Αυτός είναι ο ταχύτερα αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Αυτός είναι ο ταχύτερα αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Jay-S-Walker-1

Κάθε χρόνο, τα άτομα που προστίθονται στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του κόσμου αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Μάλιστα υπάρχουν κάτι παραπάνω από 2.000 δισεκατομμυριούχοι, με τις ΗΠΑ να ευθύνονται για 614 από αυτούς.

Άλλοι χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να χτίσουν τη περιουσία τους, όπως ο Richard Branson και ο Jeff Bezos, ενώ άλλοι τα κατάφεραν σε αρκετά σύντομο διάστημα όπως ο Elon Musk.

Υπάρχει ένα άτομο όμως που αν και όχι γνωστό, κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο. Το όνομα του ανθρώπου αυτού ειναι Jay Walker και χρειάστηε μόλις ένα χρόνο για να φτάσει η περιουσία του το ένα δισακετομμύριο δολλάρια!

Ο Walker αυτή τη στιγμή είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Walker Digital, ενός εργαστηρίου R&D το οποίο δημιουργεί εταιρικά συστήματα. Κατέχει επίσης πάνω από 900 πατέντες για δικές του εφευρέσεις και ως εκ τούτου έχει παρομοιαστεί ως ο σύγχρονος Thomas Edison.

O Jay Walker έβγαλε αρκετά χρήματα από την πρώτη του εταιρεία, τη New Sub Services, η οποία του επέτρεψε να ιδρύσει στη συνέχεια την Priceline.com. Μια πλατφόρμα πώλησης αεροπορικών εισητηρίων και κράτησης ξενοδοχείων.

Μόλις έναν χρόνο από την ίδρυσή της η Priceline εντάχθηκε στο χρηματιστήριο, κάτι που έκανε τον Walker αμέσως δισεκατομμυριούχο!

Αυτό ήταν το συντομότερο χρονικό διάστημα που έγινε κάποιος δισεκατομμυριούχος, ξεπερνώντας ακόμα και τον Evan Spiegel της Snapchat, ο οποίος είναι ένα από τα πιο σύγχρονα success stories.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.