Πού βοηθάει ο εθελοντισμός και πώς να τον συμπεριλάβεις στο Linkedln;

Πού βοηθάει ο εθελοντισμός και πώς να τον συμπεριλάβεις στο Linkedln;

5de51c112500004f19d2ed92

Η αγορά εργασίας είναι πολύ ανταγωνιστική και οι πιθανοί εργοδότες θέλουν να δουν τι σε κάνει να ξεχωρίζεις σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Ο εθελοντισμός μπορεί να το πετύχει αυτό αφού προβάλλοντας ότι συμμετέχεις σε σημαντικές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο σου, θα δείξεις ότι είσαι ένα ολοκληρωμένο άτομο με ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Είναι δυνατόν ο εθελοντισμός να σε βοηθήσει να βρεις δουλειά και αν ναι πώς;

Μέσα από τον εθελοντισμό σε διάφορες δράσεις, όπως αιμοδοσία, συμμετοχή σε events, συμμετοχή σε startups, σε εθελοντικούς οργανισμούς μπορείς να αναπτύξεις και να βελτιώσεις νέες δεξιότητες.

Μπορείς να αναπτύξεις δεξιότητες που ήδη κατέχεις ή να δημιουργήσεις νέες. Οι δεξιότητες που αποκτάς από τον εθελοντισμό είναι πολύτιμες και έτσι μπορείς να ξεχωρίσεις σε μία πιθανή συνέντευξη.

Θα βρεις εκατομμύρια άρθρα τα οποία θα περιλαμβάνουν θεωρητικά τα οφέλη του εθελοντισμού, πάμε όμως να τα δούμε στην πράξη μέσα από ένα παράδειγμα.

Δημιουργία ενός Event

Ο εθελοντισμός ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου, σε ενεργοποιεί, αισθάνεσαι παραγωγικός και χρήσιμος. Οπότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία να συμμετάσχεις στην διεκπεραίωση ενός event.

Ξεκινώντας αυτό σου το ταξίδι καλείσαι να επιλέξεις την θέση που θα κατέχεις στο event. Θα είσαι head manager, community manager ή marketing manager; Οπότε μέσα από αυτή σου την απόφαση παίρνεις πρωτοβουλίες. Σε κάθε δουλειά θεωρείται ανεκτίμητο προσόν να αναλαμβάνεις ευθύνη.

Μέσα σε μία ομάδα καλείσαι να κοινωνικοποιηθείς και συνεπώς να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Ταυτόχρονα γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, οπότε δικτυώνεσαι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον ίσως θα ανοιχτούν περισσότερες πόρτες εργασίας.

Ο εθελοντισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά. Είναι μία συνεχής αλληλεπίδραση με ανθρώπους για να γίνεις ομαδικός παίκτης. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η συνεργασία μέσα σε μία επιχείρηση είναι το Α και το Ω.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του event θα προκύψουν διάφορα προβλήματα που πρέπει αν επιλυθούν. Καλό θα ήταν λοιπόν να νιώσεις σίγουρος για τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να δώσεις μια λύση. Κατά αυτό τον τρόπο εκπαιδεύεσαι στο να αντιδράς σωστά σε τυχόν δυσκολίες.

Αν θέλεις να αποκτήσεις ηγετικές ικανότητες τότε θα πρέπει να επιλέξεις θέσεις που απαιτούν περισσότερες ευθύνες. Στη προκειμένη περίπτωση, η σωστή θέση για εσένα είναι αυτή του head manager.

Τέλος μέσα από την τριβή μπορεί να ανακαλύψεις καινούργια ενδιαφέροντα και να θέσεις καλύτερα τους επαγγελματικούς σου στόχους. Αν δεν είσαι σίγουρος για το επαγγελματικό σου μέλλον, αισθάνεσαι αποσυνδεδεμένος ή πνιγμένος, αυτός ο τρόπος αυτο-ανακάλυψης, μπορεί να σε ωφελήσει.

Εθελοντισμός και LinkedIn

Καταχώρησε στο βιογραφικό σου και στο προφίλ σου στο LinkedIn με λεπτομέρειες τις εθελοντικές σου εμπειρίες και τις χρονικές περιόδους που εργάστηκες. Πρόσθεσέ τες στην επαγγελματική σου εμπειρία και στην περίληψη, όπου γράφεις για τα κίνητρά σου.

Μην χρησιμοποιήσεις τη λέξη “Εθελοντής” στον τίτλο αλλά στην περιγραφή του ρόλου σου. Αυτό ενισχύει την ανιδιοτέλειά σου, γιατί καταχωρώντας μία εθελοντική εμπειρία ως επαγγελματική θέση, της δίνεις το σεβασμό και το κύρος που της αρμόζουν.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εκτιμούν τους υποψηφίους που αφοσιώνονται σε εθελοντικές ευκαιρίες. Αν ασχολείσαι με τον εθελοντισμό, αποδεικνύεις την αξία σου, ότι επιθυμείς να βελτιώσεις την κοινωνία, ότι αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες των άλλων και ενδιαφέρεσαι για τη δημιουργία σχέσεων.

Οι εργοδότες αναζητούν πάντα πολίτες που επιθυμούν να μαθαίνουν για να τους μετατρέψουν στους αυριανούς ηγέτες.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας