6 συμβουλές επιτυχίας από τον… Donald Trump!

O Donald Trump είναι με βεβαιότητα ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α. Μπορεί να του έχει ασκηθεί αρνητική κριτική για τις απόψεις και το παρελθόν του, έχει καταφέρει όμως να χτίσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου (έστω και φαινομενικά θα έλεγαν κάποιοι).

Το 1987 μάλιστα, έγραψε ένα βιβλίο ονόματι “The Art of the Deal”, στο οποίο περιλαμβάνονται δεκάδες σελίδες με ιστορίες από τις  επιτυχίες του και συμβουλές για όποιον θέλει να εμπλακεί στον επιχειρηματικό κόσμο:

 

α) Βρες το δυνατό σου σημείο

“Δεν το κάνω για τα λεφτά. Έχω παραπάνω απ’όσα χρειάζομαι. Το κάνω επειδή είμαι καλός. Άλλοι ζωγραφίζουν υπέροχα, εγώ κλείνω συμφωνίες”.

 

β) Στόχευσε ψηλά

Όπως έχει πει ο Donald Trump: “Η τακτική μου στις συμφωνίες είναι απλή, στοχεύω ψηλά και ύστερα απλά πιέζω”.

 

γ) Να έχεις εμμονή με αυτό που κάνεις

Μια συμβουλή που ακούγεται συχνά και ομολογουμένως είναι σωστή για επίτευξη στόχων. Σύμφωνα με τον Trump: “Ένα κλειδί είναι η απόλυτη συγκέντρωση. Η εμμονή είναι ένα χαρακτηριστικό πολλών μεγάλων επιχειρηματίων. Δεν θα σε οδηγήσει αναγκαστικά σε μια πιο χαρούμενη ζωή, αλλά καταφέρνεις αυτό που θέλεις”.

 

δ) Εμπιστεύσου το ένστικτό σου, όχι αριθμούς

“Δεν προσλαμβάνω πολλούς αναλυτές και δεν εμπιστεύομαι φανταχτερές έρευνες marketing. Κάνω την δικιά μου έρευνα και βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα”.

 

ε) Μην αφήνεις να σου κάνουν bullying

Ίσως είναι καλύτερο να αποφύγεις την όλη διαδικασία, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο: “Είναι καλό να είσαι θετικός, αλλά μερικές φορές πρέπει να βγαίνεις σε αντεπίθεση. Είμαι πολύ καλός με όσους είναι καλοί και σε εμένα. Αλλά όταν δεν μου φέρονται καλά, συνήθως τους επιτίθομαι πολύ σκληρά”.

 

στ) Διασκέδασέ το

Εδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του… “Εάν δεν έχει πλάκα, τί νόημα έχει; Η ζωή είναι πολύ εύθραστη και η επιτυχία δεν το αλλάζει αυτό. Αντιθέτως. Τα πάντα μπορούν να να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση… μια συμφωνία μπορεί να μην πήγε καλά, αλλά τουλάχιστον ξέρω πώς κάτι έμαθα από αυτήν και ευχαριστήθηκα να την κάνω”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com