Τα IPO’s που ανυπομονούμε να δούμε το 2020

Τα IPO’s που ανυπομονούμε να δούμε το 2020

bnb

Κάθε χρόνο ανυπομονούμε να δούμε τις αγαπημένες μας unicorns εταιρείες να κάνουν το ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο. Μπορεί η πανδημία του COVID-19 να έχει αλλάξει κάποια δεδομένα, υπάρχουν ορισμένα IPO’s όμως που ανυπομονούμε να δούμε έστω και αργότερα μέσα στο έτος. Αν δε γνωρίζετε τι είναι το IPO μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.
 
1) Airbnb
Είναι κάτι που αναμένεται αρκετό καιρό και η εταιρεία μάλιστα προσέλαβε ως CFO έναν βετεράνο της Amazon. Το 2019 ήταν μια καλή χρονιά με 2 εξαγορές, αυτή της HotelTonight και της Gaest.com. Φυσικά το 2020 μπήκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για μια εταιρεία  σαν αυτή στον κλάδο του travel & hospitality, όμως η Airbnb δεν έχει δείξει σημάδια πως θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για IPO μέσα στο 2020, ακόμα και αν αναγκάστηκε να απολύσει το 25% του προσωπικού της.
 
2) Robinhood
Η εφαρμογή αγοραπωλησίας μετοχών με μηδενική προμήθεια σκοπεύει επίσης να κάνει σύντομα IPO, σε άγνωστη έως τώρα ημερομηνία. Είχαμε γράψει πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα πως η εταιρεία έλαβε επένδυση $280 εκατ. που εκτόξευσε την αξία της στα $8 δισ.!

 
3) Warner Music Group
Αν και η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, αποτελεί μια περίπτωση που χρειάζεται προσοχή. Με την άνοδο των streaming services ο εν λόγω κλάδος φαίνεται να έχασε τα πατήματά του τα τελευταία χρόνια, όμως η WMG με 4% αύξηση εσόδων year-on-year, ίσως είναι σε καλύτερο δρόμο από τις ανταγωνίστριές της.
 
4) ZoomInfo
Δεν έχει σχέση με την πασίγνωστη (πλέον) Zoom, καθώς πρόκειται για εταιρεία που προσφέρει market intelligence  σε ομάδες πωλήσεων και marketing. Φαίνεται πως η πανδημία δεν έχει χαλάσει τα σχέδιά της για φετινό IPO, καθώς στοχεύει να “σηκώσει” $500 εκατ.
Ελπίζουμε πως η πανδημία δε θα έχει μεγάλη επίπτωση στα φετινά IPO’s καθώς υπάρχουν πολλά ακόμη πολυαναμενόμενα.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.