Πως να πετυχαίνεις πάντα τους στόχους σου – Ο κανόνας του 10X

Πως να πετυχαίνεις πάντα τους στόχους σου – Ο κανόνας του 10X

success-business

Στη ζωή μας όλοι μας έχουμε (ή θα έπρεπε να έχουμε) στόχους. Κάποιοι στόχοι είναι βραχυπρόθεσμοι, άλλοι μακροπρόθεσμοι. Σε κάποιους δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιους άλλους. Οι στόχοι μας μπορεί να είναι είτε η μείωση βάρους, είτε το να γράψουμε άριστα σε ένα μάθημα, είτε το να αυξήσουμε τις πωλήσεις στην επιχείρησή μας. Όποιοι και να είναι οι στόχοι έχουν ένα κοινό. Θέλουμε να τους πετύχουμε!
Πως όμως θα γίνει αυτό; Δεν αρκεί μόνο το τι θέλουμε, αλλά και το τι κάνουμε για αυτό που θέλουμε. Για να το πω πιο απλά, αν θέλεις να διακριθείς σε ένα άθλημα αλλά δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες (extra προπόνηση, σωστή διατροφή κτλπ) ώστε να γίνει αυτό, το πιο πιθανό είναι να μην διακριθείς.
Αρχικά λοιπόν, πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε. Στη συνέχεια πρέπει να θέσουμε τους στόχους μας σωστά. Οι σωστοί στόχοι είναι πάντα συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι! Το “θέλω να αδυνατίσω” δεν είναι στόχος. Το “θέλω να χάσω 5 κιλά μέχρι το τέλος του έτους” είναι στόχος. Το “θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου 10% το επόμενο τετράμηνο” είναι στόχος.
Αφού λοιπόν είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε και έχουμε θέσει σωστούς στόχους είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την εκτέλεση. Εκεί είναι που έρχεται ο Grant Cardone, ένας από τους πιο επιτυχημένους πωλητές και συμβούλους επιχειρήσεων παγκοσμίως για να μας κάνει να πετύχουμε σίγουρα τους στόχους μας, ακολουθώντας τον κανόνα 10Χ.
Ο κανόνας είναι απλός: Για να πετύχεις σίγουρα τον αρχικό στόχο σου, θέσε έναν νέο στόχο 10 φορές πιο μεγάλο από τον αρχικό! Το πιο πιθανό στο τέλος, είναι να καταφέρεις να πετύχεις ακόμα περισσότερα από τον αρχικό σου στόχο!
Αν ο αρχικός σου στόχος ήταν να κλείσεις 10 ραντεβού μέχρι το τέλος του μήνα, κάνε τόσα τηλέφωνα όσα θα χρειαζόσουν για να κλείσεις 100 ραντεβού! Φυσικά δεν πειράζει αν δεν φτάσεις τα 100 ραντεβού. Όχι μόνο θα έχεις πετύχει τον αρχικό σου στόχο αλλά το πιο πιθανό είναι να έχεις περισσότερα ραντεβού και από αυτά που ήθελες.
Για να ξεπεράσεις τους ανταγωνιστές σου, σκέψου 10 φορές μεγαλύτερα από εκείνους. Γενικά, κάνε 10 φορές μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτήν που θα έκανες αρχικά. Δες το 10X σαν έναν τρόπο σκέψης που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου παντού!

 
Και να θυμάσαι: Κανένας στόχος δεν είναι πολύ μεγάλος εάν τον θεωρείς εφικτό και κανένας στόχος δεν είναι εφικτός εάν τον θεωρείς ανέφικτο.
 
Για να μην χάσετε παρόμοια άρθρα ακολουθήστε το Business Review σε Facebook, Instagram και Twitter.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.