Έκθεση ΟΟΣΑ: Μείωση τα τελευταία 10 χρόνια στις κοινωνικές δαπάνες παγκοσμίως – Η θέση της Ελλάδας

Έκθεση ΟΟΣΑ: Μείωση τα τελευταία 10 χρόνια στις κοινωνικές δαπάνες παγκοσμίως – Η θέση της Ελλάδας

social_protection_resize

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ οι κοινωνικές δαπάνες ως μερίδιο του ΑΕΠ (Τι είναι το ΑΕΠ;) έχουν γενικά μειωθεί στις χώρες του ΟΟΣΑ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Παρόλα αυτά η Γαλλία παραμένει η χώρα που είναι πιο γενναιόδωρη όσον αφορά τις κοινωνικές παροχές της. Το 2019, σχεδόν το 1/3 του γαλλικού ΑΕΠ δαπανήθηκε για κοινωνικές υπηρεσίες από την κυβέρνηση. Η Φινλανδία διαθέτει το επόμενο υψηλότερο ποσοστό δαπανών με 29%.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περισσότερες σκανδιναβικές χώρες εμφανίζονται ψηλά στην κατάταξη. Η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία ξόδεψαν περισσότερο από το 25%. Η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και το Βέλγιο δίνουν επίσης προτεραιότητα στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές.

Οι χώρες του ΟΟΣΑ που ξοδεύουν εκπληκτικά λίγα για κοινωνικά αίτια είναι η Ολλανδία (16,1%), η Ιρλανδία (13,4%) και η Νότια Κορέα (12,2%). Στον ΟΟΣΑ, μόνο η Τουρκία, η Χιλή και το Μεξικό είχαν χαμηλότερα ποσοστά δαπανών.

Η Ελλάδα με 24% του ΑΕΠ της βρίσκεται στην 11η θέση της λίστας των χωρών του ΟΟΣΑ και πάνω από το μέσο όρο αυτών, που είναι 20%

Θες να έχεις τα καλύτερα άρθρα της εβδομάδας μαζεμένα σε ένα email; Αν ναι, τότε πήγαινε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας μας, κάνε εγγραφή στο πλαίσιο που θα βρεις για το newsletter μας και κάθε Δευτέρα θα το έχεις έτοιμο στο email σου! Μην ανησυχείς, δεν θα σπαμάρουμε 😉

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.