Τα μυστικά του ChatGPT: Από το Α εως το Ω

Τα μυστικά του ChatGPT: Από το Α εως το Ω

Τα μυστικά του ChatGPT: Από το Α εως το Ω

Καιρός ήταν πλέον να δημιουργηθεί ένα τέτοιο βιβλίο με τόση αξία, απλότητα και ουσία για το ChatGPT και πιο συγκεκριμένα για το ChatGPT-4. Το βιβλίο “Τα μυστικά του ChatGPT: Από το Α έως το Ω” του Απόστολου Πάνου είναι μια εξαιρετική και διαφωτιστική πηγή γνώσης για το συγκεκριμένο εργαλείο διαλόγου τεχνητής νοημοσύνης.

Μέσα από τις σελίδες του, αποκαλύπτει την πραγματική δύναμη και την επιρροή του ChatGPT-4 στην καθημερινή μας ζωή. Μας δείχνει το πως οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο αυτό ως συμπλήρωμα για την ολοκλήρωση καθημερινών ή πιο απαιτητικών εργασιών. Επίσης, βοηθά τον αναγνώστη στο πως να προσαρμώσει το εργαλείο πάνω στα δικά του δεδομένα και αντικείμενα.

Ο Απόστολος Πάνος δεν εξηγεί απλώς τη λειτουργία του εργαλείου, αλλά καταφέρνει να αποτυπώσει τρόπους για να μεγιστοποιήσουν οι αναγνώστες την αποδοτικότητα τους και επίσης παρουσιάζει τις πρακτικές εφαρμογές του εργαλείου με έναν τρόπο που είναι εύκολα κατανοητός και προσβάσιμος από όλους.

Η ικανότητά του να εξηγεί περίπλοκες έννοιες με απλότητα και σαφήνεια είναι αυτό που καθιστά το βιβλίο του πραγματικά εντυπωσιακό. Εκτός από την οικονομική ανάλυση, το βιβλίο περιλαμβάνει και πολύτιμες συμβουλές για την αποτελεσματική χρήση και εφαρμογή του ChatGPT-4 στην πράξη, τόσο για επαγγελματίες όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Το “Τα μυστικά του ChatGPT: Από το Α έως το Ω” είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό βιβλίο για την τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι ένας οδηγός για το πώς μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή και την εργασία μας η πιο πρόσφατη εξέλιξη στην τεχνολογία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν και να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Αν και το βιβλίο παρέχει μια σε βάθος κατανόηση της λειτουργίας του ChatGPT-4, το πραγματικό του πλεονέκτημα είναι ο τρόπος που συνδέει αυτήν την τεχνολογία με την πραγματική ζωή και την επιχειρηματικότητα.

Ο Απόστολος επιδεικνύει πώς η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην οικονομία, την εκπαίδευση, την παραγωγικότητα και την προσωπική ανάπτυξη.

Τέλος, το βιβλίο έχει ενδιαφέρον γιατί ενθαρρύνει τους αναγνώστες να παρατηρούν και να αξιολογούν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης μέσα από ένα πρακτικό πλαίσιο, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να παίξει στη βελτίωση της ζωής μας.

Είναι μια πρόσκληση στην επιστημονική ανάλυση και στην κριτική σκέψη, προσφέροντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να εξετάσει τις δικές του ιδέες και πεποιθήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάζοντας λοιπόν αυτό το βιβλίο, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τον ίδιο τον δημιουργό του, και να τον ρωτήσουμε μερικές ερωτήσεις, τις οποίες με πολύ χαρά και διάθεση, μας απάντησε ο Απόστολος Πάνος.

Πως αποφάσισες να γράψεις αυτό το βιβλίο;

Καλησπέρα Μαρίνα και σε ευχαριστώ πολύ εσένα και το Business Review Greece για την ευκαιρία να συζητήσουμε για το βιβλίο μου “Τα Μυστικά του ChatGPT : Από το Α έως το Ω“.

Το ταξίδι με το συγκεκριμένο εργαλείο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 μέσα από συζητήσεις που είχα με τον φίλο και συνεργάτη Παναγιώτη Καραχάλιο για το DALLE-2 ένα εργαλείο της ίδιας εταιρίας που μπορούσε να μετατρέψει κείμενο σε εικόνες αλλά δεν κατάφερε να με ενθουσιάσει. Όμως, μέσα από την πλοήγηση στο site βρήκα και το redirection για το ChatGPT και ξεκίνησα να βλέπω το εργαλείο και να αλληλεπιδρώ μαζί του με απλές συζητήσεις του τύπου “Hello, tell me things about your software” ή “Hi ChatGPT, will you destroy humanity?” όπου στην δεύτερη ερώτηση πήρα μια απάντηση αρνητική και εκτός του πλαισίου που είναι προγραμματισμένο.

Παρόλα αυτα, η στιγμή που ξεκίνησα να αφιερώνω καθημερινά χρόνο με το εργαλείο και να το επεξεργάζομαι, ήταν μετά από ένα story του Δημήτρη Κανέλλη που με έβαλε σε προβληματισμούς και σκέφτηκα ότι ίσως πρέπει να ξεκινήσω να το χρησιμοποιώ πιο εντατικά.

Πραγματικά, μετά από εκείνη την στιγμή ξεκίνησα να έχω διαφορετική αλληλεπίδραση με το ChatGPT καθώς οι ερωτήσεις μου ήταν πιο προσανατολισμένες στο τι θέλω να καταφέρω και δίνοντας περισσότερα δεδομένα για να επεξεργαστεί σε ένα πλαίσιο αρχιτεκτονικής του προβλημάτος. Μετά έγραφα και γράφω καθημερινά ώρες στο συγκεκριμένο εργαλείο και προσαρμόζομαι στις ενημερώσεις του.

Αυτή η καθημερινή αλληλεπίδραση με το εργαλείο αλλά και η φοβία των συνανθρώπων μου για το τι μπορεί να συμβεί στις ζωές μας μέσα από την απλοποίηση καθημερινών εργασιών, με έκαναν να σκεφτώ σοβαρά την δημιουργία ενός οδηγού για όλους και για όλα.

Πριν βγει αυτό το βιβλίο, ήσουν ο πρώτος που έγραψε μυθιστόρημα, αποκλειστικά με την χρήση του ChatGPT. Σε βοήθησε το ChatGPT να γράψεις το βιβλίο “Τα μυστικά του ChatGPT-Από το Α εως το Ω”; 

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα στην αλληλεπίδραση με το ChatGPT, ειδικά πριν από την version 4 εποχή, ήταν η μη συνοχή των απαντήσεων σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Για παράδειγμα, αν ήθελες να γράψεις ένα μικρό βιβλίο σχετικά με μια ιστορία που προφανώς δεν βασίζεται σε επιστημονικά ή καταχωρυμένα δεδομένα αλλά είναι φανταστική, μετά από την 3η με 4η εισαγωγή prompt (prompt: είναι οποιαδήποτε εισαγωγή δεδομένων από ανθρώπινο χέρι) βγάζει αποτελέσματα τα οποία δεν έχουν καθόλου συνοχή μεταξύ τους.

Αυτό, με προβλημάτισε και προσπάθησα να δημιουργήσω μια αρχιτεκτονική εισαγωγής prompt, όπου να παράγει αυτόματα το δικό του prompt για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνέχεια σε μια δημιουργία βιβλίου που χρησιμοποιείς κεφάλαια.

Με βάση αυτό, κατάφερα να φτιάξω το πρώτο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα 100% από το ChatGPT που μπορείτε να βρείτε στην Amazon με τίτλο The Secrets of Pesistratos“.

Με σεβασμό προς το εργαλείο, δεν έβαλα το όνομα μου ως συγγραφέα αλλά έφτιαξα μια περσόνα για να την χρησιμοποιώ ως συγγραφέα σε βιβλία που παράγω 100% από τεχνητή νοημοσύνη.

Όσον αφορά το βιβλίο μου υπάρχει καλύτερος συγγραφέας να ξέρει τόσο καλά τον προγραμματισμό του από το ίδιο το εργαλείο; Συγνώμη αλλά το τέλος των συγγραφέων έχει έρθει (γέλια…).

Η αλήθεια είναι, ότι έμμεσα το βιβλίο έχει γραφτεί από εμένα και το ChatGPT, διότι χρησιμοποιώ έμπρακτα παραδείγματα και αλληλεπίδραση με το εργαλείο που είναι αυτούσιες οι απαντήσεις του ChatGPT.

Επομένως η κριτική σκέψη και η θεωρητική προσέγγιση είναι δική μου, ενώ το πραγματικό αποτέλεσμα είναι δικό του.

Εδώ θέλω να τονίσω κάτι ειδικά προς τους συναδέλφους συγγραφείς. Οι δυναμικές ικανότητες και ειδικά η προσαρμοστική ικανότητα θα είναι top skill την πενταετία που διανύουμε και η ανταπόκριση, καθώς και η δημιουργία περιεχομένου με βάση το εργαλείο δεν χρειάζεται να μας φοβίζει, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητές του προς όφελος μας.

Το εργαλείο, εκπαιδεύεται σε όλα ακόμα και στον τρόπο γραφής του χρήστη, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε συγγραφέας να μπορεί να κλονοποιήσει το πως επικοινωνεί τις ιστορίες του μέσα από το εργαλείο με αστραπιαίες ταχύτητες χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η κριτική σκέψη, καθώς και η δημιουργία δομής της ιστορίας, δεν είναι καθοριστικές για την επιτυχία ενός βιβλίου, που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να εισάγει δεδομένα. Μην φοβάστε τις αλλαγές, αγκαλιάστε τις και κάντε τις δικές σας.

Αυτό το βιβλίο αφορά το ChatGPT4. Θα ισχύει και για τις επόμενες εκδόσεις του; Αν όχι, σκέφτεσαι να γράψεις ένα καινούριο βιβλίο για τις επόμενες εκδόσεις;

Το βιβλίο αυτό, αφορά τις εκδόσεις του ChatGPT που είναι live στην παραγωγή, όπως η 3.5 & 4 και η ιδεολογία της επικοινωνίας με το εργαλείο θα αντιπροσωπεύει και κάθε επόμενη έκδοση, καθώς το εργαλείο είναι ένα dialog box που στηρίζεται σε προγραμματισμό τεχνητής νοημοσύνης.

Βέβαια, η παρουσίαση της έκδοσης 4 είχε υποσχεθεί πολλά τα οποία ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να τα δούμε στο έπακρο, επομένως νομίζω πως η συγκεκριμένη έκδοση θα δείξει το μέγιστο των δυνατοτήτων της μέσα στο 24.

Άσχετα με τις νέες εκδόσεις, υπάρχει περιεχόμενο που χρειάζεται να αποτυπωθεί σε βιβλίο ως οδηγός, επομένως σίγουρα θα γράψω νέο βιβλίο.

Τι θα ήθελες να συγκρατήσουν οι αναγνώστες μόλις διαβάσουν το βιβλίο σου και το ολοκληρώσουν;

Οι αναγνώστες θέλω να συγκρατήσουν πως, το καινούργιο δεν είναι κάτι που χρειάζεται να φοβόμαστε αντιθέτως πρέπει ο καθένας με τον χρόνο του, να αφιερώσει χρόνο να αλληλεπιδράσει με το εργαλείο και να κατανοήσει τις δυνατότητες του αλλά και τα μειονεκτήματα που έχει.

Θέλω οι αναγνώστες, να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους μέσα από την χρήση του εργαλείου ως συμπληρωματικού και σε καμία περίπτωση ως υποκατάστατου.

Ο λόγος που λέω υποκατάστατο, αφορά τις νεότερες ηλικίες χρηστών που βλέπουν το ChatGPT ως το λυσάρι που είχαμε στα βοηθήματα. Όμως η μη χρήση της αντίληψης και της κατανόησης των πραγμάτων δεν θα βοηθήσουν κανέναν να εισάγει τα δεδομένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επομένως, δεν είναι υποκατάστατο αλλά συμπληρωματικό και ο κάθε αναγνώστης θα χρειαστεί να προσαρμόσει την αλληλεπίδραση μαζί του με βάση το αντικείμενο ενδιαφέροντος του.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Μαρίνα Δημητρή

Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση Management, Web Content Writer και Αρχισυντάκτρια του Business Review Greece. Γράφει και επιμελείται άρθρα για Επιχειρηματικότητα, HR, Marketing και Digital Marketing στο Business Review Greece. Παράλληλα δημιουργεί περιεχόμενο για φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει στην καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση επιχειρηματικών ορολογιών. Απολαμβάνει την ομαδική εργασία και προσωπικός της στόχος είναι να αποκτά και να αναπτύσσει όλο και περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των επιχειρήσεων.