5ος κύκλος Endeavor ScaleUp: Οι 13 πιο πολλά υποσχόμενες, ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες

5ος κύκλος Endeavor ScaleUp: Οι 13 πιο πολλά υποσχόμενες, ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες

endeavor scaleup

Το Ελληνικό Οικοσύστημα Τεχνολογίας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

H ισχυρή Ελληνική Διασπορά και η ουσιαστική πρόθεση υποστήριξής του, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στον γρήγορο μετασχηματισμό της Ελληνική οικονομίας.

Η Endeavor, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει την ανάπτυξη των Οικοσυστημάτων Καινοτομίας σε περισσότερες από 40 αγορές, έχει παρουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και βρίσκεται στο επίκεντρο του τι έρχεται στη συνέχεια για την Ελληνική Καινοτομία.

Ελλάδα, 10 Νοεμβρίου 2022 – Η Endeavor, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενισχύει την ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας σε περισσότερες από 40 αγορές και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, ανακοινώνει τον 5ο Κύκλο του Προγράμματος ScaleUp.

Το ScaleUp αποτελεί το πρώτο διεθνές πρόγραμμα για την Ελληνική Καινοτομία, το οποίο συγκεντρώνει και επιλέγει τους πιο υποσχόμενους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο που είτε έχουν δεσμούς είτε θέλουν να έχουν δεσμούς με την Ελλάδα.

Κατά την τελευταία διετία, 59 ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες, με συνολικά έσοδα 622 εκατομμύρια δολάρια και πάνω από 4.000 εργαζόμενους, έχουν λάβει καθοριστική υποστήριξη από το πρόγραμμα.

Σήμερα, ο οργανισμός καλωσορίζει στο δίκτυό του 13 ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες και τους καινοτόμους ιδρυτές τους.

Endeavor ScaleUp

Οι πολλά υποσχόμενες που εισέρχονται στον 5ο Κύκλο του Προγράμματος Endeavor ScaleUp έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν κατά προσέγγιση 100 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και να προσλάβουν συνολικά 470 άτομα.

Το 38% προέρχεται από τον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, ακολουθώντας τις γενικότερες τάσεις, ενώ το 23% σχετίζεται με τις έξυπνες πόλεις, τον κατασκευαστικό και τον ενεργειακό τομέα.

Μάθετε περισσότερα για τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες τους εδώ.

Οι επιχειρηματίες επιλέχθηκαν προσεκτικά από 40 πρωταγωνιστές της παγκόσμιας τεχνολογικής σκηνής, μέντορες του διεθνούς δικτύου της Endeavor, όπως οι κ.κ. Evan Kotsovinos (AmEx), Rob Genieser (ETF Partners), Lars Rasmussen (Google Maps, Facebook), Μάρκος Βερέμης (Upstream, BigPi), Γιάννης Παπαδάκης (Pollfish). 

Endeavor ScaleUp

Η Μαριτίνα Γκρελλόνι, Head of Portfolio Growth στην Endeavor Greece, είναι αισιόδοξη ότι το οικοσύστημα θα εξακολουθήσει να παράγει καινοτόμες ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό το φθινόπωρο, ενώ αναμένει επίσης ότι η επενδυτική όρεξη θα μειωθεί για κάποιο διάστημα και θα σημειωθεί μία πτωτική αγορά.

Εδώ αναλαμβάνει δράση η Endeavor. Το ελληνικό παράρτημα του διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού, με παρουσία σε 43 αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως και δεκαετή δράση στην Ελλάδα, προσφέρει μέσω του Προγράμματος ScaleUp έκθεση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, πληροφόρηση και πρόσβαση σε κεφάλαια και αγορές στους νέους, πολλά υποσχόμενους ιδρυτές, συμβολή πιο απαραίτητη από ποτέ για την ανάπτυξη και επέκτασή τους πέρα από τα όρια των τοπικών αγορών.

Γνωρίστε τις εταιρείες του νέου κύκλου του ScaleUp

Endeavor ScaleUp

Τομέας Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας

Plum – Η Plum έχει αναπτύξει μια εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη και συμπεριφορικά οικονομικά, η οποία έχει ήδη βοηθήσει τους χρήστες της να αποταμιεύσουν και να επενδύσουν 1,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Flexfin – Η Flexfin μεταμορφώνει τον κλάδο του factoring παρέχοντας υπηρεσίες χρηματοδότησης και ταμειακής διαχείρισης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω μιας σύγχρονης και φιλικής προς τον χρήστη πλατφόρμας.

Natech – Η Natech είναι μια ευρωπαϊκή fintech εταιρεία που αναπτύσσει τραπεζικά συστήματα για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υψηλού κύρους εδώ και 20 χρόνια και δημιουργεί την πρώτη Ψηφιακή Τράπεζα εκτός Ελλάδας για την υποστήριξη τελικών πελατών, χρηματοπιστωτικών και μη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μέσω της προσφοράς ψηφιακής τραπεζικής σε πραγματικό χρόνο.

Finclude- Η Finclude έχει αναπτύξει μοναδικό πανευρωπαϊκό σύστημα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιολογούν τους καταναλωτές με έναν καθολικό τρόπο, βάσει της συναλλακτικής τους συμπεριφοράς, ανεξάρτητα από το αν έχουν ιστορικό από πιστωτικά προϊόντα.

Αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα με βάση την πραγματική δυνατότητα για αποπληρωμή και την πρόθεση των καταναλωτών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η αξιολόγησή χρησιμοποιεί μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στις καθημερινές συναλλαγές και στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, σε πραγματικό χρόνο.

Τα μοντέλα της Finclude αξιολογούν το μέλλον, δεν κάνουν διακρίσεις, είναι ικανά να εξυπηρετήσουν όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων 200 εκ. που δεν έχουν ιστορικό πιστώσεων και 58 εκ. που δεν έχουν πρόσβαση σε πιστωτικά προϊόντα.

Endeavor ScaleUp

Τομέας Έξυπνων Πόλεων

Ariadne Maps – H Ariadne Maps χτίζει μια υψηλής ακρίβειας πλατφόρμα ανάλυσης πελατών σε πραγματικό χρόνο, η οποία παρέχει σε οργανισμούς με φυσική υπόσταση ολοκληρωμένη και λεπτομερή ανάλυση των πελατών και των επισκεπτών τους, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των καταστημάτων τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

TigerAire – Η TigerAire προσφέρει επαναστατική τεχνολογία ροής αέρα για ποδοσφαιρικά και άλλων ειδών σκληρά κράνη αυξάνοντας την απόδοση και την παραγωγικότητα των χρηστών τους.

Perceptual Robotics – Η Perceptual Robotics παρέχει ένα νέο, οικονομικά αποδοτικό εργαλείο επιθεώρησης που αυξάνει τον αριθμό των επιθεωρήσεων και την ποιότητά τους, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανεμογεννητριών στον κόσμο.

Endeavor ScaleUp

Τομέας Τεχνολογίας Υγείας

Dyania Health – Οι κλινικοί αλγόριθμοι της Dyania χρησιμοποιούν επεξεργασία φυσικής γλώσσας για την ανάγνωση και εξαγωγή δεδομένων από χαώδη ελεύθερα κείμενα που εντοπίζονται σε σημειώματα ιατρών από ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία, με αποτέλεσμα ταχύτερες και ακριβέστερες προβλέψεις της συμβατότητας ασθενών για κλινικές δοκιμές στην ογκολογία και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Thymia – Η Thymia χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να ανιχνεύσει σημάδια κατάθλιψης και κόπωσης αναλύοντας τις μικροεκφράσεις του προσώπου και τα μοτίβα ομιλίας μέσα από ειδικά σχεδιασμένα βιντεοπαιχνίδια.

Αγροτική Βιοτεχνολογία

Embion Technologies – Η τεχνολογία επεξεργασίας βιομάζας της Embion επιτρέπει την ανακύκλωση τροφίμων και γεωργικών υποπροϊόντων σε συστατικά και λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και των καλλυντικών.

Endeavor ScaleUp

Τεχνολογία Ακινήτων (PropTech)

Protio –  Η Protio στοχεύει να λύσει το πρόβλημα της στεγαστικής και περιβαλλοντικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί από τα 200εκ. κτίρια στην Ευρώπη που είναι παλαιότερα από 20 ετών και ενεργειακά κοστοβόρα – μέσω της επενδυτικής πλατφόρμας για διαμερίσματα, ιδιώτες επενδυτές μπορούν να επενδύσουν σε “Rebuild-to-Rent” διαμερίσματα, χωρίς ταλαιπωρία, εξασφαλίζοντας εισόδημα, και ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να λάβουν προσφορά για το διαμέρισμά τους εντός 24 ωρών.

Ταξίδια και Φιλοξενία

Welcome Pickups – Η Welcome Pickups επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι, προσφέροντας την πιο εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία από τη στιγμή του σχεδιασμού του ταξιδιού μέχρι και την επιστροφή στο σπίτι.

Αγροτεχνολογία

Wikifarmer – Η Wikifarmer έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια B2B πλατφόρμα αγοραπωλησιών αγροτικών προϊόντων, με αποστολή την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των αγροτών σε όλο τον κόσμο και, παράλληλα, τη σύνδεσή τους με την ανοιχτή αγορά, για την πώληση των προϊόντων τους σε δίκαιες τιμές.

Endeavor ScaleUp

Λίγα λόγια για την Endeavor Greece

Η Endeavor, ο παγκόσμιος οργανισμός με παρουσία σε 40 αγορές που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα που μετασχηματίζει τις τοπικές κοινωνίες, δραστηριοποιείται στην Ελλαδα τα τελευταία 10 χρόνια.

Στόχος της είναι η υποστήριξη ανάπτυξη ενός δυναμικού και καινοτόμου ελληνικού οικοσυστήματος γεμάτου ευκαιρίες.

Για την Endeavor η συνολική ευημερία ευδοκιμεί εκεί όπου υπάρχει ισχυρή στήριξη στους πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες, γι’ αυτό επιλέγει και υποστηρίζει καινοτόμες ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με την βοήθεια του διευρυμένου δικτύου μεντόρων και επενδυτών της, που αποτελείται από εκατοντάδες διακεκριμένες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, η Endeavor Greece στηρίζει ενεργά 43 επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες μέλη του παγκόσμιου δικτύου και πάνω από 120 εταιρείες στην Ελλάδα, σε διάφορα προγράμματα. Για να μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό και τη δράση του επισκεφτείτε το endeavor.org.gr.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας