Η συνεργασία Ελληνικής startup Morphoses με την Giochi Preziosi

Η συνεργασία Ελληνικής startup Morphoses με την Giochi Preziosi

Morphoses x Giochi Preziosi

Ποια είναι η Morphoses και τι θα χτίσει μαζί με την Giochi Preziosi;

Τι συμβαίνει όταν μια διαχρονική εταιρεία παιχνιδιών, η Giochi Preziosi, με θεμελιώδεις αξίες το πάθος, την προνοητικότητα, τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα, να παρέχει στα παιδιά τη βέλτιστη εμπειρία, συνεργάζεται με τη Morphoses, η οποία παρέχει ζωντανά, διαδικτυακά μαθήματα ενίσχυσης ανθρώπινων δεξιοτήτων σε παιδιά;

Σήμερα, οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τουλάχιστον γρήγοροι!

Δυστυχώς κάποιες φορές τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να είναι…παιδιά. Δεν έχουν χρόνο να παίξουν, να γελάσουν, να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες και, ακόμα περισσότερο, να εξερευνήσουν!

Τα παιχνίδια της Giochi Preziosi έχουν ένα στόχο: να λειτουργήσουν ως πολύτιμο εργαλείο στην ανακάλυψη του κόσμου από τα παιδιά, μέσω του παιχνιδιού.

Κάστρα, κούκλες, μουσικά όργανα, πολύχρωμα ξύλινα παιχνίδια, σούπερ γρήγορα αυτοκίνητα και δημιουργικά σύνεργα ζωγραφικής, δεν προσφέρουν στα παιδιά απλά στιγμές διασκέδασης, αλλά παράλληλα ενισχύουν σημαντικές δεξιότητες, χρήσιμες για όλη τη ζωή.

Και εδώ έρχεται η ομάδα της Morphoses, μια ελληνική startup, η οποία προσφέρει ζωντανά, διαδικτυακά μαθήματα σε παιδιά και εφήβους (K12) με σκοπό την ενίσχυση των ανθρώπινων δεξιοτήτων.

Επιθυμία της Morphoses είναι να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που τα παιδιά μαθαίνουν νέες δεξιότητες και ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες, χωρίς όμως να χάνεται ο γνήσιος ανακαλυπτικός χαρακτήρας της παιδικής ηλικίας.

Με άλλα λόγια, να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες δεξιότητες των εκπαιδευομένων, με τρόπο διασκεδαστικό, έντονα διαδραστικό… κοινώς, διαφορετικό!

Ίσως όλο αυτό να μοιάζει ένα όνειρο- και μάλιστα πολύ γοητευτικό. Και θα παρέμενε όνειρο, εάν δεν υπήρχε η μεθοδολογία η οποία στηρίζει την ιδέα και προσφέρει τις σταθερές βάσεις ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Ποια είναι η μεθοδολογία της Morphoses;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ το παιδί σας να παίζει μόνο του με τα αυτοκινητάκια του, χωρίς να δίνει καμία σημασία στους άλλους γύρω του; Ή να παρατηρεί σιωπηλό τα υπόλοιπα παιδιά που φτιάχνουν ένα φοβερό ξύλινο σπιτάκι, αλλά εκείνο να επιλέγει να μην συμμετέχει;

Μήπως πάλι έχετε διαπιστώσει πως κάθε φορά που τα παιδιά συνεργάζονται όταν παίζουν, έρχονται σε αντιπαραθέσεις; Μην ανησυχείτε, όλα τα παραπάνω είναι απολύτως αναμενόμενες συμπεριφορές.

Το λειτουργικό ή αλλιώς “μοναχικό” παιχνίδι, το παιχνίδι παρατήρησης και το συνεργατικό παιχνίδι, είναι κάποιοι από τους τύπους παιχνιδιού που πρότεινε η Parten. Μην ανησυχείτε, θα μάθετε περισσότερα σιγά — σιγά!

Αυτό που αξίζει να ξέρετε για τώρα είναι ότι οι 6 τύποι παιχνιδιού όπως κατηγοριοποιήθηκαν από την Αμερικανίδα κοινωνιολόγο Mildred Parten Newhall αποτελούν ένα κλασικό εργαλείο, το οποίο προσφέρει καθοδήγηση στους γονείς σχετικά με δραστηριότητες και παιχνίδια κατάλληλα της ηλικίας των παιδιών.

Ο ρόλος της Morphoses σε αυτή την συνεργασία, θα είναι να ερευνήσει τα παιχνίδια Giochi Preziosi με σκοπό να δει ποιες δεξιότητες αναπτύσσει το κάθε ένα και με ποιον τρόπο.

Αυτά τα δεδομένα θα βοηθήσουν την μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών, να πάρει καλύτερες αποφάσεις.

Πηγή: Medium

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας