10 κοινά λάθη Startup εταιρειών που πρέπει να αποφεύγονται

10 κοινά λάθη Startup εταιρειών που πρέπει να αποφεύγονται

λάθη startup

Πολλές φορές, δεν αρκεί να αναφέρουμε τα σωστά, αλλά και τα λάθη Startup εταιρειών. Πολλοί νέοι επιχειρηματίες επινοούν καινοτόμες ιδέες και δημιουργούν Startup επιχειρήσεις, μετατρέποντας τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία μελέτη, το 70% αυτών αποτυγχάνουν γύρω στους είκοσι μήνες, αφότου αντλήσουν την χρηματοδότηση.

Ακόμη, σύμφωνα με μία ανάλυση του Bloomberg, οι οκτώ στις δέκα αποτυγχάνουν κυρίως, λόγω του ελλείμματος κατανόησης των αναγκών των πελατών και ανεπαρκούς παραγωγής εισοδήματος.

Έτσι, σύμφωνα με έρευνες, ο δείκτης επιβίωσης των Startup εταιρειών είναι αρκετά χαμηλός.

Αν και οι επιχειρηματικές αποτυχίες είναι μία θεμελιώδης προϋπόθεση, ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο μέλλον, εντούτοις αν το κόστος τέτοιων αποτυχιών είναι τόσο υψηλό, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις στο μέλλον.

Για παράδειγμα, οι αποτυχημένες Startup ίσως να μην μπορούν να παράγουν επαρκή εισοδήματα και να έχουν ζητήματα με τη ροή των χρημάτων.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα δούμε τα 10 πιο κοινά λάθη Startup εταιρειών που πρέπει να αποφευχθούν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

 λάθη Start-Up
λάθη Start-Up

1.  Έλλειψη προσαρμογής προϊόντος

Ένα από τα βασικά  λάθη των Startup είναι πως, τους λείπει η προσαρμογή του πρϊόντος ή των υπηρεσιών τους, από την αγορά και τους πελάτες.

Πολλές Startup εταιρείες αποτυγχάνουν να αναπτύξουν προϊόντα ή υπηρεσίες, για να καλύπτουν τις υπηρεσίες των πελατών.

Η δημιουργία προϊόντων ή η προσφορά των υπηρεσιών από την πλευρά τους, ώστε να καλύπτουν τις επιθυμίες των πελατών, είναι πολύ σημαντικό για τις Startup εταιρείες, ώστε να επικυρώσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Πρέπει να ακολουθήσουν μία εις βάθος επεξεργασία, για να λάβουν την επικύρωση της αρχικής τους ιδέας.

Για παράδειγμα, πρέπει να ορίσουν ξεκάθαρα τον χαρακτήρα των πελατών τους.

Έπειτα, πρέπει να προβούν σε αναζήτηση της αγοράς για να ξέρουν το μέγεθος της, τα βασικά τμήματα και το πλαίσιο για οποιαδήποτε μοναδική πρόθεση πώλησης.

Μόλις αποκτήσουν τέτοιες απόψεις, οι Startup πρέπει επίσης να γνωρίζουν τους ανταγωνιστές τους και έτσι να ανακαλύψουν μία στρατηγική διαφήμισης για την απόκτηση πελατών και τη διανομή του προϊόντος.

Ακολουθώντας αυτό, οι Startup πρέπει να επινοήσουν μία επιχειρηματική στρατηγική ή ένα μοντέλο παραγωγής εισοδήματος.

Ένα τέτοιο μοντέλο θα πρέπει να ορίζει ξεκάθαρα την αξία που η Startup θα δημιουργήσει για τους πελάτες, όπως το που στοχεύει και πώς αυτό θα λύσει τα προβλήματά τους.

2. Υψηλό Burn Rate

Ένα από τα άλλα λάθη των Startup, που οδηγούν σε επιχειρηματικές αποτυχίες είναι όταν έχουν ένα υψηλό Burn Rate.

To Burn Rate αναφέρεται στον δείκτη, κατά τον οποίο μία επιχείρηση χάνει τα αποθέματα των εισοδημάτων της, για να χρηματοδοτήσει τα γενικά έξοδά της.

Οι Startup εταιρείες, οι οποίες αναπόφευκτα αποτυγχάνουν, τείνουν να ξοδεύουν τα αποθέματα χρημάτων, αρκετά γρήγορα.

Για παράδειγμα, τέτοιες περιπτώσεις με υψηλό Burn Rate, ίσως ξοδεύουν λεφτά στην έρευνα και ανάπτυξη, σε αναπτυσσόμενους φορείς, στο χτίσιμο ακινήτων, στις προωθήσεις και διαφημίσεις κτλ.

Πράγματι, οι νεοφυείς εταιρείες μπορούν να έχουν ένα υψηλό Burn Rate, επειδή αναρριχώνται υπερβολικά νωρίς ή προσλαμβάνουν υπερβολικά πολλούς ανθρώπους γρήγορα.

Αυτό συμβαίνει, επειδή οι επιχειρηματίες τους δεν έχουν πολλή εμπειρία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ίσως να μην θέτουν ξεκάθαρες προσδοκίες, για τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου με βάση το πόσο θα συνεισέφεραν προς την ουσία της εταιρείας.

Συνεπώς, είναι υπερβολικά σημαντικό για τις Startup εταιρείες να μειώσουν τις δαπάνες των γενικών εξόδων και να διατηρήσουν αποθέματα χρημάτων για μελλοντικές υποχρεώσεις.

3. Έλλειψη της σωστής ομάδας: Ένα από τα βασικότερα λάθη Startup

Άλλο ένα λάθος των Startup εταιρειών είναι η έλλειψη μιας ομάδας, που θα έχει το σύνολο των προσόντων να κατευθύνει το όραμα τους.

Τα μέλη μιας ομάδας είτε δεν είναι ικανοί να ολοκληρώσουν τα πράγματα είτε δεν μπορούν να τα ολοκληρώσουν στη σωστή στιγμή.

Αυτό συμβαίνει, εξαιτίας της ανικανότητας των ιδρυτών. Αν οι ιδρυτές των Start-Up εταιρειών δεν είναι παθιασμένοι σχετικά με αυτά που κάνουν, είναι απίθανο για αυτούς να οδηγήσουν την επιχείρηση προς την επιτυχία.

Διασφαλίζοντας πως τα άτομα της ομάδας καθοδηγούν σωστά την επιχείρηση και συνεργάζονται κατάλληλα, τότε η εταιρεία επωφελείται από αυτούς.

4. Συγκέντρωση ανεπαρκούς κεφαλαίου

Ένας από τους σημαντικούς λόγους που οι Startup εταιρείες αποτυγχάνουν, είναι γιατί δεν έχουν αρκετό κεφάλαιο, για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Αυτό συμβαίνει καθώς, αντιμετωπίζουν ελλείψεις κεφαλαίων και έτσι είναι δύσκολο να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τα αρχικά λειτουργικά έξοδα.

Οι Startup λοιπόν, που θέλουν να επενδύσουν σε αυτές Venture Capital, χρειάζεται να έχουν μια ελκυστική ιδέα, πλάνο και δομή.

Η ελκυστικότητα αυτή μπορεί να μεγαλώσει, όσο οι Startup βελτιώνουν τις λειτουργίες τους και την αξία τους.

Άλλη επενδυτική λύση, μπορεί να είναι και οι Angel Investors, οι οποίοι συνήθως επιλέγουν Startup εταιρείες στα πρώιμα στάδια.

Παρόλα αυτά, το ποσό που επενδύουν είναι σχετικά λιγότερο σε σύγκριση με αυτό των Venture Capital.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι ιδρυτές των Startup είναι σημαντικό να γίνονται μέλη ή ακόμα και να δημιουργούν κοινότητες Startup, οι οποίες φέρνουν σε επαφή επενδυτές με ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται για επενδύσεις.

 λάθη Start-Up
λάθη Start-Up

5. Έλλειψη πρότασης αξίας: Από τα πιο σημαντικά λάθη Startup εταιρειών

Η αξία που προσφέρει κάθε εταιρεία, μπορεί να την κάνει να ξεχωρίζει και σε περίπτωση που δεν το κάνει, τότε είναι πολύ πιθανό να αποτύχει.

Όσα προϊόντα ή υπηρεσίες και αν προσφέρει μια εταιρεία, δεν πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αν δεν προσφέρουν μια ικανοποιητική πρόταση αξίας στους πελάτες και στην αγορά.

Τέτοιες αποτυχημένες επιχειρήσεις είναι ανίκανες να διαφοροποιήσουν τις προσφορές τους από τον ανταγωνισμό.

Αυτό ίσως συμβαίνει, όταν η ομάδα της ίδρυσης δεν ασκεί ανταγωνιστική ανάλυση και εν τέλει χάνει από τον ανταγωνισμό.

Συνεπώς, οι ιδρυτές θα πρέπει να αποφύγουν λάθη εκκίνησης όπως αυτά.

Πρέπει να μελετήσουν ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ανταγωνιστές τους, ποιο είναι το μερίδιό τους στην αγορά και αν υπάρχει ένα περιθώριο για την Startup τους να ανθήσει.

Τέτοια ανάλυση θα βοηθούσε τις Startup εταιρείες να καθορίσουν, αν θα πρέπει να πάνε μπροστά με την ιδέα ή όχι.

6. Έλλειψη Επιχειρηματικού Μοντέλου (Business Model)

Είναι προφανές πως αν η Startup εταιρεία δεν έχει ένα καλά σχεδιασμένο επιχειρηματικό μοντέλο ή μοντέλο παραγωγής εισοδήματος, θα ξεμείνει από χρήματα.

Ένα επιχειρηματικό μοντέλο μιας Startup αντιπροσωπεύει τον τρόπο, με τον οποίο η επιχείρηση δημιουργεί αξία για τους πελάτες και αποκτά ένα μέρος από εκείνους τους πελάτες, για να παράγει κέρδη.

Το πιο μεγάλο λάθος που κάνουν είναι να σκέπτονται το επιχειρηματικό μοντέλο ως καθορισμένο και στατικό.

Τα επιχειρηματικά μοντέλα, είναι προσωρινά και πρέπει να εξελίσσονται και να βελτιώνονται συνεχώς, βασισμένα στις ανατροφοδοτήσεις των πελατών και στο οικοσύστημα στο οποίο η Startup λειτουργεί.

 7. Ανάπτυξη ακριβών προϊόντων

Σύμφωνα με μία μελέτη, το 18% των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν, αφού οι προσφορές τους είναι υπερβολικά ακριβές να αναπτύσσουν ή να παράγουν και τα περιθώρια τους είναι υπερβολικά χαμηλά, αφού καλύπτονται για δαπάνες ανάπτυξης.

Η κύρια πηγή του εισοδήματος για οποιαδήποτε επιχείρηση είναι το προϊόν ή οι υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες, που στοχεύει.

Συνεπώς, είναι πάρα πολύ σημαντικό το μοντέλο παραγωγής εισοδήματος μιας Startup εταιρείας να είναι συμφέρον.

8. Λάθος τιμολόγηση: Από τα πιο συνήθη λάθη Startup εταιρειών

Η τιμολόγηση μπορεί επίσης να επηρεάσει την πορεία των νεοφυών επιχειρήσεων, είτε οι προσφορές τους είναι υπερβολικά υψηλές είτε υπερβολικά χαμηλές.

Η προσφορά ακριβών προϊόντων ή υπηρεσιών, ίσως είναι αποτέλεσμα λάθος κατανόησης των αγοραστικών στόχων, ανάλυσης ανταγωνισμού ή αύξησης των λειτουργικών εξόδων.

Οι Startup εταιρείες πρέπει να επιβεβαιώνουν πως τιμολογούν τις προσφορές τους άριστα.

Πρέπει να επιβεβαιώνουν πως υπάρχει μία σωστή ισορροπία μεταξύ της προσιτής τιμής και της αποδοτικότητας, καθώς τιμολογούν τις προσφορές τους.

 λάθη Start-Up
λάθη Startup

9. Κακό Marketing

Το επόμενο από τη λίστα των λαθών των Startup, είναι πως οι ιδρυτές εκτελούν λάθος στρατηγικές marketing.

Οι Startup πρέπει να αναπτύσσουν μία αποτελεσματική στρατηγική διαφήμισης που παρουσιάζει τους διαύλους απόκτησης πελατών και τα δίκτυα διανομής.

Τέτοιο πλάνο πρέπει να αναπτυχθεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δραστηριότητες διαφήμισης των ανταγωνιστών.

Αυτό θα τους βοηθήσει στις πωλήσεις και θα οδηγήσουν προς το μονοπάτι της ανάπτυξης.

10. Απομάκρυνση από το αρχικό όραμα

Αυτό συμβαίνει όταν οι ιδρυτές μιας Start-Up εταιρείας είναι πάρα πολύ επικεντρωμένοι στο προϊόν, στην τεχνική του ανάπτυξη και στη βελτίωσή του.

Συνεπώς, εξαιτίας της βελτίωσης των προσφορών, οι ιδρυτές χάνουν το αρχικό τους όραμα και τον προσανατολισμό τους προς τον πελάτη. Δυστυχώς, αργότερα συνειδητοποιούν πως έχουν αποκλίνει από το αυθεντικό τους όραμα, και βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στην αποτυχία.

Συμπέρασμα για τα λάθη Startup εταιρειών

Οι δείκτες αποτυχίας μίας Startup είναι υψηλοί, ενώ οι δείκτες επιτυχίας είναι χαμηλοί.

Συμπερασματικά, οι νεοσύστατες εταιρείες συχνά κάνουν λάθη που μπορεί να είναι επιζήμια για την επιτυχία τους.

Είναι σημαντικό για τις Startup εταιρείες να αναγνωρίζουν αυτά τα λάθη και να λαμβάνουν μέτρα για την αποφυγή τους.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για επιτυχία και να αποφύγουν κοινές παγίδες που προκάλεσαν την αποτυχία πολλών νεοφυών επιχειρήσεων στο παρελθόν.

Τελικά, η επιτυχία μιας Startup εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά η αποφυγή αυτών των κοινών λαθών είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα.

Πηγή: KayoneConsulting

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας