3 μικρές συνήθειες που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή

3 μικρές συνήθειες που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή

maxresdefault

Όλοι θέλουμε να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, να αποκτήσουμε καλύτερες συνήθειες και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε αυτή τη μετάβαση προς μια καλύτερη και παραγωγικότερη καθημερινότητα;
Μια απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πως οι μικρές πράξεις – όταν εκτελούνται σωστά – οδηγούν σε μεγάλα αποτελέσματα. Μπορεί κάποια πράγματα να φαίνονται στην αρχή μικρά και ασήμαντα, όμως μπορούν να ανατοκιστούν στα μεγάλα αυτά αποτελέσματα.
Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε ένα σύστημα και ένα σύνολο συνηθειών γύρω από αυτό. Μερικές από τις συνήθειες αυτές μπορεί να είναι:
1) Πίεσε τον εαυτό σου να κάνει πράγματα ακόμα και όταν δεν έχεις όρεξη
Κάθε μέρα διάλεξε ένα μικρό επίτευγμα και ολοκλήρωσέ το ακόμα και αν δεν έχεις όρεξη. Από το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου, μέχρι να πηγαίνεις για τρέξιμο και να μαγειρεύεις αντί να παραγγέλνεις.
Όταν το κάνεις αυτό για μερικές μέρες συνεχόμενα θα διαπιστώσεις πως το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το “επίτευγμα”, αλλά η συνήθειά σου να παρατάς πράγματα που βαριέσαι να κάνεις. Άπαξ και κάνεις όμως το πρώτο βήμα και ολοκληρώσεις αυτό που θες, νιώθεις μια υπερηφάνια.
Και έται μπορείς να κάνεις την μετάβαση από τα μικρά επιτεύγματα στα πιο μεγάλα.
2) Προετοιμάσου για την επόμενη ημέρα πριν κοιμηθείς
Φτιάξε μια λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα και έλεγξε το πρόγραμμά σου. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να κυλήσει η μέρα πιο εύκολα.
Αν έχεις πλάνο, θα τελειώνεις πιο γρήγορα με τις υποχρεώσεις σου. Δεν είναι κάποιο μυστικό, απλά λογική.
3) Σημείωσε κάθε ιδέα σου
Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας είναι το: “Δεν πειράζει, θα το θυμάμαι”.
Μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορούμε να αποκτήσουμε είναι να σημειώνουμε αμέσως μια ιδέα που μας έρχεται στο μυαλό ή ακόμα και κάτι μικρό και ασήμαντο. Το σημαντικό είναι να χτιστεί η συνήθεια.
Ο Richard Branson μάλιστα κουβαλάει πάντα μαζί του ένα μπλοκάκι για να γράφει τις ιδέες που του έρχονται, υποχρεώσεις που προκύπτουν ή παράπονα πελατών και υπαλλήλων.
 
Μερικές φορές για να πετύχει κανείς τους στόχους του δεν χρειάζονται απότομες και μεγάλες αλλαγές που δεν μπορεί να διαχειριστεί, αλλά μικρές συνήθειες που αργά και σταθερά βελτιώνουν τη καθημερινότητα και νοοτροπία μας.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.