Οι Startups με την υψηλότερη αξία στον κόσμο

Οι Startups με την υψηλότερη αξία στον κόσμο

Χαρακτηριστικές Εικόνες Άρθρων των αρθρογράφων (16)

Σύμφωνα με τη λίστα της CB Insights, η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης ByteBance είναι η υψηλότερης αξίας startup στον κόσμο. Η μητρική εταιρεία του TikTok αποτιμάται στα 225 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ByteDance, εκτός από το TikTok, τρέχει επίσης την πλατφόρμα περιεχομένου Toutiao στην Κίνα, η οποία χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να προσαρμόσει μια ροή ειδήσεων για κάθε μεμονωμένο θεατή.

Μια γρήγορη άνοδος στη λίστα ήταν η επίσης κινεζική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων Shein, η αξία της οποίας τώρα είναι 66 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται έτσι στην 3η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η λίστα με τις 8 startups με την υψηλότερη αξία στον κόσμο περιλαμβάνει μόνο μία εταιρεία εκτός ΗΠΑ και Κίνας, την εφαρμογή Fintech/ neobank Revolut με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (UK).

Οι 8 Startups με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Πηγή γραφήματος: Statista

Άλλες διεθνείς συμμετοχές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα αλλά εκτός 8άδας, είναι το Canva που βρίσκεται στην 10η θέση και έχει για έδρα την Αυστραλία και ο ινδονησιακός πάροχος logistics J&T Express, στην 13η θέση.

Σύμφωνα με το CB Insights, φέτος υπήρχαν περισσότερες από 1.200 startups unicorn στον κόσμο. Έτσι αποκαλούνται οι startup εταιρείες αξίας 1 δισεκατομμυρίου αμερικανικών δολαρίων και περισσότερο.

Επιπλέον, περίπου 40 είναι decacorn, δηλαδή αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των:

  • OpenAI,
  • Discord,
  • Grammarly,
  • JUUL,
  • BYJU’s και
  • Reddit.

Το Bytedance και το Space X είναι οι μόνες δύο hectocorns, δηλαδή αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει