ΗΠΑ: Στα 17 τρισ. δολάρια το χρέος των νοικοκυριών!

ΗΠΑ: Στα 17 τρισ. δολάρια το χρέος των νοικοκυριών!

Η οικονομική κρίση των ΗΠΑ αναδεικνύεται από τα χρέη των νοικοκυριών της

Οι Αμερικανοί έχουν περισσότερο χρέος από ποτέ και οι περισσότεροι αδυνατούν να το εξοφλήσουν. Σύμφωνα με έκθεση για το χρέος και την πίστωση των νοικοκυριών της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκε χθες, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 17 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 100 εκατομμύρια από το προηγούμενο τρίμηνο.

Επίσης, ανοδικός ήταν ο αριθμός των εκπρόθεσμων δανείων από 3 μήνες και μετά, με τις καθυστερήσεις να αυξάνονται όλο και περισσότερο για κάθε τύπο δανείου εκτός από τα φοιτητικά δάνεια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ εξακολουθούν να υπόκεινται σε παύση των πληρωμών και τόκων, μετά από κυβερνητική απόφαση της δημιουργίας μέτρων φοροελαφρύνσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Η έρευνα του CNBC σχετικά με τα χρέη των Αμερικανών πολιτών / CNBC

Η παραβατικότητα και η φοροδιαφυγή

Τα ποσοστά παραβατικότητας εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από ότι πριν την αρχή της πανδημίας. Παρόλο αυτά, υπογραμμίζουν την αυξανόμενη πίεση που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών.

Τόσο ο υψηλός πληθωρισμός, όσο και τα υψηλότερα επιτόκια στα δάνεια λόγω των αντιπληθωριστικών αυξήσεών τους από την Federal Reserve, έχουν κάνει περισσότερους ανθρώπους να “μείνουν πίσω” στους λογαριασμούς τους.

Το ύψος του νέου χρέους στεγαστικών δανείων μειώθηκε, υποδεικνύοντας μια σύντομη επιβράδυνση στην αγορά στεγαστικών δανείων. Το στεγαστικό χρέος αυξήθηκε κατά το ήμισυ το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ποιοι παράγοντες έχουν συμβάλλει;

Το χρέος των νοικοκυριών, αποτελεί ένα από τα πολλά διαχρονικά προβλήματα των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, το αναφερόμενο χρέος ξεκίνησε να συσσωρεύεται από την κατάρρευση της αγοράς το 2008.

Υπάρχει μια πληθώρα από λόγους που έχουν φτάσει οι Αμερικανοί σε αυτό το σημείο-ρεκόρ. Οι βασικότεροι όμως είναι οι παρακάτω:

  • Τα υψηλά επιτόκια
  • Η αύξηση των ενοικίων σε όλες τις πολιτείες
  • Ο δισταγμός των ιδιοκτητών να πουλήσουν λόγω των χαμηλών επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια
  • Οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές των κατοικιών

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.