Η “πράσινη” αυτοκρατορία του Leonardo DiCaprio

Η “πράσινη” αυτοκρατορία του Leonardo DiCaprio

Οι επενδύσεις του Leonardo DiCaprio, ενός από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του κόσμου, είναι τόσο διαφορετικές όσο και οι ρόλοι του. Η καθαρή περιουσία του αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, την οποία έχτισε κυρίως από την καριέρα του ως ηθοποιός και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του.

Επιπλέον, είναι μεγάλος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος, κάτι το οποίο δείχνει έμπρακτα. Ο Αμερικανός ηθοποιός έχει επενδύσει σε εταιρείες που παράγουν μια πληθώρα διαφορετικών προϊόντων φιλικά προς το περιβάλλον. Από vegetarian και vegan τροφές, μέχρι vegan δέρμα για ρούχα.

Ένας διαχρονικός υποστηρικτής της κλιματικής αλλαγής, ο Leonardo DiCaprio έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε βιώσιμες εταιρείες. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει την επωνυμία vegan κρεάτων Beyond Meat και άλλες εταιρείες φυτικών τροφίμων, όπως η Califia Farms και η Hippeas. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει.

H εμβληματική ομιλία του Leonardo DiCaprio σε συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον / Climate Change / UN

Οι “πράσινες επενδύσεις” του Leonardo DiCaprio

Neat Burger

Το Neat Burger, είναι μια αλυσίδα vegan fast-food με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Υποστηρίζεται σημαντικά και από τον πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton. Το Neat Burger άνοιξε το πρώτο του μαγαζί στις ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη πριν δύο μήνες.

LØCI

Το brand vegan υποδημάτων LØCI επίσης εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η σειρά αθλητικών παπουτσιών τους (Cruelty free) συγκέντρωσε κέρδη ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022, μόλις έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία της.

Beyond Meat

Ο Leonardo DiCaprio ήταν ο πρώτος που επένδυσε στην μάρκα vegan κρέατος Beyond Meat. Ο ηθοποιός εντάχθηκε στην ομάδα ως επενδυτής και υποστηρικτής το 2017. Είναι πλέον γνωστό ότι προωθεί το brand στους εκατομμύρια οπαδούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Beyond Meat Inc. (BYND) εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019 και οι μετοχές της αυξήθηκαν σε αριθμό ρεκόρ των 239,71 δολαρίων τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Η μετοχή φτάνει τώρα στα 14 δολάρια ανά μετοχή, με κεφαλαιοποίηση περίπου 903 εκατομμύρια δολάρια.

Califia Farms

Σύμφωνα με το VegNews, ο DiCaprio είναι επενδυτής στην μάρκα φυτικών τροφίμων και ποτών Califia Farms τα τελευταία δύο χρόνια περίπου. Το 2020, η εταιρεία συγκέντρωσε 225 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς D.

Συζήτηση σχετικά με τα vegan προϊόντα με την Άρτεμις Μοναχογιού / Business Review Greece / Business Talks Podcast

HIPPEAS

H HIPPEAS παράγει vegan snacks, και φημίζεται για τα βιολογικά της snacks ρεβιθιών. Το 2021, η εταιρεία ανέφερε κέρδη ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

VitroLabs

Μια άλλη βιώσιμη startup στο χαρτοφυλάκιο του DiCaprio είναι η VitroLabs, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια που εργάζεται για την παραγωγή του πρώτου δέρματος που καλλιεργείται σε κύτταρα στον κόσμο.

Το 2022, η εταιρεία συγκέντρωσε 46 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης της Σειρά “Α” για την πιλοτική της παραγωγή δερμάτων καλλιέργειας κυττάρων.

Aleph Farms και Mosa Meat

Αυτές οι δύο εταιρείες πρωτοπόρησαν στην παραγωγή κρέατος χωρίς σφαγή, που καλλιεργείται σε εργαστήρια.

Η Mosa Meat δημιούργησε το πρώτο εργαστηριακό χάμπουργκερ στον κόσμο το 2013 και εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων για την σειρά “B” το 2021.

Η ισραηλινή Aleph Farms, η οποία καλλιεργεί μπριζόλες σε εργαστήριο από μη γενετικά τροποποιημένα ζωικά κύτταρα, συγκέντρωσε 105 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης το 2021. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από 118 εκατομμύρια δολάρια συνολικά σε επενδύσεις.

Kingo

Ο DiCaprio είναι σύμβουλος και επενδυτής στην εταιρεία καθαρής ενέργειας Kingo. Στόχος της είναι η παροχή ηλιακής ενέργειας σε οικογένειες και επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Από το 2018 (σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία), η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.