Jim Simons: O Βασιλιάς των Mαθηματικών – Ανάλυση Portfolio – Freedom24

Jim Simons: O Βασιλιάς των Mαθηματικών – Ανάλυση Portfolio – Freedom24

freedom24-portfolio analysis

Ήξερες πως ο Jim Simons, ένας από τους πιο πλούσιους επενδυτές της Wall Street, είχε επενδύσει τα λεφτά του γάμου του στο χρηματιστήριο;

Ο Simons αποτελεί και αυτός μια ιστορία επιτυχίας στον κόσμο των χρηματαγορών, αλλά ποια είναι η ιστορία του πίσω από την μεγάλη αυτή επιτυχία;

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις τα μυστικά και τον τρόπο σκέψης, πίσω από την επενδυτική του επιτυχία.

Για αυτό διάβασέ το μέχρι το τέλος, για να μάθεις και εσύ πώς μπορείς να πετύχεις παρόμοια αποτελέσματα. 

Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε τις μετοχές στις οποίες έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα ο Jim Simons, αλλά και γενικότερα την επενδυτική του φιλοσοφία.

Ποια είναι η επενδυτική φιλοσοφία του Jim Simons;

Η επενδυτική φιλοσοφία του Jim Simons είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με των υπόλοιπων επενδυτών που έχουμε δει μέχρι σήμερα. 

Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί μοτίβα και μαθηματικές φόρμουλες για να δημιουργήσει την δική του επενδυτική στρατηγική. 

Γενικότερα θεωρείται ως ένας Quantitative Investor. Δηλαδή, ένας επενδυτής ο οποίος βασίζεται στα μαθηματικά και τα μοτίβα της αγοράς, μιας και ο ίδιος ήταν καθηγητής Μαθηματικών του MIT.

Μάλιστα, το παρατσούκλι του στον κόσμο των επενδύσεων είναι ‘’Quant King’’ ή αλλιώς ο Βασιλιάς των μαθηματικών.

Μια από τις φράσεις που ο ίδιος λέει είναι “πως στις αγορές πολλοί μπερδεύουν την τύχη με την ικανότητα’’.

Για τους λόγους αυτούς, το επενδυτικό του στυλ είναι αρκετά συγκεκριμένο.

Ο ίδιος παρακολουθεί την αγορά για μοτίβα και ενδείξεις και προσπαθεί να προβλέψει τις τιμές των μετοχών, μελετώντας την παρελθοντική τους απόδοση. 

Εφόσον είδαμε τώρα την επενδυτική φιλοσοφία του Jim Simons, πάμε τώρα τώρα 5 μεγαλύτερες θέσεις του, σύμφωνα με την 13F της Αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες μετοχές στο portfolio του Jim Simons;

1.Novo-Nordis

Στην πρώτη θέση έχουμε την φαρμακευτική πολυεθνική εταιρεία Novo-Nordisk.

Αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση του Simons και η αξία της ξεπερνάει τα 1,5 δις δολάρια. Συνολικά κατέχει το 2% της φαρμακευτικής εταιρείας. 

Η Novo-Nordisk είναι μια εταιρεία με εξειδίκευση σε φάρμακα κατά του διαβήτη με έδρα την Δανία και παρουσία σε πάνω από 9 χώρες αυτήν την στιγμή.

2.Microsoft

Στην δεύτερη θέση έχουμε την διάσημη εταιρεία λογισμικών και τεχνολογίας Microsoft, η οποία ιδρύθηκε από τον Bill Gates.

Αυτήν την στιγμή ο Jim Simons κατέχει επενδυτική θέση η οποία αγγίζει σχεδόν τα 900 εκατομμύρια Αμερικανικά δολάρια και κατέχει και ένα μικρό ποσοστό στην εταιρεία. 

Η Microsoft δραστηριοποιείται στον κλάδο κατασκευής λογισμικού για υπολογιστές, με διασημότερο από όλα το λειτουργικό Windows. 

Ακόμα, δραστηριοποιείται και στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στον χώρο του gaming.

3.Airbnb

Στην τρίτη θέση έχουμε την εταιρεία παροχής υπηρεσιών Airbnb.

Η αξία της επενδυτικής του θέσης ανέρχεται στα 750 εκατομμύρια δολάρια και κατέχει το 1% της Αμερικανικής εταιρείας. 

Η Airbnb είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα στην οποία μπορεί ο καθένας, από όλoν τον κόσμο, να νοικιάσει το διαμέρισμά του και με πολλή ευκολία να βρίσκει άτομα τα οποία ενδιαφέρονται. 

Αποτελεί αυτήν την στιγμή την νούμερο ένα πλατφόρμα στο είδος της και είναι μια αρκετά αναπτυσσόμενη εταιρεία. 

Jim Simons

4.Hershey Company

Στην επόμενη θέση έχουμε την εταιρεία παρασκευής σοκολάτας Hershey Company.

Αυτήν την στιγμή ο Simons κατέχει σχεδόν το 1,5% και η συνολική αξία των μετοχών του αγγίζει τα 670 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Hershey Company αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παρασκευής σοκολάτας παγκοσμίως, με γνωστότερη μάρκα τις σοκολάτες KitKat. 

Μάλιστα, αυτή η εταιρεία είναι σε λειτουργία από το 1894.

5.AMD

Στην τελευταία θέση έχουμε την εταιρεία τεχνολογίας και κατασκευής Microchip AMD.

Ο Jim Simons κατέχει αυτήν την στιγμή σχεδόν το 1% της εταιρείας και η συνολική αξία της επενδυτικής του θέσης ανέρχεται στα 630 εκατομμύρια δολάρια. 

Η AMD αποτελεί μια ναυαρχίδα στην κατασκευή μικροτσίπ αλλά και καινοτόμων επεξεργαστών για υπολογιστές. Ακόμα παράγει και κάρτες γραφικών για επαγγελματικούς και οικιακούς χρήστες.

Γενικότερα παρατηρούμε πως το portfolio του Simons είναι αρκετά διαφοροποιημένο. Επίσης, οι εταιρείες είναι σε διαφορετικούς κλάδους, αλλά όλες αυτές οι εταιρείες κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους.

Πάμε τώρα να εξετάσουμε, ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Jim Simons.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Jim Simons;

Ο Simons μιας και είναι ένας quantitative investor σίγουρα παρατηρεί συνέχεια τις αγορές και ετοιμάζει την επόμενή του επένδυση.

Κλείνοντας, ο Jim Simons αποτελεί άλλη μια ιστορία επιτυχίας στον κόσμο των αγορών και σίγουρα αποτελεί και έναν αρκετά ξεχωριστό επενδυτή.

Γι’ αυτό και πρέπει ο οποιοσδήποτε να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο επενδύει και να πάρει ιδέες από την στρατηγική του.

Freedom24

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις μία από τις μετοχές που αναφέρονται παραπάνω, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ. 

Το άνοιγμα λογαριασμού διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις κατάθεση από κάρτα ή μέσω τράπεζας και είσαι έτοιμος να αγοράσεις την πρώτη σου μετοχή. 

*Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
*Αυτό το βίντεο/άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή. Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links της Freedom24 που χωρίς κόστος για εσάς, μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Πηγές: BBVA , Whalewisdom, Quoteswise, Wikipedia.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας