1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue – Αθήνα, 1η Ιουνίου 2023

1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue – Αθήνα, 1η Ιουνίου 2023

1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue - Αθήνα, 1η Ιουνίου 2023

Ο αποτελεσματικός, ανοιχτός διάλογος ως καλή πρακτική επικοινωνίας για τη βιωσιμότητα.

 Κορυφαίοι Έλληνες ομιλητές και ειδικοί της επικοινωνίας από έξι ευρωπαϊκές χώρες, που εκπροσωπούν την ανάγκη διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα συζητήσουν γιατί είναι πολύ σημαντικό να μην φοβόμαστε τον διάλογο μπροστά στη διαμόρφωση κάθε στρατηγικής απόφασης. 

Στο 1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2023 στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα, στελέχη μεγάλων εταιρειών, διεθνών ΜΚΟ, θεσμικών φορέων, Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας και εξειδικευμένα στελέχη ευρωπαϊκών εταιρειών επικοινωνίας, συναντιούνται με σκοπό να ανοίξουν έναν ειλικρινή διάλογο σε ένα κρίσιμο ζήτημα: πώς ο επιχειρηματικός χώρος, η κοινωνία των πολιτών και οι κρατικοί θεσμικοί φορείς μπορούν να έχουν μια απρόσκοπτη συνεργασία μπροστά στην αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης και η κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν μια σειρά από ενδιαφέρουσες συνεδρίες σημαντικών ομιλητών:

  • Από την επικοινωνία των δράσεων βιωσιμότητας μέχρι το green washing η απόσταση τείνει να είναι μικρή. Η Αλεξάνδρα Πάλλη, Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος CSR Hellas, η Μάρθα Κεσίσογλου, Σύμβουλος Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Μέλος Επιτροπής CSR AMCHAM και ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου Greenpeace, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν γιατί, αν και όλοι θέλουμε να κάνουμε μια εξαιρετική δουλειά σε θέματα ESG / ESR, την ίδια στιγμή μια πληθώρα περιπτώσεων green washing έρχονται στη δημοσιότητα και βλάπουν την αξιοπιστία του χώρου.

  • Ο διάλογος αποτελεί σημαντικό όχημα για την επίλυση διαφορών και συγκρούσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αλλά και σε λιγότερο σύνθετα προβλήματα όπως η υλοποίηση σημαντικών έργων σε τοπικό επίπεδο. Ο Δημήτρης Λάλας, Senior Advisor FACE3TS και ο Σπύρος Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ENVECO Α.Ε., θα μοιραστούν τη συσσωρευμένη εμπειρία τους σε ένα masterclass με θέμα τον διάλογο για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή, η απώλεια της βιοποικιλότητας, η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τόσα άλλα.

  • Ποια είναι η σχέση και η αλληλεπίδραση μεταξύ των θεσμικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών; Τι ζητά η Ελληνική Πολιτεία από τους κοινωνικούς φορείς και πού βρίσκεται ο δρόμος συνεργασίας τους; Ποιος είναι ο ρόλος της συνηγορίας μπροστά σε ισχυρισμούς για σκάνδαλα που αφορούν κοινωφελείς φορείς; Μπορούμε άραγε να συνεργαστούμε όλοι μαζί αποτελεσματικά για το κοινό καλό; Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο Μάνος Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, ο Δημήτρης Κιρμικίρογλου, Διευθυντής, Υπουργείου Εξωτερικών, ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Ιδρυτής Human Rights 360, ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, Σύμβουλος Προσβασιμότητας και Συμπερίληψης και η Μυρτώ Ξανθοπούλου, Non-profit Consultant εμβαθύνουν στο τι ζητούν οι θεσμικοί φορείς από την κοινωνία των πολιτών.

  • Υπάρχει τρόπος να συνεργαστούν η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και η Κυνηγετική Ομοσπονδία; Η Μαρία Γανωτή, Πρόεδρος της ΑΝΙΜΑ και ο Βαγγέλης Χατζηνίκος, Δασολόγος & Επιστημονικός Συνεργάτης της Δ` Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, συζητούν για τις αγεφύρωτες διαφορές τους αλλά και για τα κοινά σημεία τους, στα οποία με αφοσίωση έχουν εργαστεί, ώστε να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη.

  • Ανά την Ευρώπη, οι καλές πρακτικές αποτελεσματικού διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη υπάρχουν ως καινοτόμες δράσεις, σημαντικές πρωτοβουλίες και ιδέες που ξεχωρίζουν, ορίζοντας την αποτελεσματική επικοινωνία. Εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών επικοινωνίας από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται τις δικές του καλές πρακτικές από τις συνεργασίες τους με σημαντικούς φορείς.

Το 1ο Συνέδριο Effective Stakeholder Dialogue με τους σημαντικούς ομιλητές του έρχεται για να αρθρώσει έναν καθαρό λόγο, φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα θέματα κρίσιμου διαλόγου με ενδιαφερόμενα μέρη.

Για περισσότερες πληροφορίες: 

·        Το Συνέδριο αποτελεί συνδιοργάνωση των εταιρειών: Sympraxis μία εταιρία συμβουλευτικής, υλοποίησης και επικοινωνίας σε θέματα βιωσιμότητας. Global Sustain μια εταιρεία εξειδικευμένος πάροχος υπηρεσιών και λύσεων με βάση το τρίπτυχο οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική υπευθυνότητα και περιβαλλοντική ευθύνη. To Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβούλευσης ένας νεοσύστατος φορέας, ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν θεσμό στην ουσιαστική διαβούλευση για θέματα βιωσιμότητας.

·        Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου: ΕΔΩ.

·        Δηλώστε τη συμμετοχή σας: ΕΔΩ.

·        Ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.effectivedialogue.gr/

·        PR Partner: Action Global Communications Greece

·        Χορηγός Επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

·        Χορηγοί: COSMOTE, ΔΕΗ, WASP Studio

·        Για επιπλέον υλικό επικοιωνίας και συνεντεύξεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαρία Δημητροπούλου md@sympraxis.eu 210 2113333 & 6948 884018.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας