Επιστρέφει για 11η χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός των Business Days, με νέο ρεκόρ συμμετοχής κορυφαίων επιχειρήσεων 

Επιστρέφει για 11η χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός των Business Days, με νέο ρεκόρ συμμετοχής κορυφαίων επιχειρήσεων 

Business Days

Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός των Business Days επιστρέφει για 11η χρονιά με νέο ρεκόρ συμμετοχής κορυφαίων επιχειρήσεων: την πρωτοβουλία, φέτος, υποστηρίζουν 53 καταξιωμένες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, σε σχέση με τις 45 πέρυσι και τις 13 εταιρείες το 2013 που είχαν ‘αγκαλιάσει’ το θεσμό όταν είχε πρωτοξεκινήσει. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας στο θεσμό των Business Days, ως όχημα σύνδεσης με τους νέους και τις νέες που αναζητούν το πρώτο ή το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Η συμμετοχή στον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό θεσμό των Business Days είναι δωρεάν και αφορά νέους επαγγελματίες, αποφοίτους και φοιτητές μέχρι 30 ετών από πολυτεχνεία, οικονομικές σχολές,  σχολές marketing & επικοινωνίας. πληροφορικής, επιστημών της υγείας, στατιστικής, μαθηματικών, κτλ. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Business Days μέχρι τις 17 Οκτωβρίου μέσω της online Πλατφόρμας του θεσμού: https://www.pan-orama.org/BusinessDays/ 

Κατά τη διάρκεια των Business Days οι νέοι που συμμετέχουν έχουν την  ευκαιρία να γνωρίσουν το αντικείμενο και την δραστηριότητα των εταιρειών μέσα από παρουσιάσεις που γίνονται από υψηλόβαθμα στελέχη, καθώς και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές από την πλευρά του εργοδότη σε θέματα όπως τα skills και τις γνώσεις που αναζητούν από τους υποψηφίους.

Το μοντέλο διοργάνωσης των Business Days είναι είτε διαζώσης, δηλαδή φυσικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων,  είτε σε ψηφιακή μορφή webinar, όπου δίνεται η ευκαιρία σε νεανικό κοινό, από όλη την Ελλάδα, να τα παρακολουθήσει. Τέλος, ορισμένες εταιρείες έχουν υιοθετήσει και το υβριδικό μοντέλο συναντήσεων, που συνδυάζει τόσο φυσική όσο και ψηφιακή παρουσίαση.  

Business Days

Οι εταιρείες που υποστηρίζουν, φέτος, το θεσμό είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Accenture, Aegean, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Alpha Bank, Avramar, Bayer, Campeon Gaming, Coca Cola, Deloitte, DEMO, Dialectica, doValue, EFA Group, Ε.Ι Παπαδόπουλος, ΕΛΒΑΛ, Elpen, ERGO, Eurobank, Eurolife, EY, Generali, Grant Thornton, Hemmersbach, IKEA, Info Quest, Intralot, IQVIA, Kaizen Gaming, Καυκάς, KPMG, Latsco, Mazars, McKinsey, Motodynamics, Όμιλος Μυτιληναίος, Nestle, Novibet, Oracle, Όμιλος ΟΤΕ, Παπαστράτος, PeopleCert, PepsiCo, Pharmathen, PwC, Qualco, Softone, ΤΙΤΑΝ, Unilever, Uni Systems, V+O, Vodafone, Υγεία. 

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη για τους νέους και τις νέες που παρακολουθούν τα Business Days είναι η δυνατότητα εύρεσης εργασίας ή πρακτικής άσκησης, αφού όχι μόνο οι εταιρείες λαμβάνουν τα βιογραφικά των συμμετεχόντων, αλλά ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες νέοι και νέες μπορούν να κάνουν μια καλή πρώτη εντύπωση στα στελέχη των επιχειρήσεων με την προσωπικότητά τους, τις ερωτήσεις που θα θέσουν και κυρίως με τον ενθουσιασμό που θα επιδείξουν.

Όσον αφορά τις εταιρείες,  μέσα από τη διαδικασία αυτή μπορούν να εντοπίσουν ταλαντούχους νέους για να στελεχώσουν τα τμήματα τους, ενισχύοντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες τους στον άξονα employer brand.

Τα Business Days διοργανώνονται από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, φορέας του οποίου είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα το οποίο έχει συσταθεί από τον π. καθηγητή της ΑΣΟΕΕ κύριο Ιορδάνη Λαδόπουλο. 

Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Η V+O Communication αποτελεί, σταθερά, τον Σύμβουλο Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας