Υπάρχουν τελικά χαρισματικοί άνθρωποι;

Υπάρχουν τελικά χαρισματικοί άνθρωποι;

33870486865_c4be14daa8_o-1600x720

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Υπάρχουν τελικά χαρισματικοί άνθρωποι; Άνθρωποι οι οποίοι μαγνητίζουν τους άλλους, προκαλώντας τους θαυμασμό και την επιθυμία να τους μοιάσουν; Ακόμα και αν όλοι έχουμε δεξιότητες, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι καταφέρνουν να μαγνητίζουν με την παρουσία τους το χώρο στον οποίο θα βρεθούν. Αυτή είναι μία δεξιότητα η οποία είναι έμφυτη ή καλλιεργείται;

Μπορούμε να διακρίνουμε τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί χαρισματικός; Ας δούμε μερικά από αυτά τα γνωρίσματα τα οποία διακατείχαν σπουδαίες ηγέτες και προσωπικότητες στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

    • Οι χαρισματικοί άνθρωποι είναι άτομα με βαθιά πίστη στον εαυτό τους. Δεν επιτρέπουν στην κριτική των άλλων να ορίζει την αυταξία τους, δε στηρίζουν την οντότητά τους στην αποδοχή των άλλων. Αυτό τους απελευθερώνει και αυτό είναι και το βασικό κλειδί της επιτυχίας στη ζωή.
    •  Οι χαρισματικοί άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή, έχουν το στόχο τους και προσπαθούν να τον κατακτήσουν, ανεξαρτήτως αποτυχιών και ατυχιών. Πάντοτε προσπαθούν, βρίσκουν τρόπους και δε χάνουν ποτέ το θάρρος τους.
    •  Ένας άνθρωπος θεωρείται χαρισματικός όταν έχει καλλιεργήσει εντός του τη συναισθηματική νοημοσύνη, δηλαδή το αίσθημα της αγάπης για τους άλλους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που κερδίζουν στην επικοινωνία, είναι εκείνοι που δείχνουν ενδιαφέρον για το πρόβλημα του άλλου, συμμετέχουν σε γόνιμο διάλογο επίλυσης προβλημάτων, παρακολουθούν με προσοχή το συνομιλητή τους.
    • Οι χαρισματικοί άνθρωποι δίνουν σημασία στη στάση του σώματός του. Το ορθό περπάτημα δίχως το καμπούριασμα, φανερώνει άνθρωπο με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση.
    • Ένας πραγματικά χαρισματικός άνθρωπος πάντοτε θέλει να μαθαίνει. Έχει τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά, είναι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, θέλει να προοδεύει και βελτιώνεται. Διαβάζει, παρακολουθεί, ρωτάει, πάντοτε θέλει να κρατάει το ωφέλιμο και αυτό που τον εξελίσει.

Τα γνωρίσματα των χαρισματικών ανθρώπων, κυρίως, είναι αυτά. Μπορούμε να πούμε πως ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μάθει να διεκδικεί και να ελίσσεται, έχει τη δυνατότητα να χτίσει επιτυχημένες επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, να φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Μπορείς και εσύ να γίνεις ένας χαρισματικός άνθρωπος, αρκεί να ανακαλύψεις το διαμάντι που υπάρχει μέσα σου!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας