Ο Καρχαρίας της Wall Street – Kevin O’Leary Portfolio Analysis – Freedom24 Project

Ο Καρχαρίας της Wall Street – Kevin O’Leary Portfolio Analysis – Freedom24 Project

Kevin O’Leary

Ήξερες πως ο Kevin O’Leary ένας από τους διασημότερους επενδυτές, είναι επίσης και παρουσιαστής του Shark Tank, κορυφαίας εκπομπής επιχειρηματικότητας στην Αμερική;

Ήξερες επίσης, ότι το 2017, έκανε εκστρατεία για να γίνει ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά. Ήταν πρωτοπόρος στις δημοσκοπήσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος εκείνου του χρόνου, αλλά αποχώρησε τον Απρίλιο του 2017, ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Όμως, πέρα από την επιτυχία του στον κόσμο των επιχειρήσεων, της τηλεόρασης και της πολιτικής, ο Kevin O’Leary, γνωστός και ως Mr. Wonderful, έχει επιτυχία και στον κόσμο των επενδύσεων.

Όμως, πως το κατάφερε αυτό;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε, τις μετοχές στις οποίες έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα ο Kevin O’Leary, αλλά και γενικότερα την επενδυτική του φιλοσοφία, η οποία βασίζεται στη δύναμη των δεδομένων και της ανάλυσης

Ποια είναι η επενδυτική φιλοσοφία του Kevin O’Leary

Ο ίδιος πιστεύει ότι το κλειδί για την πραγματοποίηση επιτυχημένων επενδύσεων, είναι η ενδελεχής έρευνα και η κατανόηση των εταιρειών και των κλάδων στους οποίους επενδύει ο καθένας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάζει τις οικονομικές καταστάσεις, να κατανοεί το ανταγωνιστικό τοπίο και να εντοπίζει τις βασικές τάσεις και ευκαιρίες.

Μια άλλη βασική πτυχή της επενδυτικής φιλοσοφίας του Kevin O’Leary, είναι η σημασία της διαφοροποίησης.

Μάλιστα, συμβουλεύει τους επενδυτές να κατανέμουν τον κίνδυνο σε μια ποικιλία διαφορετικών επενδύσεων, αντί να βάζουν όλα τα αυγά τους σε ένα καλάθι.

Αυτό σημαίνει ότι, επενδύει σε μια σειρά από διαφορετικούς κλάδους, κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και γεωγραφικές περιοχές, για να διασφαλίσει ότι δεν είναι υπερβολικά εκτεθειμένος σε κάποιον συγκεκριμένο κίνδυνο.

Γενικά, υποστηρίζει με θέρμη τη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου και προτείνει οι επενδυτές να έχουν την ηλικία τους ως το ποσοστό των ομολόγων στα χαρτοφυλάκιά τους.

Δηλαδή, 30% σε ομόλογα και 70% σε μετοχές για έναν 30χρονο επενδυτή και αντίστοιχα 70% ομολόγων και 30% μετοχών για έναν 70χρονο επενδυτή.

Ο O’Leary συμβουλεύει επίσης τη διαφοροποίηση σε πολλούς κλάδους, έτσι ώστε το 20% του χρηματοοικονομικού χαρτοφυλακίου κάποιου να κατέχεται σε έναν τομέα.

Επιπλέον, ο O’Leary υποστηρίζει την επένδυση σε μετοχές που δίνουν μέρισμα και μάλιστα έχει δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν θα επενδύσει σε μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εκτός εάν αυτές του καταβάλουν μέρισμα.

Ο O’Leary επενδύει επίσης σε χρυσό, με το 5% του χρηματοοικονομικού του χαρτοφυλακίου να περιέχει επενδύσεις στο συγκεκριμένο μέταλλο.

Ωστόσο, δεν επενδύει σε μετοχές εταιρειών εξόρυξης χρυσού.

Αυτό συμβαίνει επειδή, λέει ότι οι ταμειακές ροές είναι επίσης ένας σημαντικός επενδυτικός παράγοντας για αυτόν. 

Aν και υπήρξε υπέρμαχος της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πτώχευση της FTX και έχει κινηθεί νομικά για να αποζημιωθεί. 

Παρόλα αυτά, κατέχει προσωπικά τα κρυπτονομίσματα Ether, Polygon, SOL, και Bitcoin.

Μια από τις φράσεις που ο ίδιος λέει είναι “Δεν προσπαθώ να κάνω φίλους, αλλά να βγάλω λεφτά’’.

Εφόσον είδαμε τώρα την επενδυτική φιλοσοφία του Kevin O’Leary…

Πάμε να δούμε τις 5 μεγαλύτερες θέσεις του, σύμφωνα με την 13F της Αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Kevin O’Leary

Ποιες είναι οι σημαντικότερες μετοχές στο portfolio του Kevin O’Leary ;

1. Home Depo

Στην πρώτη θέση έχουμε την Αμερικάνικη εταιρεία οικιακών ειδών Home Depot.

O Kevin O’Leary έχει συνολικά επενδύσει πάνω από 36 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία και είναι η μεγαλύτερη του επένδυση.

Η Home Depot αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας οικιακών ειδών στην Αμερική και μάλιστα είναι μια εξαιρετική μετοχή λόγω των καλών μερισμάτων που δίνει.

2. Microsoft

Στην δεύτερη θέση έχουμε τον κολλοσό τεχνολογίας Microsoft.

Ο O’Leary αυτήν την στιγμή έχει επενδύσει 31 εκατομμύρια Αμερικανικά δολάρια και κατέχει συνολικά το 4,5% του portfolio του.

Η εταιρεία αυτή όπως όλοι γνωρίζουμε έχει ιδρυθεί από τον Bill Gates και δραστηριοποιείται στον κλάδο κατασκευής λογισμικού για υπολογιστές, αλλά και σε άλλους κλάδους όπως το gaming, η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και τα συστήματα cloud.

3. Johnson n Johnson

Στην επόμενη θέση έχουμε την εταιρεία παρασκευής παραφαρμακευτικών προϊόντων Johnson n Johnson.

Συνολικά ο Kevin O’Leary έχει επενδύσει στην εταιρεία 31 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί το 4,5% του Portfolio του.

Η Johnson n Johnson είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο οικονομικά υγιείς εταιρείες στον κλάδο της και αποτελεί μια αρκετά αναπτυσσόμενη εταιρεία.

Πρόσφατα, η εταιρεία έγινε γνωστή και για την παραγωγή ενός εκ των εμβολίων για τον COVID-19.

4. Pfizer

Στην τέταρτη θέση έχουμε την εταιρεία φαρμάκων Pfizer.

Η Johnson δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει βγάλει εμβόλιο για τον Covid-19 η οποία βρίσκεται στο Portfolio του Kevin O’Leary.

H Pfizer συνολικά καλύπτει το 4,2% στο portfolio του και κατέχει επενδυτική θέση πάνω από 28 εκατομμύρια δολάρια.

Η Pfizer αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο και μάλιστα είναι η πρώτη εταιρεία που βρήκε εμβόλιο κατα του Covid-19.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει αρκετή ανάπτυξη μετά από αυτήν την καινοτομία στα εμβόλια και για αυτό φαίνεται να την προτίμησε ο O’Leary.

Kevin O’Leary

5. Merck n Co

Στην τελευταία θέση έχουμε την φαρμακευτική εταιρεία Merck n Co.

Ο O’Leary κατέχει αυτή την στιγμή 28 εκατομμύρια δολάρια επενδυτική θέση και καλύπτει σχεδόν το 4% της εταιρείας.

Η Merck αποτελεί άλλη μια φαρμακευτική εταιρεία η οποία είναι και μια μεγαλύτερες στον κόσμο, μιας και φιγουράρει στην λίστα Fortune 500.

Αναπτύσσει και παράγει φάρμακα, εμβόλια, βιολογικές θεραπείες, αλλά και προϊόντα για την υγεία των ζώων.

Διαθέτει πολλά υπερπαραγωγικά φάρμακα ή προϊόντα, όπως ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο, αντιδιαβητικά φάρμακα και εμβόλια κατά του HPV και της ανεμοβλογιάς.

Συμπέρασμα για τον Kevin O’Leary

Αυτό που διαπιστώνουμε αναλύοντας το Portfolio του Kevin O’Leary, είναι πως επενδύει πολύ στον τομέα του Φαρμάκου και των παραφαρμακευτικών προϊόντων, που φαίνεται ότι τον πιστεύει πολύ.

Βέβαια, δεν επιλέγει όλες τις εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά αντιθέτως, αυτές που κατέχουν ηγετική θέση σε αυτόν.

Κλείνοντας, ο Kevin O’Leary αποτελεί άλλη μια ιστορία επιτυχίας στον κόσμο των αγορών και σίγουρα αποτελεί και έναν επιτυχημένο επενδυτή.

Γι’ αυτό και πρέπει ο οποιοσδήποτε να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο επενδύει και να πάρει ιδέες από την στρατηγική του.

Freedom24

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις μία από τις μετοχές που αναφέρονται παραπάνω, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ. 

Το άνοιγμα λογαριασμού διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις κατάθεση από κάρτα ή μέσω τράπεζας και είσαι έτοιμος να αγοράσεις την πρώτη σου μετοχή. 

*Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
*Αυτό το βίντεο/άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή. Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links της Freedom24 που χωρίς κόστος για εσάς, μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας