Πως να βρεις την δουλειά που σου αρέσει

Πως να βρεις την δουλειά που σου αρέσει

δουλειά που σου αρέσει

Το να βρεις την δουλειά που σου αρέσει ξεκινά με το να γνωρίζεις τι σε παρακινεί και τι σε κάνει να νιώθεις πλήρης.

Αν και η αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι δύσκολη διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε την ιδανική δουλειά για μας.

Έτσι θα αυξηθούν οι πιθανότητες να βρούμε μια δουλειά η οποία θα μας κάνει ευτυχισμένους και θα αποτελέσει σκαλοπάτι για την καριέρα μας.

Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε πώς να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει και εν τέλει θα αγαπήσεις, μέσα από διάφορα tips.

Δεδομένου ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, είναι σημαντικό να αφιερώσεις λίγο χρόνο εξετάζοντας τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα σε μια δουλειά.

Μην ψάχνεις με βάση τα λεφτά που θα παίρνεις

Εάν επικεντρώνεις την αναζήτησή σου στο πόσα χρήματα θα παίρνεις, είναι λιγότερο πιθανό να βρεις μια δουλειά που σου αρέσει.

Κάνε μια λίστα με το τι θα έκανες αν δεν χρειαζόταν να ανησυχείς για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων. Αυτό θα σου δείξει την εργασία και το περιβάλλον στο οποίο θέλεις πραγματικά να είσαι.

Το να μην κάνεις τόσο focus στον μισθό θα σε βοηθήσει επίσης να βρεις μια δουλειά όπου δεν θα σε πειράζει να αφιερώνεις πολλές ώρες σε αυτήν.

Για παράδειγμα, αν διαπιστώσεις ότι το όνειρό σου είναι να διευθύνεις μια μικρή επιχείρηση τότε αυτό λέει πολλά. Αυτό συμβαίνει καθώς έτσι θα καταλάβεις ότι θα σου άρεσε, να εργάζεσαι περισσότερο από μια τυπική εβδομάδα εργασίας.

Ποιο είναι το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για εσένα;

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις τις δικές σου προτεραιότητες και αξίες όταν αναζητάς την ιδανική δουλειά.

Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να λάβουν χαμηλότερο μισθό εάν εργάζονται σε μια θέση που βρίσκουν ανταποδοτική.

Άλλοι άνθρωποι μπορεί να προτιμούν να έχουν ένα καθορισμένο πρόγραμμα έτσι ώστε τα βράδια και τα σαββατοκύριακά τους να είναι διαθέσιμα για οικογένεια ή αναψυχή.

Αναρωτήσου πώς θα ήταν το ιδανικό περιβάλλον εργασίας και το πρόγραμμά εργασίας και εντόπισε τα οφέλη που εκτιμάς περισσότερο.

Ανάπτυξε περισσότερες δεξιότητες για να βρεις την δουλειά που σου αρέσει

Αφού εντοπίσεις τομείς ενδιαφέροντος, είναι καλή ιδέα να παρακολουθήσεις μαθήματα ή να αποκτήσεις πιστοποιήσεις σε αυτούς τους τομείς.

Αναπτύσσοντας τις δεξιότητές σου και επεκτείνοντας τις δυνατότητές σου, θα πληροίς τις προϋποθέσεις για μια ποικιλία ρόλων.

Η προηγμένη εκπαίδευση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθεις για νέους ρόλους και κλάδους που μπορεί να σε ενδιαφέρουν.

Βρες την δουλειά που σου αρέσει, αφού βρεις πρώτα το πάθος σου

Βρες πού συναντώνται η περιέργεια, το πάθος και οι δεξιότητές σου για να εντοπίσεις μια δουλειά που θα σε ικανοποιεί.

Μπορεί να είσαι παθιασμένος με τη μουσική, αλλά να την είχες παραμερίσει όταν συνειδητοποίησες ότι δεν ήσουν μουσικός επαγγελματικού επιπέδου.

Ωστόσο, μπορείς να διδάξεις θεωρία της μουσικής, να μάθεις για το πως κατασκευάζεις κάθε μουσικό όργανο. Μπορείς επίσης να εργαστείς στη μουσική βιομηχανία.

Εάν δεν είσαι σίγουρος για το τι σε ενδιαφέρει, μπορείς να κάνεις κουίζ που βοηθάνε να βρεις την σταδιοδρομία που θα σου αρέσει.

Συνήθως, λαμβάνουν υπόψη τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρά σου. Κάποια χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά προσωπικότητας, ενώ άλλοι εστιάζουν στις δεξιότητες και τις ικανότητές σου.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.