Έρευνα: Οι Αμερικανοί φοβούνται την Αποκάλυψη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Έρευνα: Οι Αμερικανοί φοβούνται την Αποκάλυψη της Τεχνητής Νοημοσύνης

AII-1024x604

Μια μέρα, τα ρομπότ θα αναλάβουν την εξουσία και αυτό θα είναι από “κακό” έως “πολύ κακό”. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Διαχείρισης της ΑΙ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης , πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ένα μέλλον, όπου οι μηχανές AI γίνονται πολύ έξυπνες.
Όταν ρωτήθηκε τι είδους επίδραση θα είχε η μηχανική ευφυΐα υψηλού επιπέδου στην ανθρωπότητα, το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ήταν αρνητική, ενώ το 12% προτίμησε την επιλογή “πολύ κακή, ενδεχομένως ανθρώπινη εξαφάνιση”. Μόνο το 27% των ερωτηθέντων πιστεύει σε θετικό αποτέλεσμα, το 21% απάντησε ότι η AI δεν θα αλλάξει το μέλλον και το 18% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι επιπτώσεις θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη.
Όταν ζητήθηκε να εξεταστεί ένα αρνητικό μελλοντικό αποτέλεσμα της τεχνολογίας AI, οι Αμερικανοί κατέταξαν την αποκάλυψη της τεχνητής νοημοσύνης ως πιο καταστροφική από την πιθανή αποτυχία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, παρόλο που οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί.
Οι ερωτηθέντες της μελέτης ανέφεραν ότι θα εμπιστευόταν τους πανεπιστημιακούς ερευνητές περισσότερο για την οικοδόμηση και την υπεύθυνη διαχείριση της τεχνολογίας AI, ενώ ο αμερικανικός στρατός βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Επίσης, περισσότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται τη Microsoft για την τεχνολογία AI (44%) από την Amazon (41%), την Google (39%), την Apple (36%) ή το Facebook (18%).
Συνολικά, μεγάλη πλειοψηφία Αμερικανών συμφώνησε ότι τα ρομπότ και άλλα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης χρειάζονται προσεκτική εποπτεία. Παρά τους φόβους, περισσότεροι Αμερικανοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί υψηλού επιπέδου ΑΙ από όσους διαφώνησαν.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ερωτηθέντες υποτίμησαν την επικράτηση της τεχνολογίας AI. Ενώ οι Αμερικανοί ορθώς υποθέτουν ότι τα αυτοοδηγούμενα οχήματα και οι εικονικοί βοηθοί χρησιμοποιούν μηχανισμούς AI και μηχανικής μάθησης, λιγότεροι σκέφτηκαν το Netflix, τη Μετάφραση Google ή την Αναζήτηση Google ως προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες.

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.