Γιατί το κρυπτονόμισμα Cardano είναι το επόμενο Ethereum

Γιατί το κρυπτονόμισμα Cardano είναι το επόμενο Ethereum

κρυπτονόμισμα Cardano επόμενο Ethereum

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να επενδύσετε στο κρυπτονόμισμα Cardano (ADA). Mε λογική και έρευνα, είναι αρκετά προσιτό να επενδύσει κανείς στο κρυπτονόμισμα Cardano, ακόμη και αν είναι αρχάριος.

Μετά την κυκλοφορία του Bitcoin, πολλοί προγραμματιστές προσπαθούν να βελτιώσουν τις ανεπάρκειες του, που είναι έντονες. Έτσι δημιουργούν συνεχώς τα δικά τους blockchain και τα αντίστοιχα κρυπτονομίσματα.

Το δεύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα, το Ethereum έκανε ένα βήμα παραπέρα για να εισαγάγει έξυπνα συμβόλαια και να φιλοξενήσει αποκεντρωμένες εφαρμογές με Blockchain.

Με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι προγραμματιστές είδαν την ανάγκη να δημιουργήσουν δίκτυα για να φιλοξενήσουν μαζικές συναλλαγές και να βελτιώσουν την ταχύτητα τους. Αυτοί που το κατάφεραν καλύτερα είναι οι δημιουργοί του Cardano (ADA).

Οι προγραμματιστές του Cardano ξεκίνησαν το project τον Σεπτέμβριο του 2017. Αυτοί οι προγραμματιστές στόχευαν να έχουν μια πλατφόρμα για την εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Αυτό το κατάφεραν με ένα δίκτυο όπου διάφορα blockchain μπορούν να επικοινωνούν χωρίς την ανάγκη διαμεσολαβητή. Ένας από αυτούς μάλιστα είναι και συνδημιουργός του Ethereum.

Επομένως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, το Cardano αποκαλείται ως Blockchain τρίτης γενιάς. Ως Blockchain δεύτερης γενιάς αποκαλούν το Ethereum. Επομένως είναι εύλογο να θεωρήσουμε το κρυπτονόμισμα Cardano ως το επόμενο Ethereum. Όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που το κάνουν τόσο συναρπαστικό!

Το κρυπτονόμισμα Cardano παρέχει πρακτικές χρήσεις

Επί του παρόντος, το κρυπτονόμισμα Cardano είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στον κλάδο κρυπτογράφησης. Ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στο ότι έχει πρακτικές χρήσεις. Είναι από τα λίγα blockchain που χρησιμοποιούν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης, αυτή η πλατφόρμα βοηθά ήδη έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς στον κόσμο, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Το Cardano blockchain μπορεί εύκολα να επικυρώσει και να πιστοποιήσει την πηγή όλων των φαρμακευτικών προϊόντων, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια στους ανθρώπους παγκοσμίως.

Μια άλλη ζωτική χρήση αυτής της πλατφόρμας είναι η εξασφάλιση όλων των ακαδημαϊκών πιστοποιητικών. Οι προγραμματιστές έχουν σχεδιάσει το σύστημα Atala PRISM, ID που παρέχει ένα οικοσύστημα για την αποθήκευση αυτών των πιστοποιητικών.

Το κρυπτονόμισμα Cardano αναπτύσσεται από την αρχή

Τα ψηφιακά νομίσματα κυμαίνονται πολύ λόγω της μεταβλητότητάς τους. Πριν επενδύσετε, πρέπει να βρείτε αυτό που δείχνει ορισμένες πτυχές σταθερότητας. Το Cardano, με τις πρακτικές του χρήσεις, αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η ανάπτυξη αντανακλά επίσης την αξία της.

Από την ίδρυσή του το 2017, το κρυπτονόμσιμα Cardano αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά. Μεταξύ των λόγων για τους οποίους η αξία της αυξάνεται είναι οι πολυάριθμες χρήσεις του. Πολλοί χρήστες το θεωρούν λύση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο το bitcoin όσο και το Ethereum.

Το Bitcoin, μπορεί να επεξεργαστεί μόνο περίπου 3-7 συναλλαγές. Το Ethereum μπορεί να διαχειριστεί περίπου 20. Το Cardano με τον αλγόριθμο απόδειξης Ouroboros, μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερες από 1000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο!

Το κρυπτονόμισμα Cardano έχει υψηλή κεφαλαιοποίηση

Ένα ζήτημα που εξετάζουν οι επενδυτές για να δουν αν θα επενδύσουν ή όχι σε altcoins είναι η κεφαλαιοποίησή τους. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς για το Cardano ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η υψηλή κεφαλαιοποίηση αποτελεί ένδειξη ότι το νόμισμα είναι αρκετά ρευστό.

Με όλους τους χρήστες που βρίσκονται σήμερα στο δίκτυό του, θα βρείτε εύκολα πολλούς πρόθυμους αγοραστές όταν θέλετε να εκκαθαρίσετε την επένδυσή σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε την κατάλληλη πλατφόρμα πώλησης, είστε βέβαιοι ότι τα νομίσματά σας θα πωλούνται σε χρόνο μηδέν.

Το Cardano διαθέτει δυναμική παρουσία σε αναπτυσσόμενες αγορές

Οι προγραμματιστές δημιουργούν αυτήν την πλατφόρμα από το μηδέν χρησιμοποιώντας επιστημονικές έρευνες και μεθόδους που βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία. Ο κύριος στόχος τους ήταν να έχουν μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τον κόσμο χωρίς τις ελλείψεις που υπάρχουν στο bitcoin και στο Ethereum.

Ένας από τους στόχους τους ήταν να συμπεριλάβουν τους ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά σε ένα σύστημα που έχουν ανάγκη τη διεξαγωγή συναλλαγών με διαφάνεια. Η ομάδα επικεντρώνει τις δραστηριότητές της στην Αφρική και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν υψηλό αριθμό ατόμων χωρίς τράπεζες. Με περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια άτομα να βρίσκονται εκτός, υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για αυτήν την πλατφόρμα.

Το Cardano έχει κοινό συνιδρυτή με το Ethereum

Ο Charles Hoskinson, συνιδρυτής του Ethereum, συγκαταλέγεται μεταξύ των ατόμων που διαχειρίζονται αυτήν την πλατφόρμα. Αυτό το γεγονός προσφέρει σιγουριά στους επενδυτές. Όταν ένα ηγετικό μέλος στην ομάδα, ίδρυσε και συνέχισε να λειτουργεί το Ethereum όλα αυτά τα χρόνια, λογικά ξέρει τι κάνει.

Το κρυπτονόμισμα Cardano είναι εισηγμένο σε έγκυρα ανταλλακτήρια

Αν θέλουμε να μάθουμε αν ένα κρυπτονόμισμα είναι ασφαλές, πρώτα κοιτάμε τα ανταλλακτήρια στα οποία αναφέρεται. Με τόσα πολλά νομίσματα, οι πλατφόρμες πρέπει να φιλτράρουν όλα αυτά τα ψηφιακά νομίσματα και να επιλέγουν μόνο βιώσιμες λύσεις. Αν παρατίθενται σε περισσότερες από μία πλατφόρμες ανταλλαγής, τότε το νόμισμα είναι πιο σοβαρό.

Το κρυπτονόμσιμα Cardano (με το διακριτικό ADA) περιλαμβάνεται στο Coinbase Pro μεταξύ άλλων. Αμέσως μετά την καταχώρισή του εκεί, η τιμή του αυξήθηκε κατά περίπου 40% πριν σταθεροποιηθεί. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να καταχωριστεί ένα κρυπτονόμισμα σε αυτές τις πλατφόρμες.

Το Cardano εισάγει νέες τεχνολογίες

Όταν δημιουργήθηκε το bitcoin, αυτό οδήγησε στη δημιουργία άλλων ψηφιακών νομισμάτων. Αυτά τα νέα κρυπτονομίσματα δεν εισήγαγαν τίποτα νέο στον και γι ‘αυτό μειώθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, η εμφάνιση του Ethereum έφερε μια εντελώς νέα ή νέα ιδέα. Ενώ το bitcoin ενεργούσε ως αποθήκη αξίας, το Ethereum επέφερε την ανάπτυξη εφαρμογών και έξυπνων συμβολαίων. Αυτά τα δύο κρυπτονομίσματα είχαν και τα δύο κάτι να δώσουν στον κόσμο και αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα.

Είναι η ίδια περίπτωση με το Cardano. Το δίκτυο Cardano επικεντρώνεται άτομα χωρίς τραπεζικό λογαριασμό και επιδιώκει να τους δώσει μια λύση. Ακόμα και όσοι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς πιθανότατα θα αναπτύξουν ενδιαφέρον για αυτό το δίκτυο, λαμβάνοντας υπόψη τι τους προσφέρει.

Επιδιώκει την ταχεία παρακολούθηση τραπεζικών συναλλαγών με πολύ χαμηλό κόστος ως έξοδα συναλλαγής. Όταν το συγκρίνουμε με το 1,5% έως 5% που χρεώνουν οι τράπεζες και λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα που χρειάζονται για την επεξεργασία μιας μόνο συναλλαγής, τότε μπορούμε να σκεφτούμε ότι δίκτυο Cardano ενδέχεται να αντικαταστήσει το υπάρχον τραπεζικό σύστημα σε κάποιες χώρες.

Το κρυπτονόμισμα Cardano έχει προσιτή τιμή για επένδυση

Το κρυπτονόμσιμα Cardano (ADA) παραμένει ακόμα χαμηλό σε τιμή. Η τιμή αυτή τη στιγμή κυμαίνεται μεταξύ 1,4 και 2 $. Αυτό είναι μια χαμηλή τιμή εισόδου που δεν απαιτεί μια περιουσία για επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Παρόλο που όλες οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα έχουν ρίσκο, θα μπορούσαμε να πούμε πως αξίζει η επένδυση σε αυτό λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές και τη χαμηλή τιμή του. Οι κίνδυνοι μαζικών απωλειών είναι χαμηλοί. Την ίδια στιγμή η περεταίρω ανάπτυξη είναι αρκετά πιθανή.

Το Cardano έχει κάνει δυνατές συνεργασίες

Μια άλλη πτυχή του καθορισμού της βιωσιμότητας ενός κρυπτονομίσματος είναι οι συνεργασίες που έχει με υπάρχοντες οργανισμούς. Τα ψηφιακά νομίσματα των οποίων οι συνεργασίες είναι με υψηλού επιπέδου οργανισμούς έχουν πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές να τα πάνε καλά στην αγορά.

Η φήμη και η καθιέρωση ότι αυτοί οι οργανισμοί και τα ιδρύματα έχουν βοηθήσει τα συγκεκριμένα project να αναπτυχθούν. Η υιοθέτηση ενός κρυπτονομίσματος σε τέτοιους οργανισμούς σημαίνει ότι το προσωπικό και οι περισσότεροι άλλοι επιχειρηματικοί συνεργάτες θα μπουν στο δίκτυο

Mερικές αξιοσημείωτες συνεργασίες με τις οποίες η Cardano Foundation κατάφερε να συνάψει είναι με τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ, τη Shopify, την κυβέρνηση της Αιθιοπίας και το Travala.com.

Το κρυπτονόμισμα Cardano είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον

Το κρυπτονόμισμα Cardano είναι εγγενώς πιο ενεργειακά αποδοτικό από το Bitcoin, καθώς χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης «Proof of Stake». Ο μηχανισμός αυτός επικυρώνει συναλλαγές με βάση τον αριθμό των νομισμάτων που κατέχει ένας συμμετέχων στο δίκτυο και όχι το ποσό της υπολογιστικής δύναμης επεξεργασίας που κατέχει. Έτσι, όσοι συμμετέχουν στο νόμισμα αγοράζουν Tokens για να ενταχθούν στο δίκτυο.

Αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση μιας εντυπωσιακής ποσότητας ενέργειας, με τον ιδρυτή της Cardano να ισχυρίζεται ότι το δίκτυο κρυπτογράφησης καταναλώνει μόνο 6 GWh ενέργειας. Το Cardano είναι 4 εκατομμύρια φορές πιο ενεργειακά αποδοτικό από το bitcoin χάρη στο blockchain «Proof-of-Stake». .

Πηγές: trading-education.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.