Το σημείο Καμπής – The tipping Point

Το σημείο Καμπής – The tipping Point

Το σημείο Καμπής

Ο Malcolm Gladwell έχει ένα ιδιαίτερο style γραφής βιβλίων και έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο μαζεύει πληροφορίες, τις επεξεργάζεται και παρέχει τα αποτελέσματα αυτά στους αναγνώστες του και το σημείο Καμπής είναι ένα από αυτά τα βιβλία!

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το σημείο Καμπής είναι εκείνη η μαγική στιγμή που μια ιδέα/τάση ή μια κοινωνική συμπεριφορά, περνά από ένα κατώφλι και εξαπλώνεται όπως μια πυρκαγιά!

Αυτό το σημείο παρατηρείται στην διάδοση ιδεών, στα εμπορικά προϊόντα, σε κοινωνικά φαινόμενα, ακόμα και σε ασθένειες και όπως θα δούμε παρακάτω αυτή η εξάπλωση προκαλείται από 3 είδη ανθρώπων που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

«Αν θέλετε να επιφέρετε μια θεμελιώδη αλλαγή στις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά των ανθρώπων… πρέπει να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω τους, όπου αυτές οι νέες πεποιθήσεις μπορούν να εξασκηθούν, να εκφραστούν και να καλλιεργηθούν».

Τα 3 είδη ανθρώπων που χρειαζόμαστε:

  • Συνδετιστές: Είναι οι άνθρωποι με το ιδιαίτερο χάρισμα να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Όσο περισσότερο μια ιδέα έρχεται σε επαφή με έναν συνδετιστή, τόσο περισσότερες ευκαιρίες αποκτά αυτή η ιδέα να εξαπλωθεί.
  • Ειδήμονες: Είναι τα άτομα που συσσωρεύουν γνώση. Από την στιγμή που θα πετύχουν την ευκαιρία, χωρίς να έχουν κάτι να κερδίσουν, θα θελήσουν να το πουν και σε εσάς.
  • Πωλητές: Είναι οι πειστικοί της υπόθεσης.

«Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι εκεί έξω που είναι ικανοί να ξεκινήσουν επιδημίες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους βρείτε».

Είναι αστείο και παράδοξο το γεγονός πως για να ξεκινήσεις ένα μεγάλο κίνημα χρειάζεται να ξεκινήσεις πολλά μικρά κινήματα μαζί.

Φέρνοντας σε επαφή αυτές τις 3 κατηγορίες ανθρώπων θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε μια μεγάλη αλλαγή από του πουθενά!

Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους!

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση σχετικά με την εξάπλωση ιδεών/τάσεων/επιδημιών κτλ.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν να δουν τα πράγματα από μια πιο ιδιαίτερη σκοπιά!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!

Ίσως σας ενδιαφέρει