 κατόχους άδειας παγκοσμίως.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, ψηφίζοντας στο παρακάτω σύνδεσμο ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο https://awards.v-label.com/live/en/page/vote

2. Πλοηγηθείτε στις ακόλουθες κατηγορίες κάνοντας κλικ στις κατηγορίες: 

· Best in Cosmetics

· Sustainability

· Best Ingredient Innovation (B2B)

3. Ψηφίστε για το Coffe-Eco Extract

Πηγή: economytoday.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας