Η EDP και οι διεθνείς συνεργάτες της εγκαινιάζουν τη νέα έκδοση Free Electrons σε αναζήτηση των πιο καινοτόμων startups

Η EDP και οι διεθνείς συνεργάτες της εγκαινιάζουν τη νέα έκδοση Free Electrons σε αναζήτηση των πιο καινοτόμων startups

edp
  • Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την 7η έκδοση του Free Electrons, έτοιμη να δεχτεί τις πιο καινοτόμες και πολλά υποσχόμενες προτάσεις νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας. 
  • Οι αιτήσεις των projects μπορούν να υποβληθούν έως τις 28 Ιανουαρίου.

Η EDP, σε συνεργασία με άλλες κορυφαίες εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως, αναζητά νεοφυείς επιχειρήσεις που μπορούν να συμβάλουν σε έναν πιο βιώσιμο και καινοτόμο πλανήτη.

Οι αιτήσεις για την 7η έκδοση του Free Electrons, του μεγαλύτερου παγκόσμιου προγράμματος καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας, είναι πλέον ανοικτές. 

Το Free Electrons, ως ένα διεθνές και ανοικτό πρόγραμμα καινοτομίας, θα επικεντρωθεί στις δυνατότητες ανάπτυξης έργων και επιχειρήσεων ανάμεσα σε startup επιχειρήσεις και κλαδικούς φορείς με στόχο την εξεύρεση λύσεων που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην ενεργειακή μετάβαση, σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα, η διαχείριση ενέργειας, η βιώσιμη κινητικότητα, η αποθήκευση ενέργειας, η ευελιξία, το πράσινο υδρογόνο ή η απαλλαγή από τον άνθρακα.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου πάτα εδώ.

Για την EDP, η καινοτομία σε συνεργασία με διάφορους φορείς του τομέα αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να είναι σε θέση να αναπτύξει τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την παροχή επείγουσας ανταπόκρισης στην ενεργειακή μετάβαση.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την έκδοση του 2023 θα έχουν πρόσβαση στις διάφορες επιχειρηματικές μονάδες του ομίλου EDP, ο οποίος είναι παρών σε 29 αγορές, και ενδεχομένως να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες ομάδες με τις οποίες μπορούν να δοκιμάσουν τις προτάσεις τους.

Πρόκειται, επίσης, για μια ευκαιρία να βελτιώσουν την επιχειρηματική τους στρατηγική.

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκδόσεων αποδεικνύουν την επιτυχία και τον αντίκτυπο του Free Electrons.

Μέσα σε πέντε χρόνια, η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 37 εκατομμύρια ευρώ σε πιλοτικά έργα, επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες με νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Μετά το πέρας των αιτήσεων, η διαδικασία αξιολόγησης θα συνεχιστεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, και στη συνέχεια μια ομάδα νεοσύστατων επιχειρήσεων θα κληθεί να συμμετάσχει σε διαδικτυακή παρουσίαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου.

Το Pitch Event θα καθορίσει τον κατάλογο των startups που θα συμμετάσχουν στο in-person Bootcamp Module.

Το Bootcamp θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από τις 15 Μαΐου (τέσσερις ημέρες), όπου οι startups που περιλαμβάνονται στον κατάλογο επιλογής θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και τις ομάδες τους και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα αποφασίσουν ποιες θα επιλεγούν για να συνεχίσουν στο πρόγραμμα Free Electrons.

Μετά το Bootcamp, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σε δύο (τετραήμερες) ενότητες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας (από τις 24 Ιουλίου) και στο Χονγκ Κονγκ/Ινδία (από τις 16 Οκτωβρίου).

Στους φιναλίστ παρέχεται καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες του κλάδου, υποστήριξη στην εμπλοκή με τον κλάδο και ευκαιρίες δικτύωσης.

Η μεγαλύτερη αξία του προγράμματος, ωστόσο, έγκειται στην ευκαιρία που δίνεται στις νεοφυείς επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τις προτάσεις τους, καθώς και στην πιθανή πρόσβαση στην αγορά μέσω των εκατομμυρίων πελατών κάθε μιας από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Οι τέσσερις ενότητες που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Free Electrons, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να συγκλίνουν κάτω από την ίδια “στέγη”.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες συνεργάζονται στενά με τοπικούς φορείς, δημόσιους οργανισμούς, εμπειρογνώμονες και άλλους πόρους, προκειμένου να επιταχύνουν την ανάπτυξη της εταιρείας τους. 

Ο Alex Zorniger, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Power to Hydrogen – Νικητής του 2022 Free Electrons σημείωσε:

«Προτείνουμε το Free Electrons σε όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν διαθέσιμες προς ανάπτυξη λύσεις για το μέλλον του δικτύου καθαρής ενέργειας. Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για το πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν κίνητρο να αναπτύξουν πιλοτικά προγράμματα με κάθε εταιρεία που περνάει από τη διαδικασία επιλογής. Εάν αναζητάτε πραγματικές ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης για την ανάπτυξη της τεχνολογίας σας με ηγέτες του κλάδου κοινής ωφέλειας, αυτό το πρόγραμμα είναι αξεπέραστο.»

Το πρόγραμμα Free Electrons δημιουργήθηκε το 2017 και διευθύνεται από μια κοινοπραξία που αποτελείται από συνεργαζόμενες εταιρείες από όλο τον κόσμο, οι οποίες ενώνονται με κοινό σκοπό τον μετασχηματισμό του ενεργειακού τομέα και τη δημιουργία ανατρεπτικών και καινοτόμων λύσεων, για μια καθαρότερη και αποτελεσματικότερη ενεργειακή μετάβαση.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για τη νέα έκδοση είναι οι εξής: American Electric Power (ΗΠΑ), CLP Power (Χονγκ Κονγκ), E.ON (Γερμανία), EDP (Πορτογαλία), ESB – Energy for Generations (Ιρλανδία), Origin Energy (Αυστραλία) – εταιρείες που συνεργάστηκαν με καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ανατρεπτικές λύσεις για τον τομέα.

Σχετικά με την EDP Renewables (EDPR) 

Η EDP Renewables (Euronext: EDPR) είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως με παρουσία σε 26 αγορές, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Περιοχή Ασίας Ειρηνικού.

Με έδρα τη Μαδρίτη και κύρια περιφερειακά γραφεία στο Χιούστον, το Σάο Πάολο και τη Σιγκαπούρη.

Η EDPR διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης με περιουσιακά στοιχεία πρώτης κατηγορίας και μια επιχειρησιακή ικανότητα που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτά περιλαμβάνουν χερσαία αιολικά έργα, ηλιακή ενέργεια σε κλίμακα κοινής ωφέλειας και διανεμημένη ηλιακή ενέργεια, υπεράκτια αιολική ενέργεια (μέσω της κοινοπραξίας 50/50 – OW) και τεχνολογίες συμπληρωματικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μπαταρίες και το υδρογόνο.

Οι επικεντρωμένες στον εργαζόμενο πολιτικές της EDPR είχαν ως αποτέλεσμα την αναγνώρισή της ως Top Workplace 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, Top Employer 2022 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Πολωνία) και στη Βραζιλία, καθώς και την ένταξή της στον δείκτη Bloomberg Gender-Equality Index.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει