5 Μεγάλες Εταιρείες Real Estate Που Δεν Ηξερες! – Investing Fields – Freedom24

5 Μεγάλες Εταιρείες Real Estate Που Δεν Ηξερες! – Investing Fields – Freedom24

5 μεγαλύερες real estate εταιρείες στον κόσμο

Ο κλάδος των ακινήτων είναι ένας δυναμικός και ζωτικός τομέας της παγκόσμιας οικονομίας.

Έχει σημαντικό αντίκτυπο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στη συνολική ποιότητα ζωής, τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές.

Εξελίσσεται διαρκώς και προσαρμόζεται στις τάσεις της αγοράς και στις απαιτήσεις των καταναλωτών, καθιστώντας τον έναν δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο κλάδο.

Ποιο το μέγεθος της αγοράς ακινήτων

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων αποτιμήθηκε σε 3,69 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και αναμένεται να επεκταθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,2% από το 2023 έως το 2030. 

Η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί με υγιή ρυθμό κατά την περίοδο πρόβλεψης, λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού και της επιθυμίας για προσωπικό οικιακό χώρο.

Από το 2021, ο χώρος των εμπορικών ακινήτων εκτιμήθηκε ότι ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που ώθησε την επέκταση της βιομηχανίας.

Όμως, η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της αγοράς.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας ήταν ορατός τους πρώτους μήνες της κρίσης, ειδικά από την άποψη του λιανικού εμπορίου, λόγω των αυστηρών μέτρων καραντίνας και των περιορισμών μετακίνησης.

Τα lockdown που επιβλήθηκαν σε διάφορες περιοχές οδήγησαν σε καθυστέρηση νέων κατασκευαστικών έργων και οδήγησαν σε υποτονική ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Παρά την τεράστια μείωση των πωλήσεων κατοικιών την εποχή της πανδημίας, η δραστηριότητα στα ακίνητα άρχισε να ανακάμπτει, επιστρέφοντας στα προ πανδημίας επίπεδα. 

Οι πιθανοί αγοραστές άρχισαν να εντείνουν την αναζήτηση και την αγορά κατοικιών, ενισχύοντας την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών, οι εκκρεμείς πωλήσεις σε περιοχές του μετρό των ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν περισσότερο από 30% τον Απρίλιο του 2020, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% έως τον Αύγουστο του 2020.

Αφού είδαμε κάποια γενικά στοιχεία για τον κλάδο των ακινήτων, πάμε τώρα να δούμε τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες Real Estate, με βάση τα έσοδά τους.

Οι 5 μεγαλύτερες Real Estate εταιρείες στον κόσμο

Ποιες είναι λοιπόν;

5. RE/MAX Holdings, Inc.

Στην 5η θέση έχουμε την RE/MAX Holdings, Inc.

Η RE/MAX είναι μια γνωστή εταιρεία franchise ακινήτων που δραστηριοποιείται παγκοσμίως.

Ενώ τα μεγέθη εσόδων της είναι μικρότερα σε σύγκριση με τις εταιρείες που αναφέρονται στη συνέχεια, εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων.

Το 2020, η RE/MAX ανέφερε συνολικά έσοδα άνω των 270 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στον κλάδο των ακινήτων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, οι πράκτορες της RE/MAX αντιπροσώπευαν συλλογικά περίπου το 20% των συναλλαγών σε ακίνητα κατοικιών το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

Η εταιρεία πάει με βάση, την αρχή της μεγαλύτερης προμήθειας. Αυτό σημαίνει ότι οι πράκτορες διατηρούν σχεδόν όλες τις προμήθειες τους και πληρώνουν ένα μέρος των εξόδων γραφείου στον μεσίτη τους.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική στα οικιστικά ακίνητα, όπου στον πράκτορα καταβάλλεται ένα ποσοστό της προμήθειας σε κάθε πώληση.

4. Colliers International Group Inc.

Στην τέταρτη θέση έχουμε την Colliers International Group Inc

Το 2020, η Colliers ανέφερε συνολικά έσοδα περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, καθιστώντας την ως έναν από τους σημαντικούς παίκτες στον κλάδο των ακινήτων.

Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 67 χώρες, με ισχυρή παρουσία στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και άλλες περιοχές. 

Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν:

  • Μεσιτεία
  • διαχείριση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων
  • διαχείριση έργων
  • αποτίμηση και εκτίμηση
  • επενδυτικές υπηρεσίες
  • εταιρικές λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

3. JLL (Jones Lang LaSalle)

Στην τρίτη θέση έχουμε την Jones Lang LaSalle ή πιο απλά την JLL

Η JLL είναι ένας άλλος σημαντικός παίκτης στον κλάδο των ακινήτων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Με δραστηριότητες σε περισσότερες από 80 χώρες, η JLL ανέφερε έσοδα περίπου 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2020.

Προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας σε διάφορους τομείς. Οι γραμμές υπηρεσιών της περιλαμβάνουν χρηματοδοτική μίσθωση, πωλήσεις, διαχείριση ακινήτων, διαχείριση επενδύσεων, διαχείριση έργων, υπηρεσίες ανάπτυξης, αποτίμηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Επίσης, καλύπτει τις ανάγκες εμπορικών ακινήτων σε τομείς όπως το γραφείο, το λιανικό εμπόριο, η βιομηχανία, η φιλοξενία, η υγειονομική περίθαλψη και οι κατοικίες.

Επενδύει στην τεχνολογία και στην καινοτομία για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και να προσφέρει αξία στους πελάτες.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ιδιόκτητες πλατφόρμες και ψηφιακά εργαλεία για την παροχή πληροφοριών για την αγορά, τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του χαρτοφυλακίου και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών.

2. CBRE 

Στην δεύτερη θέση έχουμε την CBRE.

Η CBRE είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στις υπηρεσίες και τις επενδύσεις σε ακίνητα. Το 2020, η CBRE απασχολούσε πάνω από 100.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και απέφερε έσοδα περίπου 23,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες της εκτείνονται από τη διαχείριση εγκαταστάσεων, τη διαχείριση ακινήτων και τη διαχείριση επενδύσεων έως την αξιολόγηση και την αποτίμηση, τη μίσθωση ή την πώληση ακινήτων, 

Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις και αναγνώριση από τον κλάδο. Η εταιρεία κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον τομέα των εμπορικών ακινήτων.

Επίσης έχει λάβει διάφορα βραβεία αριστείας σε τομείς όπως η βιωσιμότητα, η κουλτούρα στο χώρο εργασίας, η διαφορετικότητα και η ένταξη και η εξυπηρέτηση πελατών.

1. Brookfield Asset Management Inc.

Στην πρώτη θέση έχουμε την Brookfield Asset Management.

Η Brookfield Asset Management είναι ένας παγκόσμιος εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων. 

Αν και δεν είναι αποκλειστικά εταιρεία ακινήτων, το τμήμα ακινήτων της είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το 2020, η Brookfield Asset Management ανέφερε συνολικά έσοδα περίπου 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η Brookfield δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, με γραφεία και επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες. Η εταιρεία έχει ισχυρό διεθνές αποτύπωμα και επενδύει σε αγορές παγκοσμίως, όπως η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη, η Ασία-Ειρηνικός και η Νότια Αμερική.

Έχει ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων σε διαφορετικούς τομείς. Ενώ το real estate είναι ένα από τα κύρια τμήματα της, η εταιρεία έχει επίσης σημαντικές συμμετοχές σε υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτή η διαφοροποίηση συμβάλλει στον μετριασμό του κινδύνου και παρέχει σταθερότητα στο συνολικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Ειδικεύεται στην επένδυση και τη λειτουργία πραγματικών περιουσιακών στοιχείων, όπως εμπορικά ακίνητα, οικιστικές αναπτύξεις, έργα υποδομής (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων) και εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επένδυσε σε Μετοχές με την Freedom24

Σε περίπτωση που θέλεις και εσύ να αγοράσεις μετοχές, από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom, κάνε κλικ εδώ για να κάνεις δωρεάν εγγραφή και να κερδίσεις ένα bonus.

Ανοίγοντας λογαριασμό στη Freedom μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις την ευκαιρία του αποταμιευτικού λογαριασμού D Account της Freedom24 με 3% επιτόκιο για δολάρια και 2.5% για ευρώ, για να αποκτήσεις παθητικό εισόδημα.

Γιατί επιλέγουμε τη Freedom 24;

Ο broker είναι 100% θυγατρική της εισηγμένης εταιρείας στον NASDAQ (FRHC). Η Freedom Finance είναι αξιόπιστη και διαφανής και ελέγχεται από την CySec, την Bafin και την SEC.

– Πρόσβαση σε Χρηματιστήριο Αθηνών, Παγκόσμια Χρηματιστήρια ΕΕ, ΗΠΑ και Ασίας.

– Δυνατότητα αγορών για ΝΕΕΣ μετοχές σε τιμή IPO.

– Λογαριασμός ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 3% (USD) και ημερήσια απόδοση τόκων.

– Δωρεάν μπόνους για νέους πελάτες (άνω των 25 ετών).

Disclaimer

Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι. Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Στο άρθρο παρουσιάζονται στοιχεία δικής μας έρευνας, από τις παρακάτω πηγές. Πριν επενδύσετε πρέπει να κάνετε δική σας έρευνα και να επικοινωνήσετε με πιστοποιημένο σύμβουλο.

Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση. 

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωράει σε αλλαγές σε όλα τα προϊόντα, τις προμήθειες, τα έξοδα και τις αμοιβές και οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Εταιρείας. 

Αυτό το βίντεο δεν είναι οικονομική συμβουλή και περιέχει Affiliate Links της Freedom24,  οπου που χωρίς κόστος για εσάς μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας