Το χρηματιστήριο είναι μία αγορά, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στις ταραχές. Οι αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα επηρεάζουν τους δείκτες της ή μάλλον παραεπηρεάζουν τους δείκτες της. Γενικά το χρηματιστήριο δεν φημίζεται για τις ομαλές του μεταβολές. Όμως παραμένει ένας καθρέφτης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.
Ο Κορωναϊός, ένα επίκαιρο και σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των ανθρώπων παγκοσμίως, έρχεται και μεταβάλει αρνητικά τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Πώς γίνεται ένας ιός να επηρεάζει έναν δείκτη χρηματιστηρίου;
Το χρηματιστήριο στηρίζεται στις αποφάσεις που παίρνει το οικονομικό σύστημα και με την επιχειρηματικότητα να έχει παγώσει στις χώρες-βάσεις της παγκόσμιας οικονομίας λόγω Κορωναϊού (πχ Κίνα, Ιαπωνία) και η οικονομία με την σειρά της έχει επιβραδυνθεί. Αυτό έχει ως αντίκτυπο οι δείκτες να πέσουν. Οι δείκτες στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε επίπεδα capital-controls, όμως δεν είναι αυτή προφανώς η κατάσταση στην οικονομία. Ο φόβος και η αβεβαιότητα είναι από τους κινδύνους που επηρεάζουν αρνητικά τους δείκτες. Έτσι, ο φόβος ότι ο Κορωναϊός θα έρθει στην Ελλάδα (πράγμα που έγινε) και θα προκαλέσει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην Κίνα ή στην Ιταλία κάνει τους επενδυτές να επιλέγουν πιο ασφαλείς χώρες να επενδύσουν τα λεφτά τους με αποτέλεσμα ο δείκτης να πέφτει.
Άρα ο ιός επηρεάζει ουσιαστικά τον ανθρώπινο παράγοντα όπου στηρίζεται όλη οι επιχειρηματικότητα και η παραγωγή μιας χώρας. Οπότε μια τέτοια μεταβολή στην καθημερινότητα του ανθρώπου επηρεάζει αντίστοιχα το χρηματιστήριο.
Μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την ακριβείς εικόνα της πραγματικής οικονομίας αλλά μας παρουσιάζει την διάθεση τον επενδυτών και πως αυτοί αξιολογούν την κατάσταση της.