Η Startup που θέλει να εξαλείψει την παγκόσμια πείνα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Σε ολόκληρο τον κόσμο τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δύο καταστάσεις. Είτε έχουν αρκετό φαγητό στον τραπέζι, από το οποίο ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει στα σκουπίδια (περίπου 1.6 δισ. τόνοι κάθε χρόνο ή το 1/3 του φαγητού που παράγεται παγκοσμίως), είτε ανήκουν στα 1 δισ. άτομα που υποσιτίζονται λόγω έλλειψής του.

Δυστυχώς το βασικό πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά που δεν τρώνε όλα τα λαχανικά τους, αλλά οι βιομηχανίες. Συνεχώς πετιέται φαγητό όταν δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση στην αγορά, όταν προκαλούνται ζημιές κατά την μεταφορά του ή όταν εστιατόρια δεν υπολογίζουν σωστά τη ποσότητα που χρειάζονται.

Έτσι ο Alexander Piutti και η Startup του, SPRK.global με έδρα το Βερολίνο, θέλει να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς σπατάλη τροφίμων. Με την χρήση AI θα εντοπίζει μοτίβα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα φαγητού ώστε αυτό να πηγαίνει στο σωστό μέρος όταν υπάρχει ανάγκη. Δηλαδή θα συνδέονται όλοι οι παίχτες της αλυσίδας αυτής και η πλεονάζουσα προσφορά φαγητού θα αναδιανέμεται.

Λύνοντας αυτό το πρόβλημα θα εξοικονομηθούν τεράστιες ποσότητες χρημάτων, θα βοηθηθούν οι αγρότες, το περιβάλλον και θα μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στα νοικοκυρία με πλεόνασμα φαγητού και αυτών με έλλειμμα.

Είναι ένα φιλόδοξο σχέδο, αλλά ταυτόχρονα πρακτικό και με βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που συμβάλλει στη κυκλική οικονομία.

 

Πηγή: sifted.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !