Αυτές είναι οι 8 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου

Αυτές είναι οι 8 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου

pagosmia oikonomia

Κοιτάζοντας το παγκόσμιο ΑΕΠ (Τι είναι το ΑΕΠ;) σε σταθερές τιμές του 2017, αλλά προσαρμοσμένη στην αγοραστική δύναμη / κόστος ζωής, η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2019 και θα παραμείνει το 2020, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Ενώ η κινεζική οικονομία προβλέπεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αυξηθεί κατά 1,2% το 2020, ένα ποσοστό ανάπτυξης πολύ χαμηλό για τα δεδομένα της, λόγω της πανδημίας του ιού κορονοϊού, οι ΗΠΑ που βρίσκονται στη δεύτερη θέση της λίστας αναμένεται να μειώσουν το ΑΕΠ των 20,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά σχεδόν 6%.
Οι ασιατικές χώρες μεταξύ των 8 μεγαλύτερων οικονομιών παρουσίασαν τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, ακόμη και εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Οι οικονομίες της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να υποχωρήσουν το 2020, μια μοίρα που μοιράζονται με την Ιαπωνία, που αποτελεί παραδοσιακό βιομηχανικό έθνος.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Κίνα και οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην κορυφή της κατάταξης το 2024, ενώ η Ινδονησία αναμένεται να ξεπεράσει τη Γερμανία. Μέχρι το 2030, η Ινδία αναμένεται να προσπεράσει τις ΗΠΑ ως τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. Εκείνη την εποχή η Κίνα επίσης θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο από την άποψη του ονομαστικού ΑΕΠ, μια θέση που εξακολουθούν να κατέχουν οι ΗΠΑ.
Να αναφέρουμε ότι τη δεκάδα συμπληρώνουν Γαλλία και Βραζιλία ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 53η θέση της λίστας.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.