Ο Νίκος Γιαννακόπουλος στο Business Talks 76 – Powerd by M&V Consulting

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος στο Business Talks 76 – Powerd by M&V Consulting

Νίκος Γιαννακόπουλος

Στο Business Talks 76 ήταν μαζί μας ο Νίκος Γιαννακόπουλος, Public Speaking Coach στην εταιρεία theSPEAKERS, υποψήφιο Διδάκτωρ Μάρκετινγκ στο ΠΑΠΕΙ, συγγραφέα του βιβλίου Αυτοβελτίωσης “Οι τρεις Αποτυχίες” και πρώην επικεφαλή του MBA’s Society University of Piraeus.

Η συζήτηση μαζι του δεν θα μπορούσε παρά να ειναι για πολλά και διαφορετικά θέματα που όμως όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα μιλήσαμε για τη σημασία που έχει η επικοινωνία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή, τι προβλήματα δημιουργεί η λάθος επικοινωνία και με ποιους τρόπους μπορούμε να την αλλάξουμε προς όφελος δικό μας αλλά και των άλλων.

Πως μπορούν οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια κουλοτύρα επικοινωνίας; Πως πρέπει να μιλάμε στους συναδέλφους και τους εργαζόμενούς μας; Τι είναι τελικά η αποτυχία και πως μπορούμε να την ξεπεράσουμε; Ποια η σημασία των κοινοτήτων και του εθελοντισμού;

Σε αυτά και σε πολλά ακόμα έδωσε απαντηση ο εξαιρετικός Νίκος Γιαννακόπουλος!

Τα θέματα που συζήτησε μαζί μας ο Νίκος Γιαννακόπουλος με χρονική σειρά:

00:00 Intro
02:02 Το βιβλίο “Οι τρεις αποτυχίες”
03:54 Είναι ταμπου η αποτυχία;
06:30 Τι είναι η αποτυχία;
07:10 Καθορίζει η επικοινωνία την επιτυχία;
11:30 Αμεσότητα ή διπλωματία στην επικοινωνία;
13:46 Πως καταλαβαίνεις αν μια αρνητική κριτική είναι καλοπροαίρετη;
15:47 Πως δίνουμε σωστά αρνητικό Feedback;
16:48 Συμβουλές για τη Γραπτή επικοινωνία
19:17 Θετικές και αρνητικές λέξεις
20:54 Σιωπηλή Παραίτηση και δύναμη για αλλαγή
23:23 Προβλήματα επικοινωνίας στις επιχειρήσεις και λύσεις σε αυτά
26:29 Επικοινωνία στο Remote Working
27:51 Η γλώσσα του σώματος
30:32 Το tip του Ονόματος
31:36 Η σύνδεση του με το Customer Experience
32:27 Το MBA’s Society & η σημασία της κοινότητάς στα Πανεπιστήμια
37:38 Giveaway του βιβλίου “Οι τρεις αποτυχίες”

Ποια είναι η Management & Valuation Business Consulting

Η M&V Business Consulting αποτελεί εταιρεία συμβουλευτικής με εξειδίκευση στην οργάνωση και την ανάπτυξη επιχειρήσεων και οργανισμών, σε φυσικό και ψηφιακό επίπεδο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία σε κάθε τομέα-τμήμα με γνώμονα την τεχνογνωσία και την καινοτομία.

Σχεδιάζοντας ένα εξατομικευμένο & ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για κάθε επιχείρηση-οργανισμό βάσει των αναγκών του, χαράζουμε ενιαία επιχειρηματική στρατηγική προσέγγιση βασισμένη σε πρακτικές και μεθόδους από διεθνώς εφαρμοσμένα μοντέλα.

Η παραπάνω μεθοδολογία σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την καινοτομία μας δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την αποκωδικοποίηση των θεμάτων-προβλημάτων ενός οργανισμού επιχείρησης, καθώς και τη δυνατότητα επίλυσης πολυδιάστατων προβλημάτων.

Ο Νίκος Γιάννακόπουλος με τον ιδρυτή της M&V Consulting Μανώλη Βιτετζάκη

Ποιός είναι ο Νίκος Γιαννακόπουλος

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Μάρκετινγκ και Συγγραφέας.

Έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης από το κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως πιστοποιημένος Coach.

Η διδακτορική του διατριβή αφορά τη μελέτη της μη λεκτικής επικοινωνίας στη διαδικασία πώλησης και γενικότερα στο μάρκετινγκ, ενώ η διπλωματική του σχετιζόταν με τη γλώσσα του σώματος σε επίπεδο ηγετών.

Ο Νίκος πιστεύει στη δύναμη της επικοινωνίας, καθώς και στη σύνδεση των ανθρώπων που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή. Παρατηρεί τους ανθρώπους, μελετά τις συμπεριφορές, αγαπάει τις λέξεις αλλά και όσα κρύβονται πίσω από αυτές.

Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι «Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται τόσο από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πώς αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν».

🎙️ BusinessTalks Podcast:

YouTube: http://bit.ly/BusinessTalksPlaylist
Spotify: http://bit.ly/businesstalksSpotify
Apple Podcasts: http://bit.ly/businesstalksApple

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας