Πως να Επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη το 2023!

Πως να Επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη το 2023!

Επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο της τεχνολογίας, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει αναδειχθεί ως μια μεταμορφωτική δύναμη που διαμορφώνει τις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις και την καθημερινή ζωή, για αυτό και οι επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι τυχαίες.

Σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και οι δυνατότητές της είναι φαινομενικά απεριόριστες. 

Με την ικανότητά της να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, να λαμβάνει σύνθετες αποφάσεις και να μιμείται την ανθρώπινη νοημοσύνη, έχει ήδη φέρει επανάσταση σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα οικονομικά και οι μεταφορές, ενώ διευρύνει συνεχώς την εμβέλειά της σε νέους τομείς.

Η επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς μια στρατηγική επιλογή αλλά είναι επιτακτική ανάγκη για ιδιώτες, οργανισμούς και κυβερνήσεις. 

Τα μερίσματα τέτοιων επενδύσεων είναι εμφανή και οφείλονται στη βελτιωμένη απόδοση, τη βελτιωμένη λήψη αποφάσεων και τις καινοτόμες λύσεις που φέρνει στο τραπέζι η τεχνητή νοημοσύνη. 

Σε αυτήν την εποχή των εξελίξεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, η απόφαση να επενδύσουμε σε αυτή δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά και απόδειξη δέσμευσης για πρόοδο και ανταγωνιστικότητα σε έναν κόσμο που βασίζεται όλο και περισσότερο στα δεδομένα.

Καθώς οι δυνατότητες του AI συνεχίζουν να επεκτείνονται, οι επενδυτές προσπαθούν να προσδιορίσουν τους καλύτερους τρόπους για να επωφεληθούν από αυτόν τον πολύ σημαντικό κλάδο ανάπτυξης.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα δούμε πως γίνονται οι επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη, δείχνοντας κλάδους στους οποίους μπορεί να επενδύσει κάποιος.

Επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) δεν είναι πλέον αποκλειστικός τομέας των τεχνολογικών κολοσσών ή των επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων. 

Σήμερα, άτομα, νεοφυείς επιχειρήσεις και οργανισμοί όλων των μεγεθών έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης. 

Είτε πρόκειται για οικονομικές επενδύσεις σε εταιρείες με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, είτε την ανάπτυξη projects που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη εντός ενός οργανισμού, υπάρχουν πολλοί τρόποι συμμετοχής. 

Με τον εκδημοκρατισμό των τεχνολογιών και των πόρων της τεχνητής νοημοσύνης, η πορεία προς τις επενδύσεις τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο προσιτή από ποτέ, προσφέροντας τη δυνατότητα για σημαντικές αποδόσεις.

Μερικοί άνθρωποι θα θέλουν να επενδύσουν απευθείας σε εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνητή νοημοσύνη, ενώ άλλοι μπορεί να επιλέξουν να επενδύσουν σε εκείνες τις εταιρείες που θα επωφεληθούν περισσότερο από την ευρύτερη υιοθέτησή της.

Σε ποιες εταιρείες μπορεί να επενδύσει κανείς; Κορυφαίες εταιρείες στην τεχνητή νοημοσύνη

Tesla

Η Tesla, με επικεφαλής τον οραματιστή επιχειρηματία Elon Musk, έχει επιδείξει μια αμείλικτη δέσμευση για την υπέρβαση των ορίων της τεχνολογίας AI, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla είναι εξοπλισμένα με μερικά από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά που λειτουργούν με AI, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων αυτοοδήγησης που τροφοδοτούνται από ένα τεράστιο δίκτυο δεδομένων που συλλέγονται από εκατομμύρια οχήματα στο δρόμο.

Επιπλέον, τα φιλόδοξα έργα της Tesla στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η ανάπτυξη του προσαρμοσμένου υλικού και του τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, δείχνουν την αφοσίωσή τους στο να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας της τεχνητής νοημοσύνης.

Επενδύοντας στην Tesla, κάποιος ευθυγραμμίζει τα οικονομικά του συμφέροντα με μια εταιρεία που όχι μόνο φέρνει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, καθιστώντας την μια πολλά υποσχόμενη επιλογή για όσους αναζητούν ευκαιρίες σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα.

NVIDIA

Η NVIDIA έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις υλικού και λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

Οι Μονάδες Επεξεργασίας Γραφικών (GPU) τους έχουν γίνει το de facto πρότυπο για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και βαθιάς μάθησης λόγω της εξαιρετικής υπολογιστικής τους ισχύος.

Πέρα από το υλικό, η NVIDIA έχει ισχυρή παρουσία στην ανάπτυξη λογισμικού AI, με πλατφόρμες όπως το CUDA και το cuDNN που διευκολύνουν την αποτελεσματική ανάπτυξη αλγορίθμων AI.

Επιπλέον, η αφοσίωση της NVIDIA στην έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι εμφανής μέσω της εμπλοκής της σε έργα αιχμής όπως αυτόνομα οχήματα και λύσεις data centers, όπου η τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο.

Επενδύοντας στην NVIDIA, κερδίζει κανείς την έκθεση σε μια εταιρεία βαθιά ενσωματωμένη στο οικοσύστημα AI, τοποθετώντας τον εαυτό του ώστε να επωφελείται από τη συνεχή ανάπτυξη και καινοτομία σε αυτόν τον δυναμικό τομέα.

Microsoft 

Η Microsoft (MSFT) είναι ένας δυνατός παίκτης στην αρένα της τεχνητής νοημοσύνης, δεσμεύοντας 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προώθηση πρωτοβουλιών τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως μια αρχική επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην OpenAI, της οποίας το ChatGPT έχει αποκτήσει εμβληματική θέση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η Microsoft έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη σειρά εργαλείων και υπηρεσιών μέσω του Azure AI, η οποία περιλαμβάνει μηχανική μάθηση, γνωστικές υπηρεσίες και υποδομή τεχνητής νοημοσύνης.

Έχει επίσης επενδύσει πολλά στην έρευνα, δημιουργώντας καινοτομίες στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

Η εξαγορά του LinkedIn και του GitHub από τη Microsoft έχει εμπλουτίσει τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης τους, επιτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων και να προωθήσουν την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης στην κοινότητα των προγραμματιστών.

Επιπλέον, η δέσμευση της Microsoft για ηθική τεχνητή νοημοσύνη, που αποδεικνύεται μέσω πρωτοβουλιών όπως το AI for Good και οι υπεύθυνες αρχές της τεχνητής νοημοσύνης, ενσταλάζει τη σιγουριά ότι όχι μόνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου αλλά και ότι είναι ευσυνείδητοι διαχειριστές του κοινωνικού αντίκτυπου της τεχνητής νοημοσύνης.

Επιλέγοντας να επενδύσει κανείς στη Microsoft, ευθυγραμμίζεται με έναν τεχνολογικό γίγαντα που είναι έτοιμος να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνητής νοημοσύνης.

Meta 

Η Meta έχει επιδείξει σταθερά μια προοδευτική προσέγγιση ενσωματώνοντας σε μεγάλο βαθμό τεχνολογίες AI στις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και Oculus.

Με μεγάλη έμφαση στο εξατομικευμένο περιεχόμενο, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης στη Meta εργάζονται ακούραστα για να επιμεληθούν τις εμπειρίες των χρηστών, καθιστώντας την μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη.

Επιπλέον, η επένδυσή τους στην έρευνα και την ανάπτυξη, όπως το εργαστήριο που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, γνωστό ως FAIR (Facebook AI Research), υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους για την προώθηση των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης.

Καθώς η Meta επεκτείνει τους ορίζοντές της στο Metaverse, η εξάρτησή της από την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία καθηλωτικών ψηφιακών εμπειριών και τη σύνδεση ανθρώπων με νέους τρόπους αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά.

Ως εκ τούτου, η επιλογή να επενδύσετε στη Meta αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να συμμετάσχετε στον μετασχηματισμό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Amazon

Η Amazon έχει αξιοποιήσει εκτενώς τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης σε μια τεράστια γκάμα επιχειρήσεων, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως το cloud computing μέσω των Υπηρεσιών Ιστού της Amazon (AWS).

Το AWS προσφέρει μια πλούσια γκάμα υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του SageMaker για μηχανική μάθηση, του Comprehend για επεξεργασία φυσικής γλώσσας και του Rekognition, καθιστώντας το μια δημοφιλή πλατφόρμα για ανάπτυξη AI για αμέτρητες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η πρωτοποριακή δουλειά της Amazon με καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα καταστήματα Amazon Go χωρίς ταμεία και ο έξυπνος φωνητικός βοηθός Alexa, καταδεικνύει τη δέσμευσή να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας AI.

Καθώς η ζήτηση για λύσεις με τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αυξάνεται, ο ρόλος της Amazon στη διευκόλυνση αυτής της ανάπτυξης την τοποθετεί ως μια συναρπαστική επιλογή για επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην συνεχώς διευρυνόμενη αγορά τεχνητής νοημοσύνης.

Πως να επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη με μετοχές των κορυφαίων εταιρειών

Τώρα, αν θέλεις να επενδύσεις σε αυτές τις εταιρείες που αναφέρθηκαν σε αυτό το άρθρο ή σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πιστεύεις ότι θα αναπτυχθεί, το καλό είναι ότι μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο ασφαλή από ποτέ!

Αν θες και εσύ λοιπόν να επωφεληθείς από την τεχνητή νοημοσύνη, τότε ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι, όπως και εμείς, μέσω της Freedom24, της καλύτερης χρηματιστηριακής πλατφόρμας στην Ευρώπη!

Γιατί επιλέγουμε τη Freedom 24 για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη; 

Η Freedom24 είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom που είναι εισηγμένη στο Nasdaq (FRHC) με κεφαλαιοποίηση περι τα 4 δισ.$.

Η Freedom Finance είναι αξιόπιστη και διαφανής και ελέγχεται από την CySec, την Bafin και την SEC. Επιπλέον, προσφέρει:

– Πρόσβαση σε Χρηματιστήριο Αθηνών, Παγκόσμια Χρηματιστήρια ΕΕ, ΗΠΑ και Ασίας.

– Λογαριασμός ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 3% (USD) και ημερήσια απόδοση τόκων.

– Δωρεάν μπόνους για νέους πελάτες (άνω των 25 ετών).

Επομένως, η Freedom24 παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που σου επιτρέπει να επενδύσεις εύκολα σε μετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Είτε είσαι έμπειρος επενδυτής είτε μόλις ξεκινάς, η Freedom24 προσφέρει τα εργαλεία και την καθοδήγηση που χρειάζεσαι για να λάβεις πιο τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις.

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις και εσύ κάποια από τις μετοχές των κορυφαίων εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης ή οποιαδήποτε από τις χιλιάδες μετοχές που υπάρχουν στην πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ για να κάνεις δωρεάν εγγραφή, να κερδίσεις ένα bonus και ταυτόχρονα να στηρίξεις και το Business Review Greece!

Disclaimer

Σε αυτό το σημειο να πούμε πως δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι. Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Πριν επενδύσεις πρέπει να κάνεις δική σου έρευνα και να επικοινωνήσεις με κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωράει σε αλλαγές σε όλα τα προϊόντα, τις προμήθειες, τα έξοδα και τις αμοιβές και οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Εταιρείας.

Αυτό το άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή και περιέχει Affiliate Links της Freedom24, όπου χωρίς κόστος για εσάς μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Μαρίνα Δημητρή

Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση Management, Web Content Writer και Αρχισυντάκτρια του Business Review Greece. Γράφει και επιμελείται άρθρα για Επιχειρηματικότητα, HR, Marketing και Digital Marketing στο Business Review Greece. Παράλληλα δημιουργεί περιεχόμενο για φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει στην καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση επιχειρηματικών ορολογιών. Απολαμβάνει την ομαδική εργασία και προσωπικός της στόχος είναι να αποκτά και να αναπτύσσει όλο και περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των επιχειρήσεων.