Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Tesla στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Tesla στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων;

tesla ανταγωνισμός

Ενώ η Tesla είναι η πιο γνωστή εταιρεία στην αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αρκετές εταιρείες συμμετέχουν σε αυτή την αγορά. Από αυτές η ελβετική τράπεζα UBS προβλέπει ότι έως το 2025 μόνο δύο από αυτές θα κυριαρχήσουν στην αγορά.

Φυσικά, η πρώτη είναι η Tesla του Elon Musk. Όμως υπάρχει μια άλλη ανερχόμενη εταιρεία που θα την ανταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια.

Είναι ο γίγαντας αυτοκινήτων Volkswagen VWAGY, που έχει αναδειχθεί ως ο ισχυρότερος ανταγωνιστής της Tesla στην παγκόσμια αγορά αυτού του τύπου οχημάτων.

Η αύξηση του ανταγωνισμού της Tesla

Η ελβετική τράπεζα UBS ενημέρωσε πρόσφατα τις προβλέψεις της για το πόσο γρήγορα θα υιοθετηθούν τα ηλεκτρικά οχήματα από τον κόσμο. Πλέον προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν το 100% της αγοράς αυτοκινήτων έως το 2040!

Αυτό σημαίνει ότι η μάχη της Tesla για να είναι η κυρίαρχη αυτοκινητοβιομηχανία θα ενταθεί περισσότερο από ποτέ.

Οι αναλυτές της UBS προβλέπουν ότι η Tesla και η Volkswagen θα είναι οι παγκόσμιοι ηγέτες στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.

Η VW αναμένεται να ισοφαρίσει της εταιρεία του Musk όσον αφορά τον συνολικό όγκο των οχημάτων που θα πουληθούν το 2022. Τότε εκτιμάται πως και οι δύο εταιρείες μπορούν να παραδώσουν περίπου 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα η κάθε μία!

Σε ποια αγορά η Volkswagen προηγείται

Ο Όμιλος Volkswagen κατέχει μάρκες όπως Audi, Porsche, Bentley, Bugatti και Lamborghini.

Πέρυσι, η εταιρεία ξεπέρασε την Tesla και έγινε ο πιο κυρίαρχος όμιλος ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο πίσω από την Κίνα για αυτά τα οχήματα. Η VW ελέγχει πλέον μεταξύ 20% και 25% της αγοράς αυτής της βασικής περιοχής.

Η UBS χαρακτηρίζει τη Volkswagen ως την «καλύτερη ιστορία μετάβασης EV» στον παγκόσμιο τομέα κατασκευής αυτοκινήτων.

Σε ποιους τομείς προηγείται η Tesla

Βέβαια, η Tesla ηγείται ακόμα της Volkswagen σε ορισμένους κρίσιμους τεχνικούς τομείς.

Το πιο σχετικό μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα είναι το λογισμικό.

Όμως, η εταιρεία της Elon Musk ξεπερνά επίσης τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο το ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, την ψηφιοποίηση και τα αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης.

Πηγή: Entrepreneur

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.