Το British Council στο πλευρό των νέων και των γυναικών

Το British Council στο πλευρό των νέων και των γυναικών

Life skills

Το British Council αναδεικνύει μοναδικές ιστορίες γυναικών αναμεσά τους και η Χρυσέλλα Λαγαρία συνιδρύτρια της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Blacklight που συμμετείχε στο επιτυχημένο πρόγραμμα  Lifeskills.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2022- Προς τιμήν της Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (19 Νοεμβρίου), το British Council, ο οργανισμός της Βρετανίας για τις πολιτιστικές διασυνδέσεις και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, αναδεικνύει μοναδικές ιστορίες γυναικών επιχειρηματιών παρέχοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε προγράμματα που υποστηρίζουν τις γυναίκες.

Ανάμεσα στις ιστορίες είναι και εκείνη της Χρυσέλλας Λαγαρία, συνιδρύτριας της Blacklight, μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης με αποστολή να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης και να ενεργήσει ως βασικό ενδιαφερόμενο μέρος για την εργασιακή τους ένταξη.

Η Black Light  προσφέρει πολυδιάστατες υπηρεσίες εκπαίδευσης B2B με στόχο να φέρει τις επιχειρήσεις πιο κοντά σε μια κατηγορία καταναλωτών που είναι πρακτικά αποκλεισμένοι από το λιανικό εμπόριο και να ενισχύσει τις δεξιότητες και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την τύφλωση.

Η Blacklight συμμετείχε στο 2o κύκλο του επιτυχημένου προγράμματος Lifeskills, ένα μοναδικό έργο επαγγελματικής ανάπτυξης των νέων που διοργανώνεται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC, με σκοπό να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων  (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους.

Το έργο προσφέρει πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο για τους νέους αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Η Χρυσέλλα με αφορμή την ανάδειξη της δήλωσε:

«Είχα την τύχη να συμμετέχω με τη Black Light  στο πρόγραμμα Life Skills – Creating alternative pathways for the unemployed youth του British Council. Το British Council μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με νέους ανθρώπους που εμπνέονται από τις αξίες και τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας, να τους καταστήσω κοινούς στο όραμά μας και να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις και τα ταλέντα τους για να αναπτύξουμε μαζί την επιχείρηση, βλέποντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα από τη δική τους φρέσκια οπτική γωνία. Ως τυφλή γυναίκα, στοχεύω πάντα να δίνω προτεραιότητα στο γεγονός ότι ζούμε (ακόμα) μέσα σε πολυεπίπεδες ανισότητες. Μέσω τέτοιων προγραμμάτων, δίνεται ένα μεγάλο κίνητρο σε όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες να είναι ανεξάρτητες και να καλλιεργήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες, διοχετεύοντας επίσης τη δική τους κουλτούρα και τρόπο σκέψης στις εταιρείες που διοικούν.»

Σε πολλές χώρες, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στο εργατικό δυναμικό.

Ενώ η επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να βοηθηθούν οι γυναίκες ώστε να βρουν εργασία και να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία.

Η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση, στη χρηματοδότηση και στα μέτρα επιχειρηματικής υποστήριξης, καθιστούν την δυνατότητα δημιουργίας μιας δικής τους επιχείρησης μια πρόκληση.

Το British Council προσφέρει δύο προγράμματα για να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις βοηθήσει να αποκτήσουν τις γνώσεις, δεξιότητες και δομές υποστήριξης για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να βρουν εργασία.

British Council: Stronger Together & Women in STEM

Στο πλαίσιο του προγράμματος Stronger Together, το ψηφιακό πρόγραμμα “Leadership for Gender Equality” προετοιμάζει τους νέους να κάνουν τη διαφορά σε θέματα ισότητας των φύλων, αναπτύσσοντας τις ηγετικές τους ικανότητες και υποστηρίζοντάς τους να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων και της δημιουργίας networking. 

Το πρόγραμμα “Women in STEM” του British Council προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε γυναίκες να λάβουν υποτροφία για να σπουδάσουν ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα ή μια πρώιμη ακαδημαϊκή υποτροφία σε ένα πρόγραμμα θετικών επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο της Βρετανίας.

Το British Council πιστεύει ότι η ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών καθώς και η επίτευξη της ισότητας των φύλων είναι σημαντικές για τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, ανοικτών και με ευημερία.

Έτσι δημιουργεί ευκαιρίες για τις γυναίκες και τα κορίτσια μέσω των προγραμμάτων και των συνεργασιών του.

Με αφορμή την Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, αναγνωρίζει κάποιες από αυτές που αποτελούν έμπνευση για πολλές άλλες…

Από την Ελλάδα μέχρι την Ουκρανία, την Τουρκία, την Ισπανία και τη Γεωργία, όλες αυτές οι γυναίκες έχουν κάτι κοινό: είναι ισχυρές γυναίκες επιχειρηματίες που συμμετέχουν σε προγράμματα του British Council και έχουν μια ιστορία να διηγηθούν! 

Μάθετε περισσότερα για τις ιστορίες πέντε αξιόλογων γυναικών κάνοντας κλικ εδώ.

Σχετικά με το Life Skills 

Tο «Life Skills» είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων που διοργανώνεται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC.

Σκοπός του έργου είναι να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το «Life Skills» φιλοδοξεί να επιφέρει πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας την εργασία σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, ως εναλλακτική και χωρίς αποκλεισμούς επιλογή καριέρας, για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω της διεξαγωγής δύο κύκλων πρακτικής άσκησης σε κοινωνικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα διενεργηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε «Start-up Bootcamps» ώστε να δοκιμάσουν στην πράξη τις επαγγελματικές ιδέες τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Σχετικά με το Βρετανικό Συμβούλιο

Το Βρετανικό Συμβούλιο είναι ο διεθνής οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου για τις πολιτιστικές σχέσεις και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Υποστηρίζουμε την ειρήνη και την ευημερία με την οικοδόμηση δεσμών, κατανόησης και εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και των χωρών σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω του έργου μας στις τέχνες και τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την αγγλική γλώσσα.

Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους σε περισσότερες από 200 χώρες και εδάφη και βρισκόμαστε σε περισσότερες από 100 χώρες.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας