Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου!

Αυτές είναι οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου!

Εικόνες Άρθρων και Βιβλίων (40)

Η λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes αποκαλύπτει ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αλλά και πώς κατανέμεται ο πλούτος των υπερπλούσιων στα φύλα. 

Σύμφωνα με τη λίστα, υπάρχουν μόνο 14 γυναίκες μεταξύ των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη το 2023. Από αυτές, μόνο μία δεν είχε κάνει την περιουσία της με κληρονομιά (ή διαζύγιο) από έναν πλούσιο συγγενή ή σύζυγο. 

Η Γαλλίδα κληρονόμος της L’Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, αφού πήρε το προβάδισμα το 2021 από τη κληρονόμο της Walmart, Alice Walton.

Από το 2019 MacKenzie Scott, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, εμφανίστηκε μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο – αυτή τη στιγμή στην κατάταξη 6.

Την ίδια χρονιά, η Julia Koch μπήκε στη λίστα μετά τον θάνατο του συζύγου της, David Koch. Πρόκειται για έναν από τους τέσσερις γιους του ιδρυτή της Koch Industry Fred C. Koch. Με περιουσία 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι αυτή τη στιγμή η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. 

Μια νεοφερμένη στη λίστα με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου το 2021 ήταν η Miriam Adelson. Η Miriam κληρονόμησε μια περιουσία σχεδόν 35 δις από τον εκλιπόντα σύζυγό της, CEO της Las Vegas Sands, Sheldon Adelson.

Οι πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο και στην Αμερική

Από τις 2 Ιουνίου, η πλουσιότερη από αυτές ήταν η Ελβετίδα Rafaela Aponte-Diamant. Ίδρυσε την ναυτιλιακή εταιρεία MSC με τον σύζυγό της το 1970 και κατέχουν και οι δύο μερίδιο 50% σε αυτήν. Η επεκτεινόμενη δραστηριότητά τους έχει δώσει στην Aponte-Diamant καθαρή περιουσία άνω των 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι επίσης η έβδομη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και ο 49ος πλουσιότερος άνθρωπος συνολικά, σύμφωνα με το Forbes.

Η πλουσιότερη Αμερικανίδα – και η δεύτερη πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο – είναι η Diane Hendricks της ABC Supply. Ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον σύζυγό της και από τον θάνατό του το 2007 ανέλαβε και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου.

Τρίτη στη λίστα είναι μια άλλη Αμερικανίδα, η Judy Love των Love’s Travel Stops & Country Stores, η οποία μετά τον θάνατο του συζύγου της τον Μάρτιο επιβλέπει την αυτοκρατορία των βενζινάδικων και των καταστημάτων ψιλικών.

Η Ρωσίδα Tatyana Bakalchuck, η οποία ίδρυσε την εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικού εμπορίου Wildberries το 2004, βρίσκεται στην 4η θέση.

Αυτό που παρατηρείται είναι πως στις ΗΠΑ και στην Κίνα, οι αυτοδημιούργητες γυναίκες είναι πιο πιθανό να συνίδρυσαν μια εταιρεία με τους συζύγους τους, έναν άνδρα συγγενή ή έναν άνδρα μέντορα.

Ένα παράδειγμα για το αντίθετο είναι η Meg Whitman, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος των Ebay, Hewlett-Packard και Quibi και νυν πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κένυα. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει συγκεντρώσει πλούτο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την κάνει την 11η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα της Αμερικής.

Διεθνώς, υπάρχει η Zhou Qunfei, η ένατη πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο, που ίδρυσε την εταιρεία κατασκευής οθονών αφής Lens Technologies στις πρώτες μέρες της μετάβασης στα smartphone και παρείχε οθόνες για το πρώτο iPhone.

Επίσης, η Laichun, που έκανε την περιουσία της παράγοντας ηλεκτρονικές υποδοχές για την Apple, παραμένει ανάμεσα στις 8 πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες το 2023.

Πηγές: Statista [1] , [2]
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.