Μόλις 4,6 εκ. πλήρωσε η Amazon σε φόρους

Πολλές κριτικές έχει ξεσηκώσει το ποσό που πλήρωσε η θυγατρική της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο (Amazon UK) σε φόρους το 2017.

Η εταιρεία – κολοσσός όχι μόνο παρουσίασε ραγδαία άυξηση των εσόδων της στο Η.Β από 7.1 δισ. το 2016 σε 8.8 δισ. λίρες το 2017, αλλά και λειτουργικά κέρδη που φτάνουν το ποσό των 80 εκ. λιρών (+300% από το 2016).

Παρ’ όλα αυτά, πλήρωσε σε εταιρική φορολογία μόνο 4.6 εκ. λίρες, από τις οποίες οι 2,9 κατατέθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Η Amazon δικαιολογεί τον σημαντικά μειωμένο φόρο της στις μεγάλες επενδύσεις που έχει προσφέρει στην Βρετανική οικονομία από το 2010, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 9.3 δισ. λιρών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας: “Ο εταιρικός φόρος βασίζεται στα κέρδη, όχι στα έσοδα μιας εταιρείας…. και τα κέρδη μας έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα λόγω του σκληρού ανταγωνισμού στο ηλεκτρονικό εμπόριο…”

Όντως οι φόροι μιας επιχείρησης βασίζονται στα κέρδη της. Το θέμα είναι πως ο φορολογικός συντελεστής στο Η.Β είναι 19% επι των κερδών.

Επομένως, η Amazon UK θα έπρεπε να πληρώσει το ανάλογο ποσό με βάση τα κέρδη της για το 2017 (80 εκ. λίρες), δηλαδή 15.2 εκ. λίρες.

Πιστεύετε πώς δικαιολογείται ο μειωμένος φόρος της εταιρείας, λόγω των επενδύσεων και θέσεων εργασίας που έχει προσφέρει;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !