Οι 5 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο – Investing Fields – Freedom24

Οι 5 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο – Investing Fields – Freedom24

Οι 5 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο

Η φαρμακευτική βιομηχανία είναι ένα κρίσιμο μέρος του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, υπεύθυνη για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμάκων και θεραπειών για μια ποικιλία ιατρικών καταστάσεων. 

Το μέγεθος της Παγκόσμιας Φαρμακευτικής Αγοράς που ανήκουν οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Κατασκευαστών & Ενώσεων, η παγκόσμια φαρμακευτική αγορά αποτιμήθηκε σε 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες βιομηχανίες στον κόσμο.

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι οι σημαντικές δαπάνες της για έρευνα και ανάπτυξη. Το 2020, η βιομηχανία δαπάνησε περίπου 186 δισεκατομμύρια δολάρια σε δραστηριότητες Ε&Α, με έμφαση στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπειών.

Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και την παραγωγή της συντριπτικής πλειονότητας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, δίνοντάς τους βασικό ρόλο στη βιομηχανία της βιοεπιστήμης.

οι μεγαλύτερες φαρμαρκευτικές εταιρείες
οι μεγαλύτερες φαρμαρκευτικές εταιρείες

Οι εταιρείες αναπτύσσουν καινοτόμες θεραπείες σε τομείς όπως η ανοσο-ογκολογία και η νευρολογία, καθώς και νέες επιλογές για σπάνιες ασθένειες.

Καθώς ο φαρμακευτικός τομέας προβλέπεται να φτάσει τα συνολικά έσοδα των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έως το 2028, οι ευκαιρίες για επένδυση στον συγκεκριμένο κλάδο είναι επίσης μεγάλες, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος;

Όσοι θέλουν να επενδύσουν στη φαρμακευτική αγορά μπορεί να θέλουν να ξεκινήσουν με τους σημαντικότερους παίκτες στον συγκεκριμένο κλάδο, δηλαδή τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο.

Οι 5 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο

Έχοντας αυτό υπόψη, εδώ είναι οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων με βάση την κεφαλαιοποίησή τους στην αγορά. 

Τα δεδομένα για αυτό το άρθρο συγκεντρώθηκαν χρησιμοποιώντας τον έλεγχο μετοχών του Investing.com στις 28 Μαρτίου 2023.

Πάμε λοιπόν να τις δούμε!

5. Merck & Company (NYSE: MRK)

Στο νούμερο 5, έχουμε την Merck & Co., με κεφαλαιοποίηση 268 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Merck είναι μια αμερικανική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο σημαντικά εμβόλια στην ιστορία. Σε αυτά, συμπεριλαμβάβονται τα εμβόλια για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά. 

Στη Merck αυτή τη στιγμή εργάζονται επίσης σε θεραπείες για τον καρκίνο. Γενικότερα η εταιρεία στοχεύει στη θεραπεία παθήσεων όπως:

  • ο HIV,
  • ο HPV,
  • ο Έμπολα,
  • η ηπατίτιδα C και
  • οι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις.

Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει πάνω από 30 προγράμματα σε δοκιμές φάσης 3 και πάνω από 10 υπό εξέταση. 

Εκτός από αυτά η Merck διαθέτει μια τεράστια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών για τον διαβήτη, τον καρκίνο, τη νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και την υγεία των ζώων. 

Στο κομμάτι της ανάπτυξης, η εταιρεία εξαγόρασε την Acceleron Pharma έναντι 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και τώρα έχει εξαγοράσει την Imago BioSciences για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2023. 

Και οι δύο εξαγορές αναμένεται να επεκτείνουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιο θεραπειών της Merck και την ικανότητα δημιουργίας εσόδων.

4. AbbVie (NYSE: ABBV)

Στην τέταρτη θέση έχουμε την AbbVie με κεφαλαιοποίηση 279,39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τομείς εστίασης της AbbVie είναι εκείνοι στους οποίους έχει αποδείξει την τεχνογνωσία της και όπου έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να βελτιώσει τις θεραπείες της.

Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν την ανοσολογία, την ογκολογία, τη νευροεπιστήμη, τη φροντίδα των ματιών και την αισθητική.

Στις αρχές Μαρτίου, η AbbVie ανακοίνωσε ότι η θεραπεία της με RINVOX (upadacitinib) για τον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο προχωρούσε σε κλινικές δοκιμές φάσης 3 με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης φάσης 2.

3. Eli Lilly And Company (NYSE: LLY)

Στην τρίτη θέση έχουμε την Eli Lilly and Company με κεφαλαιοποίηση 330,83 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Eli Lilly είναι από τις παλαιότερες εταιρείες του κλάδου, καθώς ιδρύθηκε το 1876 και αναπτύσσει προϊόντα για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων. 

Τα φαρμακευτικά προϊόντα της περιλαμβάνουν θεραπείες για τον διαβήτη, την ογκολογία, την ανοσολογία αλλά και τον απλό πόνο. 

Οι ερευνητικοί τομείς κλινικών δοκιμών της εταιρείας περιλαμβάνουν επίσης νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος Alzheimer, η καρδιαγγειακή υγεία αλλά και η διαχείριση βάρους.

Η Eli Lilly έχει εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης και εργοστάσια παραγωγής σε 8 χώρες και έχει κάνει κλινική έρευνα σε περισσότερες από 50 χώρες.

Τον Μάρτιο, η Eli Lilly έγινε πρωτοσέλιδο όταν ανακοίνωσε ότι θα περιόριζε την τιμή της ινσουλίνης από την τσέπη των πελατών, στα 35 δολάρια ΗΠΑ το μήνα.

2. Novo Nordisk (NYSE: NVO)

Στη συνέχεια, έχουμε τη Novo Nordisk, με κεφαλαιοποίηση 348,51 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

Η Novo Nordisk έχει ακονίσει τις προσπάθειές της τόσο για τον διαβήτη τύπου 1 όσο και για τον τύπο 2, την παχυσαρκία, την αιμορροφιλία και τις διαταραχές ανάπτυξης. 

Η εταιρεία εμπορεύεται προϊόντα σε περίπου 170 χώρες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Novo ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη Microsoft. Συγκεκριμένα, η Novo θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη, το cloud και τις υπολογιστικές υπηρεσίες του τεχνολογικού γίγαντα για την ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων. 

1. Johnson & Johnson (NYSE: JNJ)

Στην πρώτη θέση, έχουμε τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο: την Johnson & Johnson, με κεφαλαιοποίηση 396,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Αυτή η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται στο φαρμακευτικό κλάδο για περισσότερα από 130 χρόνια, και είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Tylenol και Motrin. 

Έχει επίσης παίξει βασικό ρόλο στη μάχη κατά του COVID-19, αναπτύσσοντας το δικό της μονοδοσικό εμβόλιο και άλλες θεραπείες.

Πιο συγκεκριμένα η Johnson & Johnson, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου βιοεπιστημών που είναι τεράστιας κλίμακας και καλύπτει πολλούς τομείς μέσω των θυγατρικών της. 

Όσον αφορά τα φαρμακευτικά προϊόντα, η Johnson & Johnson επικεντρώνεται σε έξι θεραπευτικούς τομείς: καρδιαγγειακές παθήσεις και μεταβολισμός, λοιμώδεις νόσοι και εμβόλια, νευροεπιστήμη, ογκολογία, ανοσολογία και πνευμονική υπέρταση.

Τον Μάρτιο του 2023, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των πιο καινοτόμων εταιρειών του Fortune για το 2023, καταλήγοντας στις 20 πρώτες.

Επένδυσε στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες με την Freedom24

freedom24

Σε περίπτωση που θέλεις και εσύ να αγοράσεις μετοχές, από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom, κάνε κλικ εδώ για να κάνεις δωρεάν εγγραφή και να κερδίσεις ένα bonus.

Ανοίγοντας λογαριασμό στη Freedom μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις την ευκαιρία του αποταμιευτικού λογαριασμού D Account της Freedom24 με 3% επιτόκιο για δολάρια και 2.5% για ευρώ, για να αποκτήσεις παθητικό εισόδημα.

Γιατί επιλέγουμε τη Freedom 24; 

Ο broker είναι 100% θυγατρική της εισηγμένης εταιρείας στον NASDAQ (FRHC). Η Freedom Finance είναι αξιόπιστη και διαφανής και ελέγχεται από την CySec, την Bafin και την SEC.

– Πρόσβαση σε Χρηματιστήριο Αθηνών, Παγκόσμια Χρηματιστήρια ΕΕ, ΗΠΑ και Ασίας.

– Δυνατότητα αγορών για ΝΕΕΣ μετοχές σε τιμή IPO.

– Λογαριασμός ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 3% (USD) και ημερήσια απόδοση τόκων.

– Δωρεάν μπόνους για νέους πελάτες (άνω των 25 ετών).

Disclaimer

Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι. Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Στο άρθρο παρουσιάζονται στοιχεία δικής μας έρευνας, από τις παρακάτω πηγές. Πριν επενδύσετε πρέπει να κάνετε δική σας έρευνα και να επικοινωνήσετε με πιστοποιημένο σύμβουλο.

Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση. 

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωράει σε αλλαγές σε όλα τα προϊόντα, τις προμήθειες, τα έξοδα και τις αμοιβές και οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Εταιρείας. 

Αυτό το βίντεο δεν είναι οικονομική συμβουλή και περιέχει Affiliate Links της Freedom24,  οπου που χωρίς κόστος για εσάς μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Πηγή: investingnews.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας