Πρόσεχε που δίνεις την ψήφο σου!

Πρόσεχε που δίνεις την ψήφο σου!

election

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη
Πλησιάζουν και πάλι οι εκλογές. Υποψήφιοι ξεχύνονται από εδώ και από εκεί ζητώντας ψήφους και προσπαθώντας να κερδίσουν τη συμπάθειά μας, σελίδες στο Facebook μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις, νέα και τις επιτυχίες του εκάστοτε δήμου τους.
Πρέπει να αναρωτηθούμε: με ποια κίνητρα ψηφίζουμε τους εκάστοτε πολιτικούς; Τι είναι αυτά που αποζητάμε από αυτούς; Ψηφίζουμε με βάση του προσωπικό συμφέρον ή το γενικότερο καλό; Ψηφίζουμε επειδή θεωρούμε πως έτσι θα ωφεληθούμε ή επειδή θέλουμε ο τόπος μας να γνωρίσει καλύτερες ημέρες; Μήπως έχουμε και εμείς ευθύνη όταν ψηφίζουμε ανάξιους ηγέτες;
Ο κόσμος μας δεν αλλάζει από κανέναν άλλον. Εμείς είμαστε εκείνοι που αλλάζοντας τον εαυτό μας, θα οδηγηθούμε και στη βελτίωση του κόσμου μας. Αν παραμερίσουμε το εγώ μας και βάλουμε προτεραιότητα το ομαδικό καλό, αν ψηφίσουμε τον ηγέτη τον οποίο θεωρούμε πραγματικά ικανό να επιτελέσει τα καθήκοντά του και όχι επειδή θα μας τακτοποιήσει σε μία θεσούλα στο δημόσιο, τότε ίσως ο κόσμος μας αρχίσει να γίνεται καλύτερος. Ας σκεφτόμαστε πως όταν ψηφίζουμε, πρέπει να θεωρούμε ικανό εκείνον από τον οποίο ζητάμε στην ουσία να ηγηθεί, όχι απλά να τον θεωρούμε θελκτικό εξωτερικά ή να περιμένουμε να μας βοηθήσει σε διάφορα προσωπικά συμφέροντα.
Πρόσεχε πού δίνεις την ψήφο σου, πρόσεχε σε ποιον δίνεις δύναμη. Δεν είναι μία απόφαση που αφορά και επηρεάζει μόνο εσένα, είναι μία επιλογή που αφορά όλους εμάς και έχει συνέπειες και στη δική μας ζωή. Για αυτό, ας καλλιεργήσουμε τα ανθρωπιστικά μας συναισθήματα, ας διευρύνουμε την παιδεία μας και ας σκεφτόμαστε το γενικό καλό.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας