Πως να πετυχαίνεις πάντα τους στόχους σου – Ο κανόνας του 10X

Στη ζωή μας όλοι μας έχουμε (ή θα έπρεπε να έχουμε) στόχους. Κάποιοι στόχοι είναι βραχυπρόθεσμοι, άλλοι μακροπρόθεσμοι. Σε κάποιους δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιους άλλους. Οι στόχοι μας μπορεί να είναι είτε η μείωση βάρους, είτε το να γράψουμε άριστα σε ένα μάθημα, είτε το να αυξήσουμε τις πωλήσεις στην επιχείρησή μας. Όποιοι και να είναι οι στόχοι έχουν ένα κοινό. Θέλουμε να τους πετύχουμε!

Πως όμως θα γίνει αυτό; Δεν αρκεί μόνο το τι θέλουμε, αλλά και το τι κάνουμε για αυτό που θέλουμε. Για να το πω πιο απλά, αν θέλεις να διακριθείς σε ένα άθλημα αλλά δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες (extra προπόνηση, σωστή διατροφή κτλπ) ώστε να γίνει αυτό, το πιο πιθανό είναι να μην διακριθείς.

Αρχικά λοιπόν, πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε. Στη συνέχεια πρέπει να θέσουμε τους στόχους μας σωστά. Οι σωστοί στόχοι είναι πάντα συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι! Το “θέλω να αδυνατίσω” δεν είναι στόχος. Το “θέλω να χάσω 5 κιλά μέχρι το τέλος του έτους” είναι στόχος. Το “θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου 10% το επόμενο τετράμηνο” είναι στόχος.

Αφού λοιπόν είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε και έχουμε θέσει σωστούς στόχους είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την εκτέλεση. Εκεί είναι που έρχεται ο Grant Cardone, ένας από τους πιο επιτυχημένους πωλητές και συμβούλους επιχειρήσεων παγκοσμίως για να μας κάνει να πετύχουμε σίγουρα τους στόχους μας, ακολουθώντας τον κανόνα 10Χ.

Ο κανόνας είναι απλός: Για να πετύχεις σίγουρα τον αρχικό στόχο σου, θέσε έναν νέο στόχο 10 φορές πιο μεγάλο από τον αρχικό! Το πιο πιθανό στο τέλος, είναι να καταφέρεις να πετύχεις ακόμα περισσότερα από τον αρχικό σου στόχο!

Αν ο αρχικός σου στόχος ήταν να κλείσεις 10 ραντεβού μέχρι το τέλος του μήνα, κάνε τόσα τηλέφωνα όσα θα χρειαζόσουν για να κλείσεις 100 ραντεβού! Φυσικά δεν πειράζει αν δεν φτάσεις τα 100 ραντεβού. Όχι μόνο θα έχεις πετύχει τον αρχικό σου στόχο αλλά το πιο πιθανό είναι να έχεις περισσότερα ραντεβού και από αυτά που ήθελες.

Για να ξεπεράσεις τους ανταγωνιστές σου, σκέψου 10 φορές μεγαλύτερα από εκείνους. Γενικά, κάνε 10 φορές μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτήν που θα έκανες αρχικά. Δες το 10X σαν έναν τρόπο σκέψης που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου παντού!

 

Και να θυμάσαι: Κανένας στόχος δεν είναι πολύ μεγάλος εάν τον θεωρείς εφικτό και κανένας στόχος δεν είναι εφικτός εάν τον θεωρείς ανέφικτο.

 

Για να μην χάσετε παρόμοια άρθρα ακολουθήστε το Business Review σε Facebook, Instagram και Twitter.

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Πως να πετυχαίνεις πάντα τους στόχους σου – Ο κανόνας του 10X

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !

 
Αρέσει σε %d bloggers: