Rothschild: Που Επενδύει η Ισχυρότερη Οικογένεια Του Κόσμου; Portfolio Analysis – Freedom24

Rothschild: Που Επενδύει η Ισχυρότερη Οικογένεια Του Κόσμου; Portfolio Analysis – Freedom24

Rothschild

Ήξερες ότι η οικογένεια Rothschild κατηγορείται από συνωμοσιολόγους πως ελέγχει σχεδόν όλες τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου;

Οι Rothschilds αποτελούν εδώ και αιώνες μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στον πλανήτη και μία από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο των επενδύσεων.

Σήμερα, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στα χρηματοοικονομικά, το real estate και άλλες βιομηχανίες και παραμένει μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο.

Πως όμως αυτή η οικογένεια κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των επενδύσεων;

Ας μάθουμε περισσότερα για εκέινη.

Ποια είναι η οικογένεια Rothschild;

Οι Rothschilds έχουν μια μακρά και πλούσια ιστορία που πάει πίσω παραπάνω από 200 χρόνια. 

Το ταξίδι της οικογένειας ξεκίνησε τον 18ο αιώνα με τον Mayer Rothschild, έναν Γερμανοεβραίο τραπεζίτη που ίδρυσε την τραπεζική δυναστεία της οικογένειας. 

Από εκεί και πέρα, η οικογένεια επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, και έγινε ένα από τα πιο ισχυρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες της επιτυχίας τους ήταν η καινοτόμος προσέγγισή τους στις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση. 

Πρωτοστάτησαν στη χρήση ομολόγων και άλλων μορφών χρέους για τη χρηματοδότηση κυβερνητικών έργων, γεγονός που τους επέτρεψε να συσσωρεύουν τεράστια ποσά πλούτου και επιρροής.

Η επιτυχία τους στον χρηματοπιστωτικό κόσμο δεν περιορίστηκε στην Ευρώπη, καθώς οι Rothschild διαδραμάτισαν επίσης καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Συνέβαλαν καθοριστικά στη χρηματοδότηση της αγοράς της Λουιζιάνα και στην κατασκευή του διατλαντικού τηλεγραφικού καλωδίου, τα οποία συνέβαλαν στην εδραίωση της θέσης των Rothschild ως μια από τις κορυφαίες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου.

Η οικογένεια Rothschild είναι γνωστή για τη φιλανθρωπία της και έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στις τέχνες, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τους ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Επιπλέον, διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που περιλαμβάνει ακίνητα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και φυσικά, το Ισραήλ.

Μάλιστα, η οικογένεια Rothschild έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι ελέγχουν τα χρηματοπιστωτικά συστήματα του κόσμου και χειραγωγούν τα παγκόσμια γεγονότα προς όφελός τους. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και δεν υποστηρίζονται από στοιχεία.

Αφού γνωρίσαμε την συγκεκριμένη οικογένεια, πάμε να δούμε την επενδυτική της φιλοσοφία.

Η επενδυτική φιλοσοφία των Rothschild

Η επενδυτική φιλοσοφία των Rothschild βασίζεται σε μια μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική που επικεντρώνεται στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. 

Δεν φοβούνται να είναι υπομονετικοί και να περιμένουν να παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, καθώς κατανοούν τη δύναμη του ανατοκισμού με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, εστιάζουν έντονα στο Value Investing, και μια από τις βασικές αρχές τους είναι η διαφοροποίηση, καθώς πιστεύουν στη διασπορά των επενδύσεών τους σε πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία.

Δίνουν επίσης μεγάλη έμφαση στην έρευνα, διασφαλίζοντας ότι κατανοούν σε βάθος τις δυνατότητες κάθε επένδυσης προτού λάβουν μια απόφαση.

Μια άλλη σημαντική πτυχή της επενδυτικής φιλοσοφίας των Rothschild είναι η βιωσιμότητα.

Αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι οι βιώσιμες πρακτικές είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία κάθε επένδυσης. 

Οι Rothschild όμως δεν ακολουθούν κάθε κύμα αναλαμβάνοντας μεγάλα ρίσκα. Αντιθέτως, ακολουθούν μια πειθαρχημένη προσέγγιση στη διαχείριση κινδύνου και είναι προσεκτικοί στις επενδυτικές τους αποφάσεις για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της αστάθειας της αγοράς.

Εφόσον είδαμε τώρα την επενδυτική φιλοσοφία των Rothschild, πάμε τώρα να δούμε τις 5 μεγαλύτερες θέσεις του, σύμφωνα με την 13F της Αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

1. Apple Inc.

Στην πρώτη θέση έχουμε την εταιρεία τεχνολογίας Apple Inc.

Αυτή την στιγμή οι Rothschilds κατέχουν επενδυτική θέση πάνω από 42 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια και αποτελεί την μεγαλύτερη επενδυτική θέση τους. 

Η Apple όπως όλοι ξέρουμε αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς στον κόσμο και είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο έχουν επενδύσει τόσα λεφτά στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Η Apple έχει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, με έσοδα που ξεπερνούν σταθερά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, η Apple είναι μια εξαιρετικά καινοτόμος και διαφοροποιημένη εταιρεία τεχνολογίας, με ισχυρή δέσμευση στον σχεδιασμό, την τεχνολογία και την εμπειρία χρήστη, και με αποδεδειγμένο ιστορικό παροχής προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής στους πελάτες της.

2. Chevron Corp

Στην επόμενη θέση έχουμε την εταιρεία ενέργειας Chevron Corp.

Οι Rothschilds αυτήν την στιγμή κατέχουν σχεδόν 24 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία ενέργειας.

Η Chevron δραστηριοποιείται στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και μεταφορά αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Η Chevron παράγει και πουλά ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πετρελαίου, όπως βενζίνη, ντίζελ, καύσιμα αεροσκαφών.

Έχει δραστηριότητες σε περισσότερες από 180 χώρες, με σημαντική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αφρική και την Ασία.

Rothschild

3. JPMorgan Chase & Co

Στην τρίτη θέση έχουμε την JPMorgan.

Αυτή την στιγμη κατέχουν επενδυτική θέση 21 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων. 

H JPMorgan αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε επενδυτικές υπηρεσίες, αλλά και σε τραπεζικές υπηρεσίες για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Η εταιρεία έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται πάνω από 200 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διαφοροποιημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Οι προσφορές προϊόντων της JPMorgan Chase περιλαμβάνουν:

  • καταναλωτικές και εμπορικές τραπεζικές υπηρεσίες, 
  • πιστωτικές κάρτες, 
  • επενδυτική τραπεζική,
  • υπηρεσίες αγοράς, 
  • διαχείριση περιουσίας, 
  • ιδιωτικά κεφάλαια

Η εταιρεία έχει επίσης σημαντική παρουσία στις αγορές στεγαστικών δανείων και χρηματοδότησης αυτοκινήτων.

Η JPMorgan Chase έχει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, με έσοδα που ξεπερνούν σταθερά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

4. Abbvie

Στην τέταρτη θέση έχουμε αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Abbvie.

Η επένδυση που έχουν κάνει οι Rothschild ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί και αυ΄τη μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις τους.

Η AbbVie δημιουργήθηκε ως spin-off της Abbott Laboratories, μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ιατρικών συσκευών και υγειονομικής περίθαλψης που ιδρύθηκε το 1888.

Η AbbVie ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παράγει και πουλάει φαρμακευτικά προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει μερικά από τα φάρμακα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Δύο από αυτά είναι: 

  • Το Humira, μια ανοσολογική θεραπεία για παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και 
  • Το Imbruvica, μια θεραπεία καρκίνου για ασθενείς με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος.

Συνολικά, η AbbVie είναι μια εξαιρετικά καινοτόμος και διαφοροποιημένη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, με ισχυρή δέσμευση για την ανάπτυξη και την παροχή θεραπειών που αλλάζουν τη ζωή σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

5. Berkshire Hathaway

Στην τελευταία θέση έχουμε την εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Berkshire Hathaway.

Αυτή την στιγμή η οικογένεια Rothschild κατέχει επενδυτική θέση που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Berkshire Hathaway αποτελεί την εταιρεία του διάσημου επενδυτή Waren Buffett, για το Portfolio του οποίου είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο βίντεο (άρθρο), και μια εταιρεία με φοβερή ανάπτυξη.

O Warren Buffett, θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές όλων των εποχών.

Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία έχει σταθερά καλύτερες επιδόσεις από την ευρύτερη αγορά και είναι γνωστή για τη μακροπρόθεσμη επενδυτική της φιλοσοφία και τη δέσμευσή της για επενδύσεις αξίας.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο μετοχών σε άλλες κορυφαίες εταιρείες, όπως η Apple, η Coca-Cola, η Bank of America και η American Express.

Η Berkshire Hathaway έχει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, με έσοδα που ξεπερνούν σταθερά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Rothschild: Συμπέρασμα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επενδυτική φιλοσοφία της οικογένειας Rothschild βασίζεται στις συγκεκριμένες εμπειρίες τους και μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους τους επενδυτές. 

Είναι πάντα σημαντικό να λαμβάνει κανείς υπόψη του, τους δικούς του επενδυτικούς στόχους, την ανοχή κινδύνου και την ατομική οικονομική κατάσταση πριν λάβει επενδυτικές αποφάσεις.

Freedom24

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις μία από τις μετοχές που αναφέρονται παραπάνω, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ. 

Το άνοιγμα λογαριασμού διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις κατάθεση από κάρτα ή μέσω τράπεζας και είσαι έτοιμος να αγοράσεις την πρώτη σου μετοχή. 

*Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
*Αυτό το βίντεο/άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή. Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links της Freedom24 που χωρίς κόστος για εσάς, μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας