Success Story: Grant Cardone

Success Story: Grant Cardone

10x

Σε ηλικία 25 ετών, ο Grant Cardone βγήκε από το κέντρο απεξάρτησης νικητής από τη μάχη με τα ναρκωτικά. Πέντε χρόνια αργότερα ήταν εκατομμυριούχος. Σήμερα, στην ηλικία των 60 ετών, ο Cardone είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος εκπαιδευτής πωλήσεων. Η πρωτοπόρα επιχείρησή του, η Cardone Training Technologies, παρέχει στις εταιρείες το Fortune 500, μια διαδραστική πλατφόρμα κατάρτισης πωλήσεων για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες.
Ενώ είναι γνωστός κυρίως για την επιτυχία του, ως «μετρ» στην κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων σε μεγάλες εταιρείες, τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχτισε παράλληλα και μια αυτοκρατορία ακινήτων.

Το επενδυτικό του όχημα, η Cardone Capital, έχει συμμετάσχει σε συναλλαγές ακινήτων συνολικής αξίας άνω των 950 εκατομμυρίων δολαρίων και η εταιρεία κατέχει σήμερα ακίνητα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αξίας 740 εκατομμύρια δολαρίων.
Ακολουθεί μια επισκόπηση με την βοήθεια του Investopedia, του τρόπου με τον οποίο ο Cardone έχτισε την πολλών εκατομμυρίων δολαρίων αυτοκρατορία ακινήτων χωρίς να υποστηρίχτηκε ποτέ οικονομικά από χρηματοδότες, εκτός από τα στενά μέλη της οικογένειάς του.

Τα πρώτα βήματα

Από την ηλικία των 15 ετών, ο Cardone μελετούσε τα θετικά και τα αρνητικά στις αγοροπωλησίες ακινήτων. Κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων με τον πατέρα του επισκέπτονταν τακτικά διάφορα ακίνητα ως οικογενειακή βόλτα/εκδρομή και με την πάροδο του χρόνου του δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον για την αγορά κτιρίων. Μέχρι σήμερα, η αγορά ακινήτων εξακολουθεί να είναι κάτι που απολαμβάνει να κάνει με τη γυναίκα και τα παιδιά του.
Το 1981, σε ηλικία 22 ετών, ο Cardone αποφοίτησε από το κολέγιο με πτυχίο λογιστικής. Παρά την επιθυμία να αποκτήσει άμεσα ακίνητα, καθυστέρησε να το κάνει για λίγα χρόνια. Αυτό του επέτρεψε να αυξήσει τα χρήματα που θα χρησιμοποιούσε αργότερα για να κάνει επενδύσεις. Επιπλέον, η καθυστέρηση έδωσε στον Cardone το χρόνο να εντρυφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το θέμα των ακινήτων.
Σε ένα επεισόδιο για το real estate που παρουσίασε τον Οκτώβριο του 2014, ο Cardone είχε αναφέρει πολλά για την εκπαίδευσή του – «κατανόησα διαφορετικούς όρους όπως το καθαρό λειτουργικό εισόδημα και ποια είναι η καλή αγορά» – όχι από την ακαδημαϊκή μελέτη, αλλά από την πραγματικότητα «εξετάζοντας διαφορετικές προσφορές και συνομιλώντας με μεσίτες». Στην πραγματικότητα, ο Cardone δεν έχει διαβάσει ποτέ τίποτα σχετικά με την επένδυση σε ακίνητα: αντικατέστησε τη γνώση που μπορεί να βρεθεί στα βιβλία με γνώση που μπορεί να επιτευχθεί εξετάζοντας διάφορες αγορές ακινήτων.
Στα 29 του, ο Cardone αποφάσισε να εφαρμόσει όσα μελετούσε επί 14 χρόνια. Αγόρασε μια μονοκατοικία στο Χιούστον, την οποία νοίκιασε. Ωστόσο, μετά από λίγους μήνες, οι ένοικοι έφυγαν και το ταμείο του Cardone… στέρεψε. Συχνά αστειεύεται για την εν λόγω εμπειρία λέγοντας: «Το ποσοστό πληρότητας μεταφέρθηκε από 100% στο 0%». Μισούσε μάλιστα το γεγονός ότι έπρεπε να κλέψει χρόνο από την πρώτη του δουλειά για να βρει νέους ενοικιαστές. Φοβούμενος ότι θα βρεθεί πάλι στην ίδια κατάσταση, ο Cardone πούλησε γρήγορα το ακίνητο και ορκίστηκε ότι ποτέ δεν θα αγόραζε μονοκατοικία για ακίνητη περιουσία ως επένδυση. Αυτό ήταν και ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που έμαθε και τον βοήθησε στην επιτυχημένη πορεία του Real Estate.

Επενδύσεις σε ακίνητα

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αυτοκρατόρων του real estate, οι οποίοι κατάφεραν να χτίσουν τα μεγάλα χαρτοφυλάκιά τους απασχολούμενοι αποκλειστικά με αυτό όλο το 24ωρο, η αυτοκρατορία του Cardone επεκτάθηκε αργά ως παράλληλη επιχείρηση. Η Cardone Capital δεν προοριζόταν να είναι η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα. Μάλιστα ούτε καν υπολόγιζε να ζει από αυτή. Δημιουργήθηκε ως μια σταθερή πηγή εισοδήματος για να διατηρεί και να ενισχύει την κυρίως απασχόλησή του, την εταιρεία συμβούλων.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BiggestPockets Podcast τον Φεβρουάριο του 2015, ο Cardone είχε δηλώσει: «Κάθε φορά που έπαιρνα χρήματα, τα «αποταμίευα» αγοράζοντας ακίνητα [Cardone Capital]».
Αν και κατά βάση θεωρεί τον εαυτό του επιχειρηματία και όχι επενδυτή σε ακίνητα, ο Cardone πίστευε ότι τα ακίνητα παρείχαν μία ασφάλεια διατήρησης πλούτου που οι άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες δεν μπορούσαν να του εξασφαλίσουν.

Συγγραφέας και Motivational Speaker

Ο Cardone έχει γράψει πολλά βιβλία τα οποία έχουν γίνει best seller στην Αμερική και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Πρόσφατα μάλιστα ένα από αυτά μεταφράστηκε στα ελληνικά και κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά (Παθιασμένος η μέτριος) . Έχει μια τεράστια βάση κοινού που τον ακολουθεί και αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιεί τα social media για να δώσει συμβουλές και κίνητρο σε όσους τον παρακολουθούν. Τα εκατοντάδες βίντεο που έχει ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube έχουν προσελκύσει εκατομμύρια θεατές και πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει την ζωή τους καλύτερη μέσα από τις συμβουλές του. Εκτός από τα βιβλία και τα βίντεο με τις συμβουλές, κάνει πολύ συχνά και live εμφανίσεις στις οποίες καταφέρνει να παρακινήσει τους ανθρώπους που τον ακούν ώστε να μην τα παρατήσουν στις δυσκολίες, παίρνοντας παράδειγμα από τον ίδιο αλλά και από πολλούς ακόμα ανθρώπους που νόμιζαν πως ήταν χαμένοι στη ζωή μέχρι που κατάφεραν να αλλάξουν τα πάντα γύρω τους.
Thank you Uncle Grant.
 
Για να μην χάσετε παρόμοια άρθρα ακολουθήστε το Business Review σε Facebook, Instagram και Twitter.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.