Το διαβατήριο της Σιγκαπούρης είναι το πιο ισχυρό στον κόσμο, αντικαθιστώντας την Ιαπωνία

Το διαβατήριο της Σιγκαπούρης είναι το πιο ισχυρό στον κόσμο, αντικαθιστώντας την Ιαπωνία

the most powerful passport in the world

Η Σιγκαπούρη αντικατέστησε την Ιαπωνία έχοντας το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο, επιτρέποντας την είσοδο χωρίς βίζα σε 192 παγκόσμιους προορισμούς, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη Henley Passport Index.

Μετά από πέντε χρόνια στην κορυφή, η Ιαπωνία έπεσε στην τρίτη θέση καθώς μειώθηκε ο αριθμός των προορισμών που μπορούν να έχουν πρόσβαση το διαβατήριό της χωρίς βίζα, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία συμβούλων μετανάστευσης με έδρα το Λονδίνο Henley & Partners.

Οι ΗΠΑ, που κάποτε ήταν στην κορυφή της κατάταξης πριν από σχεδόν μια δεκαετία, υποχώρησαν δύο θέσεις στην όγδοη θέση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από μια ύφεση που προκλήθηκε από το Brexit, έκανε άλμα δύο θέσεων στην τέταρτη, θέση που κατείχε για τελευταία φορά το 2017.

Η Σιγκαπούρη είναι μαγνήτης πλούτου, με μια πρόσφατη εισροή που οφείλεται σε καταστολή των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Κίνα και φόβους για γεωπολιτικές εντάσεις.

Αλλά η απόκτηση του προνομίου χρήσης του ταξιδιωτικού εγγράφου της πόλης-κράτους δεν είναι εύκολη.

Το έθνος των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων χορήγησε υπηκοότητα σε περίπου 23.100 άτομα πέρυσι και οι αρχές απέκλεισαν νωρίτερα φέτος το ενδεχόμενο να το κάνουν με βάση την καθαρή περιουσία των ατόμων.

Η κατάταξη της Henley παρακολουθεί δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών. Η μεθοδολογία διαφέρει από άλλους δείκτες διαβατηρίων, όπως αυτός που δημοσίευσε η χρηματοοικονομική συμβουλευτική Arton Capital, η οποία έφερε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην πρώτη θέση πέρυσι.

Πηγή: Bloomberg

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας