Τι είναι η διαχείριση υγειονομικών έργων;

Τι είναι η διαχείριση υγειονομικών έργων;

H διαχείριση υγειονομικών έργων αποτελεί ένα από τα παρακλάδια του project management και αναφέρεται στο τομέα της υγείας

Πολλά ιατρικά κέντρα προσλαμβάνουν διαχειριστές έργων για να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους και να προσθέσουν υπηρεσίες ή λειτουργίες που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη περίθαλψη των ασθενών. Με τη διαχείριση υγειονομικών έργων, οι διαχειριστές έργων κατανοούν την ιατρική βιομηχανία και πώς να εκτελούν έργα σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια καριέρα ως διαχειριστής έργου στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον υγειονομικό τομέα και την σημασία της διαχείρισης έργων σε αυτόν.

Για αυτό, σε αυτό το άρθρο, σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τα προαναφερθέντα.

Δίνοντας έναν ορισμό για την διαχείριση υγειονομικών έργων.

Η διαχείριση υγειονομικών έργων αναφέρεται στον σχεδιασμό και την επίβλεψη έργων σε ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Οι διαχειριστές έργων συνεργάζονται με κέντρα υγειονομικής περίθαλψης (νοσοκομεία ή μικρότερα τμήματα σε ένα κέντρο) για να διασφαλίσουν ότι τα έργα προχωρούν ομαλά, ακολουθούν έναν προϋπολογισμό και ωφελούν ασθενείς και εργαζόμενους.

Μερικές άλλες αρμοδιότητες της διαχείρισης υγειονομικών έργων είναι οι εξής:

  • Αγορά ιατρικού εξοπλισμού
  • Επικοινωνία με υγειονομικά συμβούλια
  • Σχεδιασμός ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
  • Προσδιορισμός πιθανών προκλήσεων
  • Διατήρηση των εργαζομένων εντός προγράμματος
  • Βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης
  • Εκτέλεση αξιολογήσεων προόδου

Πως οι νοσοκόμες μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον της ιατρικής μέσω των καινοτομιών τους; / Rebecca Love / TEDx

Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Η διαχείριση υγειονομικών έργων είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία ενός κέντρου υγειονομικής περίθαλψης και την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας στους ασθενείς.

Βοηθάει επαγγελματίες υγείας όπως γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους υπαλλήλους να επιτύχουν στόχους και να επικεντρωθούν στην εργασία τους.

Παρακάτω, αναλύουμε τα βασικότερα οφέλη της διαχείρισης υγειονομικών έργων που την καθιστούν τόσο σημαντική στην εποχή μας:

1. Αύξηση της παραγωγικότητας

Οι διαχειριστές έργων στον τομέα της υγείας τηρούν χρονοδιαγράμματα και λίστες στόχων για να βοηθήσουν τις ομάδες τους να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά στο χώρο εργασίας.

Ένα παραγωγικό κέντρο υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να παρακολουθεί περισσότερους ασθενείς κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τους παρέχει φροντίδα γρηγορότερα.

Το γεγονός αυτό, αυξάνει επίσης τα έσοδα για τις εγκαταστάσεις και υποδομές.

2. Εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων

Όταν ένα κέντρο υγειονομικής περίθαλψης χρειάζεται να εξοικονομήσει χρήματα για να συνεχίσει να παρέχει ποιοτική περίθαλψη, οι διαχειριστές έργων μπορούν να δημιουργήσουν προϋπολογισμούς που δίνουν προτεραιότητα σε αυτό.

Αυτό είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών του έτους. Πιο συγκεκριμένα, όταν τα συμβούλια υγειονομικής περίθαλψης απαιτούν νέο εξοπλισμό, κατά τη δημιουργία νέου τμήματος ή την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Πως ο ανθρώπινος παράγοντας βελτιώνει το σύστημα υγείας; / Anthony Orsini / TEDx

3. Αυξάνεται η ικανοποίηση των εργαζομένων εξαιτίας της οργάνωσης

Ένας καλά λειτουργικός χώρος εργασίας, με οργανωμένα projects και στόχους βελτιώνει την ψυχολογία των υπαλλήλων. Τους επιτρέπει ουσιαστικά να συγκεντρωθούν στην δουλειά και τα καθήκοντά τους.

Οι διαχειριστές έργων μπορούν να δημιουργήσουν σαφείς προσδοκίες για όλους τους εργαζόμενους και να αντιμετωπίζουν ανησυχίες σχετικά με έργα, προτεραιότητες ή εξοπλισμό.

4. Υπάρχει σεβασμός για τους κανονισμούς

Υπάρχουν πολλοί κανονισμοί υγειονομικής περίθαλψης που πρέπει να λάβουν υπόψη τα κέντρα όταν παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Οι διαχειριστές έργων μπορούν να βοηθήσουν τα κέντρα να παραμείνουν συμμορφωμένα.

Αυτοί είναι συχνά το κύριο μέσο επαφής με τα συμβούλια υγειονομικής περίθαλψης που δημιουργούν κανονισμούς. Επομένως κατανοούν πώς να εφαρμόζουν καλύτερα τους νέους κανόνες και διαδικασίες.

5. Εφαρμογή νέων τεχνολογιών

Η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει συχνά τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Οι διαχειριστές υγειονομικών έργων είναι αυτοί που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν αυτές τις τεχνολογίες για τις ομάδες τους.

Χρησιμοποιώντας σχέδια έργων και χρονοδιαγράμματα, μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά αυτές τις ευεργετικές τεχνολογίες και να εκπαιδεύσουν γρήγορα την ομάδα τους για να βοηθήσουν τους ασθενείς.

6. Διασφαλίζεται η ασφάλεια

Ένας στοχαστικός, ικανός διαχειριστής έργων δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων.

Δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια έναντι της παραγωγικότητας και αξιοποιεί μια πληθώρα τεχνικών για να πετύχει τους στόχους τους, διατηρώντας παράλληλα μια ευχάριστη εμπειρία για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και τους ασθενείς που τον εμπιστεύονται.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.