Ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος του κόσμου μόλις έδωσε άλλα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος του κόσμου μόλις έδωσε άλλα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Warren Buffett

Ο Warren Buffett, ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δώρισε μετοχές αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον όμιλο του Berkshire Hathaway την Τετάρτη 20/6/22, συνεχίζοντας μια καλοκαιρινή παράδοση μεγάλων δώρων που ξεκινά από το 2006.

Ποιοι οι παραλήπτες;

1. Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.

Το ίδρυμα αυτό, εστιάζει στις πρωτοβουλίες για τη φτώχεια και την υγειονομική περίθαλψη στις αναπτυσσόμενες χώρες και την εκπαίδευση και την οικονομική κινητικότητα στην Αμερική, απέκτησε μετοχές του Buffett αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

2. Ίδρυμα Susan Thompson Buffett

Άλλα 350 εκατομμύρια δολάρια έδωσε στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, που ιδρύθηκε από την αείμνηστη σύζυγό του, το οποίο επίσης επικεντρώνεται στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

3. Σε τρία ιδρύματα των παιδιών του

Και στα τρία παιδιά του, φαίνεται να έδωσε χρήματα ο Warren Buffett, με τα τρία ιδρύματά τους να λαμβάνουν 250 εκατομμύρια δολάρια από μετοχές της Berkshire.

Πιθανώς ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος όλων των εποχών, ο Warren Buffett έχει προσφέρει συνολικά 51,5 δισεκατομμύρια δολάρια – τοποθετώντας τον στην κορυφή της λίστας του Forbes για το 2023 με τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους της Αμερικής.

Έτσι λοιπόν, τα δισεκατομμύρια κάθονται στα ταμεία των πέντε ιδρυμάτων, μέχρι να τεθούν σε χρήση. Και μετά υπάρχουν τα υπόλοιπα χρήματα του Buffett κυρίως το μερίδιο περίπου 15% του στην Berkshire Hathaway, μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

Έχει δεσμευτεί να δωρίσει σχεδόν όλο το ποσό σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική προσφορά του, θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 160 δισεκατομμύρια δολάρια όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει. Το εξαιρετικό αυτό ποσό, έγινε δυνατό από το τεράστιο άλμα στην αξία της μετοχής της Berkshire, ακόμη και από τότε που ο Buffett άρχισε να δωρίζει τεράστιες ποσότητες του πριν από περισσότερα από 17 χρόνια.

Τι δήλωσε ο ίδιος;

«Τα πέντε ιδρύματα έλαβαν μετοχές της Berkshire που είχαν αξία περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημαντικά μεγαλύτερη από ολόκληρη την καθαρή μου αξία το 2006», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο 92χρονος Buffett. «Δεν έχω χρέη και οι υπόλοιπες μετοχές μου αξίζουν περίπου 112 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερο από το 99% της καθαρής μου αξίας».

Με άλλα λόγια, ο Buffett –ο οποίος εκτιμάται από το Forbes ότι αξίζει 112,3 δισεκατομμύρια δολάρια– είναι υπερδιπλάσια πλούσιος από ό,τι ήταν το 2006, ακόμη και αφού έδωσε μετοχές αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην άνοδο κατά 450% των μετοχών της Berkshire Hathaway.

«Τίποτα εξαιρετικό δεν έχει συμβεί στην Berkshire», είπε ο Buffett στο δελτίο τύπου, «ένας πολύ μακρύς διάδρομος, απλές και γενικά ορθές αποφάσεις, ο αμερικανικός άνεμος και τα σύνθετα εφέ παρήγαγαν τον τρέχοντα πλούτο μου».

Πηγή: Forbes

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας