Ξεκίνα Χτες, από τον Σάββα Τρίχα.

Ξεκίνα Χτες, από τον Σάββα Τρίχα.

Ξεκίνα Χτες!

Είχα καιρό να διαβάσω κάτι τόσο όμορφα γραμμένο στο στυλ της ιστορίας και ο Σάββας με κέρδισε! Ο Σάββας Τρίχας πήγε ένα βήμα παραπέρα το storytelling, δημιουργώντας το βιβλίο “Ξεκίνα Χτες”.

Μάλιστα, θα βρείτε 52 αληθινές ιστορίες που θα σας εμπνεύσουν και θα σας παρακινήσουν.

Διέκρινα μεταξύ αυτών κάποιες ιστορίες που με άγγιξαν λίγο παραπάνω, αλλά θα τις αναφέρουμε στην συνέχεια αυτού του άρθρου.

Ξεκίνα Χτες

Αλήθεια, αν κάτι σου αρέσει και θέλεις να το κάνεις τόσο πολύ, γιατί το αφήνεις και συνεχώς λες πως θα το κάνεις αύριο;

Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει και να περιμένεις εκείνο το αύριο που δεν θα έρθει ποτέ.

Μην περιμένεις να περάσουν οι μέρες, για να κάνεις μια καλή πράξη, να πεις ένα σ’αγαπώ, να επενδύσεις σε μια σχέση.

Ξεκίνα χτες, ξεκίνα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Γιατί όπως λέει και η κινέζικη παροιμία, η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν 20 χρόνια.

Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.

Ξεκίνα Χτες: “Να με θυμίσεις

Να με θυμίσεις… ένα πολύ καλό κόλπο για να καταλάβεις αν κάποιος όντως ενδιαφέρεται ή απλά σου σπαταλάει τον χρόνο σου και καταναλώνει την ενέργειά σου!

Να με θυμίσεις, να μου θυμίσεις… δεν μας το λένε συχνά; Γιατί όμως το λένε και δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη για αυτό το μικρό πρόβλημα οι ίδιοι;

Η ιστορία είναι βγαλμένη από την δική μου πραγματικότητα: Μιλούσα με ένα παλιό φιλαράκι και του λέω να κανονίσουμε ένα καφεδάκι να πούμε τα νέα μας.

“Να μου στείλεις να μου το θυμίσεις”, ήταν η απάντησή του. Καλύτερα πες μας όχι ρε φιλαράκι.

Όπως λέει και ο Σάββας, “Αν υιοθετείς ένα πρόβλημα, και το κάνεις δικό σου, δεν χρειάζεσαι κανέναν να σε θυμίσει. Ακριβώς όπως δεν χρειάζεσαι υπενθύμιση να φας ή να αναπνεύσεις.

Ξεκίνα Χτες: “Μην είσαι κρίνος

Μέσα σε αυτό το κεφάλαιο βρήκα μια φανταστική ατάκα την οποία θα υιοθετήσω μάλλον στην καθημερινότητα, όταν ακούω κάποιον να με κρίνει.

Ο λοχαγός στο στρατόπεδο του Σάββα, έλεγε “Θα κρίνεις εσύ ρε νέο; Ποιος είσαι, ο κρίνος;”.

Όλοι μας δυστυχώς και κρίνουμε και κρινόμαστε.

Αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν γνωρίσουμε τον άλλον αληθινά οτιδήποτε και να σκεφτούμε για αυτόν δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς το δείγμα που έχουμε πάρει είναι αρκετά μικρό (μόνο οι στατιστικοί της παρέας θα γελάσουν, οι υπόλοιποι συνεχίστε την ανάγνωσή σας).

Μην κρίνεις και πρόσεξε πως αντιδράς στις κρίσεις των άλλων. Μην κρίνεις. Δεν είσαι ο κρίνος.

Τελικές σκέψεις

Κάθε στιγμή βιώνουμε κάτι. Είτε είμαστε με τους φίλους μας, είτε είμαστε στην δουλειά μας, είτε είμαστε με τον έρωτά μας, η ζωή είναι βιώματα και στιγμές.

Συμβουλές βγαλμένες από την καρδιά, βρίσκονται σε αυτό το βιβλίο για να σε καθοδηγήσουν να ζήσεις κάθε περιπέτεια που έχει αυτή η ζωή στο 100%.

Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε την αξία μας, να γνωρίζουμε πως μπορούμε να προσφέρουμε, πως μπορούμε να επενδύσουμε στο σήμερα αλλά και ποιους είναι καλό να έχουμε δίπλα μας.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο αυτοβελτίωσης που δεν πρέπει να χάσεις!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!