Με τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες τεχνολογίας του δικτύου της Endeavor συναντήθηκαν οι Υπουργοί Δ. Παπαστεργίου και Μ. Σενετάκης

Με τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες τεχνολογίας του δικτύου της Endeavor συναντήθηκαν οι Υπουργοί Δ. Παπαστεργίου και Μ. Σενετάκης

Book Reviews Template (3)

Οι δύο νέοι Υπουργοί, Δημήτρης Παπαστεργίου και Μάξιμος Σενετάκης, συναντήθηκαν εχθές Δευτέρα 31 Ιουλίου, με τους επιχειρηματίες της Endeavor Greece οι οποίοι οδηγούν τις εξελίξεις στην τεχνολογία, στην πρώτη τους θεσμική συνάντηση λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Είναι ενδεικτικό της μεγάλης διάθεσης της κυβέρνησης για έμφαση στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και συνεργασίες με την αγορά των ελληνικών startups και scale ups.

Επισημάνθηκαν οι μεγάλες ευκαιρίες για την χώρα μας στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και η επιτακτική ανάγκη για καλύτερη συνεργασία, εμπιστοσύνη και μεγαλύτερες διεθνείς φιλοδοξίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας.

Στα γραφεία της Endeavor Greece βρέθηκαν, μαζί, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, στην πρώτη τους θεσμική συνάντηση, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι δύο Υπουργοί που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους τα θέματα της Τεχνολογίας και Καινοτομίας της χώρας μας, βρέθηκαν και συζήτησαν με κάποιους από τους πιο επιτυχημένους και ανερχόμενους επιχειρηματίες από τον χώρο της τεχνολογίας της χώρας μας οι οποίοι ηγούνται του τεχνολογικού μετασχηματισμού στους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας μας όπως αυτούς του τουρισμού, της υγείας, του εμπορίου, των ασφαλειών, της μεταποίησης, των κατασκευών, της άμυνας, της γεωργίας, της ναυτιλίας κ.α.

Οι καινοτόμοι Έλληνες επιχειρηματίες παρουσίασαν στους δύο Υπουργούς τις εταιρείες τους και την τεχνολογία τους, τις επιτυχίες τους μέχρι σήμερα και για την σημασία τους για το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας.

Τους ανέλυσαν τα στρατηγικά τους σχέδια για ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια ενώ έκλεισαν κάνοντας μια εκτενή αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην φάση της ανάπτυξης της επιχείρησής τους και τις προτάσεις τους για την βελτίωση των διαδικασιών και των υποδομών που πιστεύουν ότι θα φέρουν άλματα προόδου για την Ελληνική Τεχνολογία και Καινοτομία τα επόμενα χρόνια.

Στην συνέχεια, οι δυο Υπουργοί πήραν τον λόγο και αφού ευχαρίστησαν τους επιχειρηματίες για την συνεισφορά τους στην Ελληνική Οικονομία και για τις ιδέες τους, συνέχισαν παρουσιάζοντας και αναλύοντας το όραμα και τα σχέδιά για το χαρτοφυλάκιό τους αλλά και τις ευκαιρίες που βλέπουν για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στα σημαντικά βήματα προόδου που έχουμε πετύχει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αλλά και την σημασία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην επόμενη φάση ανάπτυξης της χώρας, καθώς και στο σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει και επιτελεί η Endeavor Greece.

Ζήτησαν επιπλέον, την τεχνογνωσία των επιχειρήσεων αυτών, ώστε κάποιες από τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν,  να προσπαθήσουν ως πολιτική ηγεσία να τις προσαρμόσουν και να τις εφαρμόσουν στο δικό τους μεγάλο οικοσύστημα.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες που καινοτομούν και θέλουν να αναπτυχθούν και να διαμορφωθεί μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας.

Η συζήτηση που ακολούθησε, η οποία συνολικά διήρκησε πάνω από 3 ώρες, ήταν πλούσια σε θεματολογία. Η μεγάλη ευκαιρία αλλά και επιτακτική ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του κράτους και των ελληνικών startups ήταν ένα από τα βασικά σημεία συζήτησης.

Η επόμενη μέρα του Elevate Greece και πως αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα το Ελληνικό Οικοσύστημα Τεχνολογίας ήταν επίσης βασικό σημείο της συζήτησης.

Τέλος, συγκεντρώθηκαν ιδέες και προτάσεις για τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι επιχειρηματίες μέσα από τα χρόνια λειτουργίας τους στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι ιδρυτές των εταιρειών:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε: «Τα προηγούμενα χρόνια έγινε μεγάλη πρόοδος στην ψηφιοποίηση του κράτους, είναι ένας κρίσιμος τομέας που θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης κι αυτή την τετραετία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα έχουμε ευκαιρίες να συνεργαστούμε και να δώσουμε λύσεις αξιοποιώντας την παγκοσμίου φήμης ελληνική τεχνολογία. Χαίρομαι γιατί είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με κάποιους από τους πιο λαμπρούς Έλληνες καινοτόμους επιχειρηματίες και ήδη έχουμε πολλές ιδέες που μπορούν να ενταχθούν στο σχεδιασμό μας. Είναι σπουδαίο ότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε έναν οργανισμό που δουλεύει τόσο σκληρά για αυτούς, όσο η Endeavor Greece.»

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης σημείωσε: «Ως Υπουργείο Ανάπτυξης είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα success stories, που θα αλλάξουν την πορεία της οικονομίας.  Και σε αυτό θέλουμε να μας βοηθήσετε, ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα κουλτούρα στην διαχείριση του ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ανθρώπινου δυναμικού μας. Να καταφέρουμε δηλαδή, κι εμείς να δημιουργήσουμε δίκτυα εμπιστοσύνης, που να θέτουν το νέο επιχειρηματία στην πρώτη θέση και θα τον εμπνέουν να σκεφτεί μεγαλεπίβολα».

Ο Παναγιώτης Καραμπινης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση είναι ιδιαιτερης σημασιας. Η νέα γενιά καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών, για την οποία εργάζεται η Endeavor, έχει ήδη καταφέρει επιτυχίες παγκόσμιου βεληνεκούς. Οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν διεθνείς καταβολές και επιρροές, απασχολούν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αλλάζουν τους κλάδους τους παγκοσμίως, με τις τεχνολογίες που δημιουργούν. Όπως όλοι οι high-impact επιχειρηματίες στον κόσμο, είναι αυτοί που οδηγούν την χώρα τους μπροστά και μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη του ΑΕΠ ακόμα περισσότερο όταν οι ιδέες τους βρίσκουν εύφορο έδαφος. Είναι λοιπόν σπουδαίο ότι το έδαφος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι τόσο εύφορο και σταθερό. Είμαστε ευγνώμονες στους δύο Υπουργούς για τον πολύτιμο χρόνο τους και την εξαιρετικά ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση».

Οι συμμετέχοντες έκλεισαν την συνάντηση αφού πρώτα ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει