Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις

Όταν θέλουμε να διαλέξουμε ένα μέρος για να μείνουμε τότε λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας πολλούς παράγοντες. Το Economist Intelligence Unit συγκεντρώνοντας τους πιο σημαντικούς δημιούργησε τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς.

Οι παράγοντες αυτοί είναι:

  • Σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης εγκληματικότητας, της τρομοκρατικής απειλής και της απειλής των στρατιωτικών συγκρούσεων.
  • Υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας και της ποιότητας της δημόσιας και ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης.
  • Πολιτισμός και περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, του βαθμού διαφθοράς, του επιπέδου λογοκρισίας και τη διαθεσιμότητα αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας και της ποιότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  • Οι υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας των οδικών δικτύων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ύπαρξη καλής ποιότητας σπιτιών, η ποιότητα των τηλεπικοινωνιών και η ποιότητα των υδάτινων και ενεργειακών πόρων.

Στην κορυφή της λίστας για το 2018 βρίσκεται η Βιέννη, εκθρονίζοντας, για πρώτη φορά μετά από 7 συνεχόμενα χρόνια, τη Μελβούρνη από την πρώτη θέση.

Εκτός από τον Καναδά και την Αυστραλία που έχουν από τρεις πόλεις, δυναμική είναι και η παρουσία της Ιαπωνίας.  Οσάκα και το Τόκιο βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, στην τρίτη και στην έβδομη θέση αντίστοιχα, χάρη στη μείωση των ποσοστών εγκληματικότητας καθώς και στη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών. Η Οσάκα ξεχωρίζει ιδιαίτερα, αφού ανέβηκε έξι θέσεις, κλείνοντας το χάσμα με τη Μελβούρνη.

Η Ευρώπη έχει δυο “εκπροσώπους”, καθώς εκτός από τη Βιένη που είναι στην πρώτη θέση, έχει και την Κοπεγχάγη στην ένατη. Όμως, απουσιάζουν το Αμβούργο και το Ελσίνκι που βρίσκονταν στην προηγούμενη λίστα.

Αναλυτικά η λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις:

Πηγές: CNN , Business Insider

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !