Η τεχνητή νοημοσύνη ξεπέρασε τους 20 κορυφαίους δικηγόρους

Η τεχνητή νοημοσύνη ξεπέρασε τους 20 κορυφαίους δικηγόρους

Robot_law

Σε μια μελέτη ορόσημο, 20 κορυφαίοι αμερικανικοί εταιρικοί δικηγόροι με δεκαετίες εμπειρίας στο εταιρικό δίκαιο και την αναθεώρηση των συμβάσεων τέθηκαν αντιμέτωποι με ένα εξειδικευμένο AI που ονομάζεται LawGeex AI. Το καθήκον τους ήταν να εντοπίσουν ελαττώματα σε πέντε συμφωνίες μη αποκάλυψης πληροφοριών (NDA), οι οποίες αποτελούν συμβατική βάση για τις περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, για να δούμε ποιος θα μπορούσε να εντοπίσει τα ελαττώματα με τη μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Τα ελαττώματα στα κοινά έγγραφα δημιουργήθηκαν από μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών νομικής από το Duke της UCLA και ενός ανώτερου συνεργάτη από μια κορυφαία εταιρία.
Ποιος κέρδισε αυτή την επική  μάχη του ανθρώπου εναντίον της μηχανής; Λυπάμαι, οπαδοί των ανθρώπων,νικητές ήταν τα bots. Το LawGeex AI πέτυχε “ένα μέσο ποσοστό 94% ακρίβειας, υψηλότερο από τους δικηγόρους, οι οποίοι πέτυχαν ένα μέσο ποσοστό 85% και χρειάστηκε κατά μέσο όρο 92 λεπτά για να ολοκληρώσουν το πρόβλημα της NDA, σε σύγκριση με 26 δευτερόλεπτα για το LawGeex AI.
Εκείνοι που ηττήθηκαν από το AI είναι 20 Αμερικανοί εκπαιδευμένοι εταιρικοί δικηγόροι με νομική και συμβουλευτική εμπειρία με εμπειρία σε εταιρείες όπως η Goldman Sachs και η Cisco και παγκόσμιες δικηγορικές εταιρείες όπως οι Alston & Bird και K & L Gates.
Ωστόσο, για αυτούς τους ηττημένους δικηγόρους δεν υπήρξε σχεδόν καμία συζήτηση για την “άνοδο των μηχανών” ούτε για το φόβο ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει τις δουλειές τους. Ορισμένοι από αυτούς εξέφρασαν αμφιβολίες κατά πόσο το επάγγελμά τους θα μπορούσε να εμπιστευτεί πλήρως την αυτοματοποίηση για να παράγει εξειδικευμένες νομικές αποφάσεις.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες τόνισαν ότι οι συμβάσεις υψηλού όγκου και χαμηλού κινδύνου κατέλαβαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους και θεώρησαν ότι εναπόκειτο στους δικηγόρους να αυτοματοποιούν την εργασία όταν και όπου είναι δυνατόν. Ένας συμμετέχων, ο Justin Brown, τόνισε ότι οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία παράλληλα με τα νομικά ένστικτά τους: “Είτε εργάζεσαι μόνος είτε μόνη η τεχνητή νοημοσύνη είναι κατώτερο από τον συνδυασμό και των δύο.”
Ένας άλλος συμμετέχων, ο Grant Gulovsen, είπε: “Η συμμετοχή σε αυτό το πείραμα άνοιξε πραγματικά τα μάτια μου για το πόσο γελοίο είναι για τους δικηγόρους να ξοδεύουν το χρόνο τους (καθώς και τα χρήματα των πελατών τους) δημιουργώντας ή αναθεωρώντας έγγραφα όπως τα NDA, τα οποία είναι τόσο θεμελιωδώς παρόμοια μεταξύ τους. Αυτόματη διαδικασία θα απελευθέρωνε τους εξειδικευμένους δικηγόρους να ξοδεύουν το χρόνο τους σε εργασίες υψηλότερου επιπέδου”.
Αυτές οι απαντήσεις έρχονται σε αντίθεση με μεγάλο μέρος των σχολίων σχετικά με τη διατάραξη των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Ναι, τα ρομπότ πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα σημαντικά σε πολλές βιομηχανίες, και αυτό θα είναι μια μετάβαση για ορισμένους εργαζόμενους.  Αλλά το γεγονός παραμένει ότι, η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλήξει τελικά να κάνει τα πιο βαρετά μέρη του έργου μας. Το να γίνονται τα πράγματα πιο αποτελεσματικά μπορεί μόνο να ωφελήσει τους καταναλωτές, αλλά είναι καλό και για τους εξειδικευμένους και φιλόδοξους εργαζόμενους.
Εάν ένας υπολογιστής μπορεί να επιτύχει τα επαναλαμβανόμενα μέρη που απορροφούν το πνεύμα σε πολλές θέσεων εργασίας, αυτό θα απελευθερώσει το ανθρώπινο ταλέντο για να εργαστεί σε πιο πολύπλοκα και δημιουργικά προβλήματα. Η άνοδος των ρομπότ μπορεί να κάνει την δουλειά σας πιο ικανοποιητική και διασκεδαστική!
Πηγές : Inc.com , Hacker Noon

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.