Οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές

Οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές

7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές

Ετοιμαστείτε να ενισχύσετε τις επιχειρηματικές και οικονομικές σας γνώσεις. Εδώ είναι οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλονται σήμερα.

Οι εκπομπές αυτές προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο των οικονομικών.

Από συμβουλές για επενδύσεις μέχρι μελέτες περιπτώσεων (case studies) από τον πραγματικό κόσμο, αυτές οι εκπομπές απευθύνονται σε όλους, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας τους.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα κορυφαία προγράμματα και γιατί πρέπει να τα προσθέσετε στη λίστα παρακολούθησής σας.

1. Mad Money με τον Jim Cramer

Mad Money

Το συγκεκριμένο το παρουσιάζει – το μαντέψατε – ο Jim Cramer, και ο κύριος στόχος του είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι επενδυτές.

Μεταδίδεται τις καθημερινές στο CNBC.

“Η δουλειά μου δεν είναι να σας πω τι να σκεφτείτε, αλλά να σας διδάξω πώς να σκέφτεστε για την αγορά σαν επαγγελματίας”, λέει ο Cramer στη δήλωση αποστολής του.

Σας διδάσκει πώς να αναλύετε τις μετοχές και βλέπει με κακό μάτι την έννοια των γρήγορων συμβουλών για να κερδίσετε χρήματα.

“Το Mad Money έχει να κάνει με την εισβολή στο country club”, λέει ο Cramer.

Απευθύνεται λοιπόν σε ανθρώπους που θέλουν να αποταμιεύσουν για τη σύνταξη ή το ταμείο για το κολέγιο των παιδιών τους, όχι σε ανθρώπους που το θεωρούν παιχνίδι και δεν θα χάσουν τον ύπνο τους αν χάσουν λίγα ψιλά.

Υπάρχουν συνεντεύξεις καλεσμένων, τηλεφωνήματα τηλεθεατών και οι απόψεις του Cramer σχετικά με το ποιες μετοχές πρέπει να παρακολουθούνται και ποιες να αποφεύγονται.

2. Your Money

Your Money

Αυτή η εκπομπή προβάλλεται στο CNN τα πρωινά του Σαββάτου.

Το παρουσιάζει η Christine Romans, και αναλύει τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας και σας δείχνει πώς επηρεάζουν τα αποτελέσματά σας.

Θα μάθετε ποια έξοδα αυξάνονται και ποια μειώνονται.

Υπάρχουν συνεντεύξεις με πολίτες στο δρόμο για την τιμή των θέσεων στάθμευσης και αποσπάσματα για τα πάντα, από την εκπαίδευση μέχρι την αποταμίευση για συνταξιοδότηση, ακόμη και τις προσφορές κινητών τηλεφώνων.

Το βιογραφικό της Romans στο Twitter την αποκαλεί “αρχισυντάκτρια του CNN για όλα τα θέματα που αφορούν τα χρήματα”.

3. Squawk Box

Οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές
Squawk Box

Αυτή η εκπομπή του CNBC έχει χαρακτηριστεί ως η απόλυτη πρωινή ειδησεογραφική και ομιλητική εκπομπή πριν το άνοιγμα των αγορών.

Μεγάλα ονόματα των επιχειρήσεων και της πολιτικής μοιράζονται τις ιστορίες τους και προσφέρουν διορατικότητα.

Παρουσιάζουν ο Joe Kernen, η Becky Quick και ο Andrew Ross Sorkin.

Η Quick έχει πάρει συνεντεύξεις από μεγάλα οικονομικά ονόματα όπως ο Warren Buffett, ο Bill Gates, ο Alan Greenspan, ο T. Boone Pickens, ο Jamie Dimon και ο Charlie Munger.

Ο Kernen έκανε 10ετή καριέρα ως χρηματιστής πριν αλλάξει καριέρα, οπότε γνωρίζει τα πράγματα.

Ο Sorkin είναι οικονομικός αρθρογράφος των New York Times και αρχισυντάκτης του “DealBook”.

Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου “Too Big to Fail”: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System-and Themselves.

4. Shark Tank

Οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές
Shark Tank

Η εκπομπή Shark Tank του ABC δεν είναι μια απλή οικονομική εκπομπή, αλλά θα σας διδάξει την έξυπνη επένδυση αν την παρακολουθήσετε προσεκτικά.

Διδάσκει επίσης πώς να κάνετε pitch στους επενδυτές, τι δεν πρέπει να πείτε και πώς να κάνετε το προϊόν σας ακαταμάχητο.

Όλα έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα.

Στην εκπομπή, πραγματικοί εφευρέτες και επιχειρηματίες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε πραγματικούς επενδυτές, τους λεγόμενους καρχαρίες.

Αν οι καρχαρίες πιστεύουν στο προϊόν, επενδύουν τα δικά τους χρήματα.

Στους καρχαρίες περιλαμβάνονται ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban, η μεγιστάνας των ακινήτων Barbara Corcoran, η “βασίλισσα του QVC” Lori Greiner, ο καινοτόμος της τεχνολογίας Robert Herjavec, ο ειδικός σε θέματα μόδας και branding Daymond John και ο κεφαλαιούχος Kevin O’Leary.

Πρέπει να το παρακολουθήσουν όλοι οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες εκεί έξω.

5. Money Matters

Οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές
Jean Chatzky

Το RLTV είναι ένα καλωδιακό δίκτυο και ένας διαδικτυακός κόμβος που απευθύνεται στο κοινό που αποκαλεί “Generation 50+”.

Παρουσιάστρια του “Money Matters” είναι η Jean Chatzky, βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας μπεστ σέλερ, καθώς και οικονομική συντάκτρια της εκπομπής “TODAY Show” του NBC.

Είναι επίσης υπεύθυνη για τα προσωπικά οικονομικά στο “Newsweek” και στο “The Daily Beast”.

6. Charlie Rose

Οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές
Charlie Rose

Δεν είναι μια παραδοσιακή οικονομική εκπομπή, αλλά και πάλι είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών για την οικονομία και την κατάσταση του κόσμου.

Στην εμβληματική εκπομπή του Charlie Rose στο PBS, ο κύριος συνεντευκτής έχει μιλήσει με αστέρες του κινηματογράφου, αρχηγούς κρατών, συγγραφείς και γκουρού της οικονομίας.

Θα πρέπει να ελέγξετε τα επερχόμενα προγράμματα για να δείτε πότε θα εμφανιστούν οικονομικοί εγκέφαλοι και επιχειρηματίες όπως ο Bill Gates ή ο γκουρού των επιχειρήσεων Tom Peters, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε παλαιότερα επεισόδια στο διαδίκτυο.

Οι πιθανότητες είναι ότι λογικά θα μάθετε κάτι.

7. The Profit

Οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές
The Profit

Όπως και το Shark Tank, το The Profit του CNBC αφορά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Οικονομολόγος ο Marcus Lemonis είναι ο οικοδεσπότης και βοηθά τους ανθρώπους να μετατρέψουν τις προβληματικές επιχειρήσεις τους σε ακμάζουσες επιχειρήσεις.

Είτε πρόκειται για ένα χάμπουργκερ, είτε για μια εταιρεία καλλυντικών είτε για έναν κατασκευαστή τυμπάνων, ο Lemonis τους διδάσκει πώς να χτίσουν την επιχείρησή τους.

Είναι διασκεδαστικό αλλά και πολύ εκπαιδευτικό, ειδικά αν προσπαθείτε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Αυτες λοιπόν ήταν οι 7 καλύτερες επιχειρηματικές και οικονομικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπάρχουν πολλές τηλεοπτικές εκπομπές εκεί έξω, αν ψάχνετε για αξιόπιστες οικονομικές συμβουλές.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε παλαιότερα επεισόδια στο διαδίκτυο.

Επισκευθείτε τα και το σίγουρο ότι θα μάθετε αρκετά για τα χρήματα.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας